Umrl Bill Rieflin, bobnar zasedb Ministry, King Crimson, R.E.M.

2 187

V šestdesetem letu se je poslovil Bill Rieflin, ki je bil znan kot bobnar zasedb Ministry, R.E.M. in King Crimson. Rieflin je umrl zaradi raka, s katerim se je bojeval zadnja leta.

Bill Rieflin se je rodil leta 1960 v Seatlu. Z glasbo se je pričel ukvarjati v poznih sedemdesetih, ko je igral z lokalnimi zasedbami Telepathjs, Tupperwares in Blackouts. Slednje je Al Jourgensen povabil, da se mu pridružijo kot člani industrial metal zasedbe Ministry, pri kateri je Rieflin pustil neizbrisen pečat.

Rieflin je poleg bobnov igral še klavir, kitaro in bas. Pri King Crimson pred odhodom je namreč igral klaviature. Za bobne je sedel, ker so mnoge skupine potrebovale bobnarja, katerih pa je manjkalo v Rieflinovi okolici. Rieflin ima mnogo referenc, igral je tudi pri Swans, Pigafce, Petru Murhphyju, Nine Inch Nails in mnogih drugih.

Leta 1999 je izdal tudi solo album “Birth of a Giant”. Z R.E.M. je igral tako v živo kot tudi v studiu, in sicer od leta 2003 do razpada 2011. 2013. pa se je pridružil King Crimson sprva kot bobnar, nato pa je nadaljeval kot klaviaturist.

Nazadnje, ko je Rieflin igral v bližini Slovenije s King Crimson, je bilo junija 2018, ko se je skupina ustavila na Dunaju. Kako je bilo na koncertu si lahko preberete TUKAJ.

2 Comments
  1. D says

    Citiram: ‘Nazadnje, ko je Rieflin igral v bližini Slovenije s King Crimson, je bilo junija 2018, ko se je skupina ustavila na Dunaju’

    Ekipa, ste sigurni, da je igral na Dunaju?

  2. Primoz says

    Na Dunaju so igrali kot osemčlanska zasedba z Rieflinom, vendar ni takrat igral bobnov, zgolj klaviature. Se ga vidi tudi na fotografijah v reportaži. Kako leto pred tem pa so igrali brez njega. Prav tako so igrali brez njega v Palmanovi lansko leto.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki