Yes predstavljajo dokumentarec “Yes 50: Yesterday, Today, Tomorrow”

0 55

Yes, progresivnorockovski pionirji in člani hiše slavnih Rock And Roll Hall Of Fame, ki se v naslednjem tednu odpravljajo na težko pričakovano turnejo “The Royal Affair Tour”, predstavljajo skoraj 40. minutni dokumentarni film z naslovom “Yes 50: Yesterday, Today, Tomorrow”.

Dokumentarec, ki je bil dosegljiv oboževalcem le v božičnem času, je sedaj dosegljiv na medmrežju, namen te poteze, pa je da založba Rhino podkrepi promocijo prihajajočega novega koncertnega dokumenta skupine z naslovom “Yes 50 Live”, ki bo na voljo 02.08.2019.

Dokumentarec je režiral Paul Gosling, sicer velik oboževalec skupine Yes- ogledate si ga lahko v celoti spodaj.

 “The Royal Affair Tour” se pričenja 12.06.2019 v kraju Betlehem (Pennsylvania) in sklene 28.07.2019, v kraju Saratoga (Kalifornija).

Na tej turneji bodo nastopali poleg Yes, še Asia, JOhn Lodge (The Moody Blues) in Carl Palmer’s ELP Legacy, s posebnim gostom Arthurjem Brownom. Na turneji bo prisoten tudi Roger Dean, stvarnik slovitih naslovnic mnogih zasedb, med njimi seveda tudi najbolj pompoznih albumov zasedbe Yes, ki bo prisoten na turneji s svojo razstavo slikarij, vsak večer pa bo tudi na voljo za podpisovanje.

Yes, ali točneje “tisto, kar je danes ostalo od Yes”, se nahajajo v letu 2019 v sledeči postavi: Steve Howe (kitara), Alan White (bobni), Geoff Downes (klaviature), Jon Davison (vokal) in Billy Sherwood (bas kitara). Kot dodatni bobnar bo skupini na odru pomagal tudi Jay Schellen (Unruly Child).


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki