Vanden Plas predstavljajo “When the World is Falling Down” single!

VANDEN PLAS 2020
0 69

Vanden Plas, dolgoživi nemški progresivni metalci iz mesta Kaiserslautern, so pred dobrim letom izdali prvi del nove konceptualizirane zgodbe, ki jo uteleša zadnji studijski album “The Ghost Xperiment – Awakening” (RockLine recenzija) in se sklene tako, da glavni karakter zgodbe, Gideon Grace, sreča duhove, ki ga preganjajo vse od otroštva. Duhovi? Tako je. Temu sledi dramatično nadaljevanje in zaključek koncepta v drugem delu, ki ga bo poosebljal novi Vanden Plas album “The Ghost Xperiment – Illumination”.

Skupina je v začetku letošnjega oktobra za svoje oboževalce na You Tube kanal postavila že prvi single (in besedilni video), in sicer za skladbo “Under The Horizon”, sedaj pa predstavlja še drugi single za otvoritveno skladbo novega albuma “When the World is Falling Down”. Obema skladbama lahko prisluhnete spodaj.

Album, ki bo izšel v formatih LP, CD in digitalno, je že mogoče prednaročiti.

Glede na to, da so Vanden Plas v prvem delu svoje nove sage v aranžiranju močno reducirali progresivne elemente – nasploh v primerjavi z obema albuma iz “Chronicles Of The Immortals” serije – jih tokrat v svojo glasbo znova vračajo. Ob kvintetu izvrstnih glasbenikov, ki ga zastopajo pevec Andy Kuntz, kitarist Stephan Lill, bobnar Andreas Lill, klaviaturist Günter Werno in basist Torsten Reichert, na albumu sodelujejo še nekateri prestižni gostje, kot je Alea iz nemške “medieval rock” zasedbe Saltatio Mortis, ki se Kuntzu pridruži v duetu na dodatni skladbi “Krieg kennt keine Sieger”, tu je tudi pevec skupine Snow White Blood Ulli Perhonen, ki zasije v skladbama “Black Waltz Death” in “The Ghost Engineers”, medtem ko ekipo spremljevalnih vokalistov sestavljajo stari kolegi skupine Vanden Plas, med njimi Oliver Hartmann iz projekta Avantasia ter novi vokalist skupine Firewind Herbie Langhans, ki prav tako sodeluje z Avantasio.

Pandemija ni bistveno zmanjšala glasbenih aktivnosti skupine. Udejstvovanje v teatrih je seveda začasno ustavljeno, vendar pa so Vanden Plas v preteklih nekaj mesecih že predstavili svoje rock opere: Everyman v mestu Pforzheim, Der Herbst des Winterkönigs (The Autumn of the Winterking) v mestu Amberg in American Idiot tako na münchenskem prizorišču Prinzregententheater, kot tudi na avstrijskem Tirolskem, točneje v innsbruškem Landestheatru. Tovrstna produkcija še zdaleč ni mačji kašelj, skupina pa je v domačem Kaiserslauternu, omejitvam navkljub, uspela v živo izvesti celotno delo Deep Purple klaviaturista “Concerto For Group and Orchestra” (RockLine recenzija), kot tudi skleniti pisanje glasbe za nov album “The Ghost Xperiment – Illumination”.

Tudi v kriznih časih je skupina uspela narediti nov napredek, spraviti od sebe najboljše, kar zmore, ter tako svojim privržencem dostaviti še eno izjemno delo, ki ga že kar pregovorno razganja od variabilnosti in vitalnosti. “The Ghost Xperiment – Illumination” prinaša lek, ki ga v tem trenutku prav vsi potrebujemo.

Album “The Ghost Xperiment – Illumination” bo izšel 4. 12. 2020 pri italijanski založbi Frontiers Music Srl.

Seznam skladb na albumu “The Ghost Xperiment – Illumination” je sledeč:
1. When The World Is Falling Down (Music: Stephan Lill/Lyrics: Andy Kuntz)
2. Under The Horizon (Music: Stephan Lill/Lyrics: Andy Kuntz)
3. Black Waltz Death (Music: Stephan Lill/Lyrics: Andy Kuntz)
4. The Lonely Psychogon (Music: Günter Werno/Lyrics: Andy Kuntz)
5. Fatal Arcadia (Music: Stephan Lill/Lyrics: Andy Kuntz)
6. The Ouroboros (Music: Andy Kuntz, Stephan Lill/Lyrics: Andy Kuntz)
7. Ghost Engineers (Music: Günter Werno/Lyrics: Andy Kuntz)
8. Krieg kennt keine Sieger feat. Alea/Saltatio Mortis (Bonus Track)

Zasedba Vanden Plas:
Andy Kuntz – vokal
Stephan Lill – kitara
Günter Werno – klaviature
Andreas Lill – bobni
Torsten Reichert – bas kitara

Več koristnih informacij:
https://www.vandenplas.de/
https://www.facebook.com/VandenPlasOfficial


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki