Arena: Re-Visited: Live!

0 162

Datum izida: 15.04.2019
Založba: Verglas Music
Produkcija: Clive Nolan in Mick Pointer
Dolžina: 1:57:44
Zvrst: neo-progressive rock
Ocena: 9/10

»Re-Visited: Live!« je najnovejši koncertni dokument angleških neoprogrockovskih prvakov Arena, ki je bil posnet na Nizozemskem, med koncertno turnejo leta 2018, sredi katere so v živo izvajali celotno konceptualno klasiko »The Visitor« (1998) ter še nekaj ikoničnih skladb iz njihove bogate ustvarjalne zakladnice. Od izida »The Visitor« je tedaj minilo dvajset let zato je bila to odlična priložnost za to pogostokrat spregledano kultno skupino, da omenjeno mojstrovino odigra v celoti. Obenem so s tem dali priložnost svojim zvestim privržencem, da slišijo novo, koncertno verzijo v izvedbi najnovejše inkarnacije banda s pevcem Paulom Manzijem in basistom Kylanom Amosom, katerih seveda ni bilo na originalni verziji »The Visitor«.

Manzi, ki se nikoli ni trudil, da bi pri petju kopiral katerega izmed svojih predhodnikov, se odlično izkaže pri vokalni interpretaciji »The Visitor« materiala, ki na račun njegove barve glasu izpade še nekoliko temačnejše kot sicer. Izjemno prepričljiv je tudi pri interpretaciji pevsko zahtevnejših delo kot so »The Hanging Tree«, »Enemy Without« in naslovni dosežek. Tudi oba ustanovna člana, klaviaturist Clive Nolan in bobnar Mick Pointer, sta bila v tem koncertnem večeru odlično razpoložena, medtem ko je bil John Mitchell s svojimi kitarskimi vragolijami še v posebno dobri formi; kratkih, a nadvse okusnih solističnih trenutkov na tem posnetku zlepa ne zmanjka.

Drugi del koncerta je vseboval dober nabor starih in novejših Arena standardov. Epske, dolgoletne klasike kot so »Jericho«, »Solomon« in »Ascension« vselej navdušijo, medtem ko so Arena z izvedbami novejših del kot so »Poisoned«, »The Mirror Lies« in »Tinder Box« vnovič opozorili, da tudi material iz Mansijeve ere po kvaliteti prav nič ne zaostaja za dolgoletnimi favoriti. Edini minus tega posnetka predstavlja zaključna izvedba precej precenjene skladbe »Crying For Help VII«, katera po kvaliteti nikoli ni sodila med najbolj navdahnjene Arena dosežke kar sicer velja za celotni »Crying For Help« opus, a jo člani benda vseeno že vrsto let iz določenega razloga favorizirajo. Epska »Pride« (1996) klasika »Sirens« bi bila nedvomno precej bolj primeren zaključek koncertnega nastopa in primerna nagrada za vse privržence.

»Re-Visited Live!« bo osrečil vse dolgoletne Arena privržence, ki bodo lahko slišali celoten »The Visitor« v izvedbi akutalne verzije kultne skupine ter še nekaj nepozabnih, starejših in novejših klasik. Z izjemo »Crying For Help VII« gre za navdušujoč nabor izvedb, čeprav na njem ni nobene izvedbe z albumov »Immortal?« (2000), »Pepper’s Ghost« (2004) ter »The Unquiet Sky« (2014) za katere je preprosto zmanjkalo časa in prostora.

Avtor recenzije: Peter Podbrežnik

Seznam skladb:
CD1:
1. A Crack in the Ice
2. Pins and Needles
3. Double Vision
4. Elea
5. The Hanging Tree
6. A State of Grace
7. Blood Red Room
8. In the Blink of an Eye
9. (Don’t Forget to) Breathe
10. Serenity
11. Tears in the Rain
12. Enemy Without

CD2:
1. Poisoned
2. Jericho
3. Mirror Lies
4. Tinder Box
5. Solomon
6. Ascension
7. Crying 7

Arena:
Paul Manzi – vokal
John Mitchell – kitara, spremljevalni vokal
Clive Nolan – klaviature, spremljevalni vokal
Kylan Amos – bas kitara
Mick Pointer – bobni

 

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki