Bernie Marsden (ex-Whitesnake) najavlja album “Chess”

foto: Fabio Gianardi 2021
0 78

Bernie Marsden, britanska kitarska blues rock legenda, bo 26. 11. 2021, pri založbi Conquest Music, izdal svoj novi studijski album “Chess”.

KOt je napovedal lenendarni kitarist, bo album “Chess” nasledil predhodnika “Kings”, ki je izšel 23. 7. 2021. Album “Kings” je zavzel prvo mesto Amazonove bluesovske lestvice, ter 18, mesto britanske glasbene lestvice najbolje prodajanih albumov.

Prihajajoči novi LP z dvanajstimi skladbami bo dostopen na vseh digitalnih platformah, v omejeni nakladi pa bo izšel tudi kot CD digipak, ki bo vseboval 16-sransko knjižico.

“Chess” je drugi Marsdenov album v njegovi seriji albumov, ki jo je imenoval “Inspiration”. Za novi album je Marsden izbral zbirko skladb ikonskih izvajalcev, ki so vplivali na njegov slog igranja, pa tudi okus. Ti izvajalci so izdajali svoja dela pri legendarni čikaški blues založbi Chess, od tod pa izvira naslov Marsdenovega albuma.

Marsden je sicer poznan kot ustanovni član skupine Whiteskane in soavtor velikega hita Here I Go Again. .

Bernie se je odločil za serijo albumov “Inspirations”, pri čemer mu je idejo za koncept o ‘vplivih in herojih’ v eni izmed debat v zaodrju prišepnil Billy Gibbons (ZZ Top), da približa publiki izvajalce, ki so ga navdihovali skozi leta delovanja v glasbenem poslu. Na albumu “Kings” je Bernie posvetil pozornost predelavam klasik Freddieja, Alberta in B.B Kinga. Na albumu “Chess”, pa se osredotoča na izvajalce pod okriljem založbe Chess, to so: Bo Diddley, Chuck Berry, Howlin’ Wolf, Sonny Boy Williamson, Muddy Waters in Elmore James. Marsden bo na album “Chess” dodal tudi dva svoja avtorska komada, podobno, kot je storil pri albumu “Kings”.

Ekipa, ki je posnela album “Chess”:
Bernie Marsden – kitara, vokal
John Gordon – bas kitara
Jim Russell – bobni
Bob Haddrell – klaviature
Alan Glen – orglice

Za, Bernieja Mardena pa ni počitka. Vrli kitarist napoveduje za prihodnje leto že naslednjega v seriji “Inspirations” albumov.

Nedolgo tega se je Bernie povezal z Joeom Bonamasso in soustvaril njegov aktualni zadnji hit album “Royal Tea” (2020, RockLine recenzija). “Kdor podcenjuje Bernieja Marsdena, prevzema tveganje na lastno odgovornost”, svari Joe Bonamassa.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki