Black Sabbath z jubilejno izdajo “Paranoid” albuma!

BMG
0 73

Black Sabbath doživljajo v letošnjem letu kup okroglih obletnic. Pred petdesetimi leti je izšel v februarju leta 1970 izšel njihov istoimenski prvenec, ki ga je še v istem letu nasledil v jeseni izdani drugi studijski album, razvpiti “Paranoid“.

Tako je v pripravi ponovna izdaja Black Sabbath albuma “Paranoid”, in to v “super-deluxe” verziji, s čimer bo počaščen njegov 50. rojstni dan. Album bo doživel izdajo na petih vinilnih ploščah. Ob standardnem albumu bo priložena še njegova predelava verzije, ki je izšla leta 1974 v kvadrofoničnem miksu, v tem novem zaboju pa bo predelan v stereo verzijo. “Paranoid” je edini Black Sabbath album, ki je bil deležen kvadrofoničnega miksa.

Izid ponatisa albuma “Paranoid” ob njegovi 50. obletnici je napovedan za 9. 10. 2020. Zanj bo poskrbela založba BMG.

Preostanek vinilnih plošč bo zapolnjen z dvema koncertnima posnetkoma, in sicer s prizorišča Casino de Montreux (Švica), ki so ga Black Sabbath izvedli v dneh tik pred uradnim izidom albuma “Paranoid”, in pa z bruseljskega prizorišča Theatre 140 (Belgija), ki je bil posnet za televizijsko oddajo “Pop Shop”.

Oba koncertna posnetka sta bila po svetu dolgo dostopna v ‘bootleg’ režiji, prav tako pa sta že predstavljala poseben ponatis albuma “Paranoid” v formatu štirih CDjev, ki ga je leta 2016 izdala založba Rhino Records. Oba posnetka sta takrat dočakala tudi kvadrofonični miks. Kakorkoli, s tem prihajajočim novim ponatisom pa bosta izšla prvič tudi na vinilu!

Ta ponatis albuma spremlja tudi knjižica v trdi vezavi, polna intervjujev z vsemi štirimi člani skupine (Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler, Bill Ward), prav tako bo založena s kupom fotografij, redkih spominskih dodatkov, plakatom, repliko programa Paranoid turneje. Album bo izšel tudi v formatu četvernega CDja.

Super deluxe verzijo ponatisa Black Sabbath albuma Paranoid lahko že prednaročite!

Seznam materiala na “Paranoid Super Deluxe 5-LP Boxed Set” se glasi:

LP 1: Originalni album 
War Pigs / Luke’s Wall
Paranoid
Planet Caravan
Iron Man

Electric Funeral
Hand Of Doom
Rat Salad
Jack The Stripper / Fairies Wear Boots

LP 2: Quadradisc Mix in Stereo
War Pigs / Luke’s Wall
Paranoid
Planet Caravan
Iron Man

Electric Funeral
Hand Of Doom
Rat Salad
Jack The Stripper / Fairies Wear Boots

LP 3: Live in Montreux 1970 (Part One)
Intro
Paranoid
N.I.B.
Behind The Wall Of Sleep

Iron Man
War Pigs

LP 4: Live in Montreux 1970 (Part Two)/Live in Brussels 1970 (Part One)
Fairies Wear Boots
Hand Of Doom

Paranoid
Hand Of Doom
Rat Salad
Iron Man

LP 5: Live in Brussels 1970 (Part Two)
Black Sabbath
N.I.B.

Behind The Wall Of Sleep
War Pigs
Fairies Wear Boots


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki