Vicious Rumors predstavljajo “Celebration Decay” video!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2017
0 73

Vicious Rumors, legendarni predstavniki stare šole ameriškega Bay Area speed/thrash metala iz San Francisca, so 21. 8. 2020 pri dolgoživi nemški založbi SPV/Steamhammer izdali svoj novi studijski album z naslovom “Celebration Decay” (RockLine recenzija TUKAJ).

V sklopu promocije novega albuma je skupina v začetku julija že predstavila prvi single za skladbo “Death Eternal”. Temu je sledil v avgustu drugi single in video za skladbo “Pulse of the Dead”. Sedaj je na voljo še tretji video in single in sicer za naslovno skladbo albuma.

Vse tri videe lahko predvajate v celoti spodaj.

Ob vodji, kitaristu in glavnemu komponistu skupine, Geoffu Thorpeu, in bobnarju, Larryju Howeu, na albumu sodelujeta tudi pevec Nick Courtney in komaj 21-letni kitarist Gunnar Dügrey, ki je ognjeni krst s skupino preživel v sklopu njene “Digital Dictator” turneje.

Kot posebni gost je bas kitaro na albumu odigral Greg Christian (Testament, Trauma), dve kitarski solaži v skladbah Long Way Home in Any Last Words pa je prispeval Cody Green. Green je na zadnji turneji skupini pomagal v vlogi basista.

Thorpe, ki Greena tretira kot del Vicious Rumors družine, je že razodel ime basista, ki bo skupini pomagal izpeljati novo turnejo. To je švedski glasbenik Robin Utbult.

Naj omenimo, da je med letoma 2013 in 2018 bas kitaro za Vicious Rumors vihtel tudi slovenski baskitarski as Tilen Hudrap, ki se je v jeseni leta 2018 pridružil znameniti nemški heavy metal utrdbi U.D.O, ki jo vodi neuničljivi kričač Udo Dirkschneider (ex Accept), brez katerega bi bil svet metala definitivno drugačen!

“Celebration Decay” je bil posnet med novembrom 2019 in februarjem 2020 v studiu Trident in kalifornijskem mestu Pacheco. Za njegovo produkcijo sta poskrbela Geoff Thorpe in legendarni Juan Urteaga.

Seznam skladb na “Celebration Decay” se glasi:
1. Celebration Decay
2. Pulse Of The Dead
3. Arrival Of Desolation
4. Any Last Words
5. Asylum Of Blood
6. Darkness Divine
7. Long Way Home
8. Cold Blooded
9. Death Eternal
10. Collision Course Disaster
11. Masquerade Of Good Intentions

Na fotografiji: Kitarist Geoff Thorpe (levo) in basist Tilen Hudrap (desno) med nastopom Vicious Rumors 15. 7. 2017, v nemškem Balingenu, v sklopu festivala Bang Your Head!!! (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ!


Vicious Rumors – “Pulse of the Dead” (uradni video)
Vicious Rumors – “Death Eternal” (uradni video)
Vicious Rumors – “Celebration Decay” (naslovnica)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki