All Strings Detached: There’s Something Painful About the Pearls

0 49

Založba: ZARŠ Records
Datum izida: marec 2017
Produkcija: Vlado Lešnjak & All Strings Detached
Dolžina albuma: 49.19 min
Zvrst: Alternative Rock
Ocena: 8.5 / 10
Kupi album!


All Strings Detached je slovenski, ženski alternativnorockovski duo, ki se po treh letih od izdaje prvenca »Heavy Rain« (RockLine recenzija TUKAJ), vrača na prizorišče z njegovim naslednikom »There’s Something Painful About The Pearls«. Obe glasbenici in pevki,  ki stojita za imenom All Strings Detached, to sta Vesna Godler in Jana Beltran, ohranjata  tudi na novem izdelku začrtane smernice glasbeno-ustvarjalnega vizionarstva, kot jih beleži že njun studijski prvenec.

All Strings Detahced sta izkušeni glasbenici, s konkretno kilometrino v glasbenem poslu, na novem albumu pa ohranjata osnovno iztočnico aranžiranja kompozicij, ki je zapisana glasbenemu minimalizmu. A pozor.  Novi material je znova do zob oborožen z visoko sporočilno vrednostjo poezije, ki ob novi podoživeti, strastni in nebrzdani interpretaciji  v hipu prevzemna pozornost. Zato  vseskozi na moč učinkovito zapolnjuje »vrzeli« siceršnjega glasbenega minimalizma.

Strune so torej pritrjene. Vse. Goli žvenket brenkanja kitar pa je ob ujeti živosti, sicer melanholičen in mračen. V produkciji zvoka razvija zven kitar občasni element disonance.  Skladbe se razvijajo iz mola, v njih je ujet pravi čar alternative, v  samem bistvu pristnosti te besede. Vesna in Jana prinašata torej pravo drugačnost, album pa se kot tak in to že drugi po vrsti v njuni karieri, vpisuje v ligo najbolj  zanimivih izdelkov slovenske »podtalne« glasbene scene. Nagovarja nepretenciozno, ko vabi v širna izpovedna nedrja globin ženskega čustvovanja .

Ženska vokala sta znova razpeta med serijo najrazličnejših čustvenih stanj, ki so podana z neverjetno slikovitostjo ter žarom kipečih strasti, razpetih med milino koprnečega hrepenenja na eni in erupcij togote na drugi strani. Besedila so strogo osebno izpovednega značaja, s senzibilnim, globoko čutečim  pristopanjem, pa neprikrito slikajo ranljivost in krhkost človeške duše, ki postaja mnogokrat ujetnik nevidnih spon aktualnih časov življenjskih principov, ki jim včasih že kar »robotsko« sledimo in nasedamo. V razvoju drame skozi interpretacijo t.i. »črno erotične« poezije, sta obe avtorici mojstrici, angleščino pa podajata s spretno rabo metrike. Vokala sta medsebojno večkrat prepletena in v miljeju aranžiranja tudi osnovna generatorja melodij.

Potopite se torej enkrat več v notranjost ženskega sveta, začutite intuitivno pripovednost in brezmejno globino ter vso prodornost črno erotičnega teatra dua All Strings Detached. Novi album učinkovito poglablja, neguje in razširja izpoved studijskega prvenca. Na moč pristno, posebno in edinstveno. All Strings Detached ostajata z novim albumom še naprej čvrsto v sedlu avtorsko ustvarjalne biti artizma s katerim silno spretno rokujeta in se v njem tudi najudobneje počutita.

avtor: Aleš Podbrežnik


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki