YouTube glasbeniki

0 1,120

Spletna stran YouTube je že nekaj časa najboljša stran za promoviranje novih skladb, ki jo uporabljajo glasbene založbe, glasbeniki, producenti itd. V zadnjih letih na področju rocka in metala pozornost dobivajo tudi glasbeniki, ki želijo pokazati svoj talent tudi na drugačen način, ne samo z avtorskimi skladbami in albumi. Izpostavljamo nekaj imen, ki so si v zadnjih letih pridobili prepoznavnost.

Frog Leap Studios (3 milijone naročnikov)

Frog Leap Studios vodi Leo Moracchioli iz Norveške, ki se sicer ukvarja s snemanjem glasbenih izdelkov in njihovo obdelavo. Moracchioli se loti marsičesa, izstopajo pa različne priredbe, opisi glasbene opreme idr. Moracchioli se z glasbo aktivno ukvarja od svojega 15. leta. Nekega dne se je odločil prirediti skladbo Poker Face od Lady Gaga in jo objavil na YouTube. Priredba je požela milijon ogledov in tako je nastalo še mnogo drugih priredb, s čimer je popularnost kanala izredno narasla.Ten Second Songs (2,8 milijona naročnikov)

Video kanal Ten Second Songs vodi talentirani pevec Anthony Vincent, ki znane skladbe odpoje v različnih stilih. Eno skladbo Anthony Vincent odpoje lahko v stilu Guns ‘n’ Roses, The Beatles, Led Zeppelin, The Offspring in mnogih drugih. Kot primer dajemo hit skladbo zasedbe Linkin’ Park v različnih stilih.Jared Dines (2,2 milijona naročnikov)

Jared Dines je eno najbolj prepoznavnih imen na YouTube med poslušalci metala. Dines pristopa s svojimi posnetki šaljivo, obenem pa pokaže, da zna zaigrati na marsikateri inštrument. V nekaj letih je dobil prepoznavnost, lansko leto je igral celo na turneji s Trivium, opozarja pa tudi na druge glasbenike na YouTube. Slednje se kaže v videu »the biggest shred collab song in the world«, v katerem so sodelovali mnogi kitaristi, ki želijo opozoriti na svoj talent.Davie504 (2,2 milijona naročnikov)

Davie504 oz. Davide Biale je basist iz italijanskega mesta Savona. Bas kitaro igra od leta 2009, le dve leti za tem je pričel s svojim video kanalom, na katerem prikazuje svoj smisel za groove in prirejanje aranžmajev na mnogo načinov. K stvarem pristopa šaljivo, tako da lahko v enem videu igra bas kitaro na eno struno, v drugem pa na 15 strun. Seveda pa se loti tudi kakšne priredbe.Rob Scallon (1,5 milijona naročnikov)

Rob Scallon se lahko opredeli kot konkurenca Jareda Dinesa ali njegovega prijatelja. Podobno pristopa k stvarem na šaljiv način, le da se Scallon še malce bolj ozira na opremo in tehniko. Prepoznaven je predvsem po svojih priredbah znanih metalskih skladb z bendžom, čelom ter ukulelom.331Erock (1,4 milijona naročnikov)

331Erock oz. Eric Calderone je ameriški kitarist, ki prireja popularne skladbe, filmske in televizijske ter znane skladbe iz video iger. 331Erock interpretira skladbe seveda na heavy metalski način. Med njegovimi priredbami se znajdejo skladbe od risanke Frozen, teme od video iger Skyrim, Super Maria itd.Stevie T (1,2 milijona naročnikov)

Stevie Terryberry, kanadski kitarist, ki je znan kot konkurenca Jaredu Dinesu in Robu Scallonu. Stevie T pristopa prav tako šaljivo, poln je cinizma, obenem pa je seveda zelo dobro naučen kitarist, ki se lahko loti igrati marsičesa. Stevie T je priljubljen predvsem po posnetkih, kjer se uči igrati kitaro kot Lil Wayne, kako bi zvenel deathcore, če bi bil vesel, kako igrati djent in še mnogo drugih.Charlie Parra (748 tisoč naročnikov)

Charlie Parra del Riego je 33 letni kitarist iz Peruja, ki je igral je v mnogih skupinah, med bolj poznanimi je igral pri zasedbi Kobra and the Lotus. Na njegovem YouTube kanalu so znani predvsem videi, v katerih Parra prireja teme iz serij Dragonball, Power Rangers, Game of Thrones ali nakaže razliko med punkom in metalom.Ola Englund (304 tisoč naročnikov)

Ola Englund je še eno prepoznavno ime, vendar ni viden zgolj na YouTube. Možakar, ki se šali na vse možne načine, si naredil ime z igranjem v različnih skupinah, kot so Six Feet Under, The Haunted, Scarpoint idr. Njegova matična skupina se imenuje Feared, s katero je izdal že kar nekaj albumov. Uveljavil se je predvsem s tem, ko je testiral kitare, ojačevalce in kitarske efekte. Svoj uspeh je dodatno potrdil z ustanovitvijo podjetja za kitare Solar.Sarah Longfield (213 tisoč naročnikov)

Sarah Longfield je mlada kitaristka, ki je že pred leti opozorila s svojim talentom, ko se je lotila priredb Meshuggah, Animals as Leaders, Rings of Saturn idr. K sodelovanju so jo povabili mnogi drugi glasbeniki, njen talent pa so opazili tudi na založbi Season of Mist, pri kateri je lansko leto izšel album Disparity, njen drugi solo album.66Samus (147 tisoč naročnikov)

66 Samus oz. Samus Paulicelli je priljubljeno ime med bobnarji. Opozoril je nase z igranjem v nekaterih death metal skupinah, trenutno deluje v death metal skupini Decrepit Birth, pred nedavnim pa je sodeloval z Devinom Townsendom. V svojem kanalu se Paulicelli izkaže kot šaljivec, tako da je moč videti Samusa, ki igra npr. priredbo od Metallice z dildoti. Seveda pa je na voljo tudi malo morje priredb ter tudi avtorskih skladb, ker Samus je tudi izredno dober kitarist.Simon Škrlec (13 tisoč naročnikov)

Zanimivih in talentiranih glasbenikov na YouTube kar mrgoli, a omenimo tu še Simona Škrleca. Gre za slovenskega bobnarja, ki je igral v Vulvathrone, Obnounce, Condemnatio Cristi idr. Kot koncertni bobnar je sodeloval tudi z black metal zasedbo Melechesh. Prepričal pa je tudi v oddaji Slovenija ima talent. V svojem kanalu se loti marsičesa; na voljo je mnogo priredb metal skupin ali pa svoje priredi kakšno narodno-zabavno vižo, tako da lahko skladba Dejana Vunjaka dobi olepšavo z blast beati.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki