Walter Lure (The Heartbreakers) 22. 4. 1949 – 22. 8. 2020

0 33

Walter Lure (na fotografiji skrajno desno), nekdanji kitarist newyorških punk legend The Heartbreakers, je preminil za posledicami raka v 72. letu starosti.

Walter je bil diagnoziran za rakom na jetrih in pljučih v letošnjem juliju, ki se je hitro razširil po celem telesu. Umrl je v bolnišnici, mirno, v krogu svoje družine.

Lure se je pridružil The Heartbreakers leta 1975 in zaigral na njihovem kultnem “L.A.M.F.” albumu, v času ko je newyorška punk scena doživljala eksponencialni razmah. 

The Heartbreakers so bili tudi del slovite britanske “Anarchy” turneje, na kateri so nastopali tudi The Sex Pistols, The Clash in The Damned.

Lure je tudi kasneje igral z The Heartbreakers na njihovih občasnih nastopih, vse do smrti Johnnyja Thundersa leta 1991. Sodeloval je tudi z The Ramones za katere je odigral kitarske dele na albumih “Subterranean Jungle” in “Too Tough to Die”.

Lure ni nikdar prenehal z aktivnim igranjem, sicer pa se je preživljal kot borzni posrednik na Wall Streetu.

Leta 2016 je Walter Lure v družbi Blondie bobnarja Clema Burkea, nekdanjega Replacement in Guns’N Roses basista Tommyja Stinsona, in MC5 basista Waynea Kramerja, na newyorškem prizorišču Bowery Electric, odigral celotni album “L.A.M.F.”, ki je kasneje izšel kot koncertni album.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki