Blue Öyster Cult naznanjajo album “The Symbol Remains”

0 75

Blue Öyster Cult, kultna ameriška rock zasedba in ena bistvenih skupin, ki so vplivale na kasnejši razmah metala, se bodo v letošnjem oktobru vrnili z novim studijskim albumom “The Symbol Remains”.

Album bo po skoraj dveh desetletjih čakanja nasledil svojega predhodnika “Curse Of the Hidden Mirror”, ki je izšel davnega leta 2001.

Blue Öyster Cult pravijo, da jih čas ni ustavil in se jih pravzaprav niti dotaknil ni. Svoj prihajajoči novi studijski album so pospremili z besedami, da gre za enega najbolj energičnih, raznolikih in navdahnjenih studijskih dosežkov njihove sicer bogate glasbene kariere.

Na albumu bo skupno 14 novih skladb, Blue Öyster Cult, pa pravijo za album, da je treba na dobre stvari vedno dolgo čakati. Album bo izšel pri italijanski založbi Frontiers Music Srl.

Skupino, ki je svoj istoimenski studijski prvenec izdala že leta 1972, uvršča tudi Metallica med svoje vzorne skupine.

Skupina je v karieri nanizala serijo hitov, izstopajo pa “(Don’t Fear) The Reaper” iz albuma “Agents Of Fortune” (1976), “Godzilla” iz albuma “Spectres” (1977) in brezmejno muzikalno invazivna “Burnin’ for You” iz albuma “Fire Of Unknown Origin” (1981). Čeprav je v bogatem glasbenem arzenalu skupine vselej težko izbirati favorite, naštejmo še nekaj reprezentativnih točk njihove kariere: “Cities On Flame With Rock And Roll”, “Then Came The Last Days Of May”, “I Love The Night”, “E.T.I. (Extraterestrial Inteligence)”, “In Thee”, “Veteran Of The Psychic Wars”, “Dominance And Submission”, “Astronomy”, “Harvest Moon”, Here Comes That Feeling”, “Black Blade”, “Dance in the Ruins”, “Perfect Water” in “Shooting Shark”.

Kreativno in vizionarsko jedro skupine še vedno zastopata neomajna pevca in kitarista skupine Donald “Buck Dharma” Roeser in Eric Bloom, aktulano postavo kvinteta, ki je posnel novi album, pa zastopajo še: Richie Castellano (klaviature, kitara), povratnik na bas kitari Danny Miranda ter bobnar Jules Radino.

Več podrobnosti v zvezi z novim albumom bo znanih v prihajajočih tednih.

Založba Frontiers Music Srl je v letošnjem letu že poskrbela za kopico izidov vezanih na ime Blue Öyster Cult. Tako je izdala serijo ponatisov treh albumov in treh povsem novih koncertnih dokumentov.

Ponatis so doživeli albumi:
Cult Classic
Heaven Forbid
Curse of the Hidden Mirror

Izdani so bili sledeči novi koncertni albumi:
40Th Anniversary – Agents Of Fortune – Live 2016
Hard Rock Live Cleveland 2014
iHeart Radio Theater N. Y. C. 2012

Na fotografiji: Eric Bloom med nastopom Blue Öyster Cult 30. 7. 2016 v sklopu tretjega dne nemškega festivala Rock Of Ages, v kraju Seebronn (Rottenburg Am Neckar) – RockLine 2006-2020, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki