Vanden Plas predstavljajo besedilni video “Cold December Night”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2011
0 113

Vanden Plas, dolgoživi nemški metalci doma iz mesta Karlsruhe, predstavljajo besedilni video za novo skladbo Cold December Night, ki bo uvrščena na prihajajoči novi studijski album skupine z naslovom “The Ghost Xperiment – AwakenIng”. Slednji izide dne 11.10.2019 pri založbi Frontiers Music Srl.

Spodaj lahko predvajate video v celoti.

Novi album je že možno pred-naročiti! Dostopen bo v več različnih formatih, vključno s 180 gramskim vinilom.

Album “The Ghost Xperiment – AwakenIng” je prvi del konceptualizirane zgodbe, ki mu sledil še drugi album, napovedan za prihodnje leto.

Deveti studijski dosežek skupine nosi znova kompleksen koncept, kjer si podajata roki domišljijski svet in svet znanstvene fantastike. Glavni karakter je Gideon Grace, ki se mora nenehno zoperstavljati sencam “hiše dežja”, medtem ko se “potika” po Franciji. Mož je poln žalosti zavoljo izgube svoje preljube družice Ivy, njegova bolečina pa je hkrati generator volje in vztrajnosti s katero se zoperstavlja demonom. Ko odkrije v stari knjižnici sredi Nemčije, točneje v nemški šoli metafizike, dela, ustvarjena na podlagi parapsiholoških eksperimentov, razširi svoje znanje, zavest, kar izkorišča kasneje v boju proti kreaturam teme. Ko se prvič sooči z njimi, povzročijo njegove solze med bojem to, da se odpre globoko brezno na poti v pekel….

Tudi to pot so Vanden Plas izbrali preverjeno ime, ki je opravilo produkcijo albuma. To je namreč njihov dolgoletni prijatelj Markus Teske, ki je lastnik studia Bazement, kjer je bil posnet tudi ta album.

“The Ghost Xperiment – AwakenIng”, je enkrat več tisti pravi, recimo kar fenomenalni dolgometražni studijski izdelek, ki znova potrjuje, zakaj sodijo danes Vanden Plas v špico svetovne progmetalske elite.

Seznam skladb na albumu:
1. Cold December Night
2. The Phantoms Of Prends-Toi-Gardes
3. Three Ghosts
4. Devils´ Poetry
5. Fall From The Skies
6. The Ghost Xperiment

Zasedba:
Andy Kuntz – vokal
Stephan Lill – kitara
Günter Werno – klaviature
Andreas Lill – bobni
Torsten Reichert – bas kitara

Na fotografiji: Andy Kuntz (vokal) med nastopom Vanden Plas, dne 25.03.2011, v klubu Szene, sredi avstrijske prestolnice Dunaja (RockLine fotoarhiv 2006-2019, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Vanden Plas – Cold December Night (besedilni video)
Vanden Plas – The Ghost Xperiment – AwakenIng (naslovnica albuma)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki