Big Big Train: Swan Hunter

0 169

datum izdaje: 13.07.2018
založba: English Electric Recordings.
dolžina albuma: 27:36
produkcija: Big Big Train
ocena: 8.5 / 10

»Swan Hunter«, novi koncertni single angleških progrockovskih revitalistov Big Big Train, je izšel nekaj mesecev po precej presenetljivem odhodu ustanovnega člana, basista in kitarista Andya Poolea. Vmes so Big Big Train že našli njegovo zamenjavo v Robinu Armstrongu, šefu skupine Cosmograf. »Swan Hunter« je izšel z enim samim namenom – narediti čimboljšo promocijo novemu koncertnemu albumu »Merchants of Light«, ki je izšel julija 2018.

Single vsebuje tri različne verzije skladbe »Swan Hunter«, ki je originalno izšla na albumu »English Electric Part Two« (2013); skrajšano originalno verzijo, novi remiks iz leta 2018 ter koncertno izvedbo, ki se nahaja na »Merchants of Light«. Poleg treh verzij »Swan Hunter« se na singlu nahajajo še koncertni verziji »English Electric Part Two« skladbe »Seen Better Days« z gostujočim pevcem Timom Bownessom (No-Man), ki se je na glavnem vokalu pridružil Davidu Longdonu, ter »Summer’s Lease«, ki je prvotno izšla na albumu »The Difference Machine« (2010). Ta dva koncertna dosežka se nahajata tudi na »Merchants of Light«.

»Swan Hunter« je prej kot ne izšel predvsem kot ‘dražilec’ za najbolj neučakane Big Big Train privržence, ki so potrebovali novi glasbeni ‘šus’ svojih ljubljencev pred izidom aktualnega koncertnega zalogaja »Merchants of Light«. Čeprav »Swan Hunter« ne prinaša prav ničesar novega, niti kakšne raritete, največji Big Big Train fanatiki seveda ne bodo ostali brez njega. Tisti, ki v svoji zbirki ne potrebujejo sleherne izdaje angleških prog revitalistov pa bodo ta single brez slabe vesti prezrli ter svoj težko prisluženi denar raje namenili ‘samo’ novemu koncertnemu albumu. Big Big Train so trenutno resda najbolj priljubljena sodobna progrockovska skupina, ki prihaja iz Anglije ter prisega na ‘staro angleško prog rock šolo’, toda zdi se zelo malo verjetno, da bo tale single kdaj našel pot na kakšno izmed komercialnejših radijskih postaj v njihovi domovini; žalostno vendar resnično.

avtor: Peter Podbrežnik

Seznam skladb:
1. Swan Hunter (Radio Edit) (4:26)
2. Swan Hunter (2018 Remix) (6:39)
3. Swan Hunter (Live) (6:51)
4. Seen Better Days (the Brass Band’s Final Piece) (4:42)
5. Summer’s Lease (Live) (4:58)

Glasbeniki:
David Longdon – glavni in spremljevalni vokal, flavta, akustična kitara, mandolina, tolkala, godala in trobila
Dave Gregory – kitara
Rikard Sjöblom – klaviature, kitara, harmonika, spremljevalni vokal
Danny Manners – klaviature, dvojni bas
Rachel Hall – violina, viola, čelo, spremljevalni vokal, godalni aranžmaji
Greg Spawton – bas kitara, bas pedali, akustična kitara, spremljevalni vokal
Nick D’Virgilio – bobni, tolkala, spremljevalni vokal

 

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki