Vagabunda predstavljata “Life For Dummies” video in single

0 68

Z novo skladbo ‘Life For Dummies’ gresta Vagabunda nazaj v tiste vode, od koder sta štartala svojo glasbeno pot.

Vagabunda, predstavljata novo pesem ‘Life for dummies’. Komad s svojo mladostno energijo opozarja na tisto, kar je rokenrol bil v svojem bistvu, močan, iskren in malce umazan.

Skladba ‘Life for dummies’ je pikra kritika na trenutni stil življenja. Zgodba na humoren način predstavi običajnega sodobnega človeka. Gre za ljudi, ki svojo pripadnost in prepričanje najdejo na televizijskih zaslonih in slepo verjamejo reklamam in novicam ter so prepričani, da je za njihovo nesrečno počutje kriv nekdo drug. V času izolacije je ta pojav še toliko močnejši, saj smo veliko več »priklopljeni« na različne medije. Jure Jurca in Matevž Pavčnik sta opisala tisto, kar opažata pri ljudeh okoli sebe. Najbolj ju je presenetilo spoznanje, da v ta krog spadajo tudi nekateri njuni vrstniki. S tem spoznanjem sta glasbi dala še več energije in direktnosti. Vagabunda priporočata malo več zdrave pameti morda bo potem za sodobnega človeka svet lepši.

Vagabunda sta Jure Jurca in Matevž Pavčnik, ki aktivno nastopata od leta 2013. Akustični duet je svoje bistvo našel v preigravanju glasbe, ki sta jo oba poslušala kot mulca. Svoj obsežni repertoar sta kmalu začela zapolnjevati z avtorskimi skladbami. Prve so izšle pod pomenskim naslovom ‘Away’. Sledil je album na vinilni plošči ‘Open’, nato pa sta Vagabunda predstavila skladbe v slovenskem jeziku ‘Samo objem’, ‘Express 505’ in ‘Tetovirano’, ki bodo tako kot ‘Life for dummies’, na obetajočem se albumu.

Povežite se z duom Vagabunda:
Facebook: https://www.facebook.com/Vagabunda.band/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCXXTXzifKSzvuK8KO0Ez1Zw
Spletna stran: https://www.duovagabunda.eu/
Twitter: https://twitter.com/DuoVagabunda
Instagram: https://www.instagram.com/duovagabunda/


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki