Wobbler s ponatisom prvih treh albumov!

foto: MIKE DROP (2020)
0 50

Wobbler, imenitni norveški progresivni rockerji, bodo deležni ponatisa prvih treh albumov, za kar bodo poskrbeli pri Karisma Records. Gre za albume, ki jih že dolgo tega ni mogoče dobiti na tržišču in so med ljubitelji progresivnegarocka posebej cenjeni. Naj omenimo, da pri Karisma Records v tem oziru radi presenečajo, saj so pred časom poskrbeli za ponatise albumov zasedb Arabs In Aspic ter Ruphus.

Karisma Records je dom skupine Wobbler. Ti so v lanskem letu pri omenjeni založbi izdali svoj peti in še vedno aktualni album “Dwellers of the Deep” (RockLine recenzija), prav tako pa predhodnik, to je četrti album “From Silence to Somewhere”, ki je izšel leta 2017.

Pri Karisma Records napovedujejo, da bodo 28. 1. 2022 poskrbeli za ponovni izid prvih treh albumov skupine, in sicer individualno (kot ločene izdaje), ter v količinsko omejenem zaboju imenovanem “Wobbler I-III”. Albumi bodo dosegljivi kot CD ter, kot vinilne plošče. Slednje bodo dosegljive v količinsko omejenih barvnih varietetah.

Vse tri verzije albumov so že dostopne preko sledečih povezav:
Karismarecords.no
Wobbler Bandcamp
Karisma Records US Webshop

Wobbler pravijo: “Ti albumi sodijo v ero imenovano ‘Mortenova leta’, saj je bil Morten Andreas Eriksen naš kitarist na prvih treh albumih in v zvezi s tem zelo pomemben del vsega kar smo Wobbler v glasbenem oziru na njih predstavljali. Na albumih ‘Hinterland’ in ‘Afterglow’ je sodeloval na vokalih še Tony Johannessen, naš tretji album ‘Rites at Dawn’, pa predstavlja vrsto tranzicije med starimi in novimi Wobbler, saj se je na vokalih priključil že Andreas Wettergreen Strømman Prestmo. Iz glasbenega stališča so vsi ti trije albumi zelo raznoliki. Predstavljajo različne plati skupine Wobbler in so korenine tistega, kar se je kasneje pojavilo na albumih ‘From Silence To Somewhere’ in ‘Dwellers of The Deep’.”

Postavo skupine Wobbler, ki je bila ustanovljeni v norveškem mestu Hønefoss leta 1999, zastopajo v letu 2021 sledeči glasbeniki: Lars Fredrik Frøislie (klaviature, spremljevalni vokal), Martin Nordrum Kneppen (bobni, tolkala, snemalnik), Kristian Karl Hultgren (bas kitara), Andreas Wettergreen Strømman Prestmo (vokal, kitara, tolkala) in Marius Bergom Halleland (glavna kitara, spremljevalni vokal). 

Spodaj se nahajajo podrobnosti ponatisov prvih treh albumov in zaboja “Wobbler I-III”.

“Hinterland” (2005):
1. Serenade for 1652
2. Hinterland
3. Rubato Industry
4. Clair Obscur

Wobbler – Hinterland (ponatis)

“Afterglow” (2009):
1. The Haywain
2. Imperial Winter White
3. Interlude
4. In Taberna
5. Armoury

“Rites At Dawn” (2011):
1. Lucid
2. Lá Bealtaine
3. In Orbit
4. This Past Presence
5. A Faerie’s Play
6. The River
7. Lucid Dreams

Wobbler – Rites At Dawn (ponatis)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki