Blue Öyster Cult predstavljajo novi video in single za skladbo “Tainted Blood”

Blue Öyster Cult
0 59

Blue Öyster Cult, kultna ameriška rock zasedba in ena bistvenih skupin, ki so vplivale na kasnejši razmah metala, se v letošnjem oktobru vračajo z novim studijskim albumom “The Symbol Remains”.

Album bo po skoraj dveh desetletjih čakanja nasledil svojega predhodnika “Curse Of the Hidden Mirror”, ki je izšel davnega leta 2001.

Skupine je intenzivirala promocijske aktivnosti vezane na izid prihajajočega novega albuma in tako že predstavila prvi single ter video za novo skladbo “That Was Me” v kateri sodeluje s kravjim zvoncem nekdanji bobnar skupine Albert Bouchard. Temu se je pridružil drugi single in video Box In My Head. Dobrih 14 dni pred izidom novega albuma predstavlja skupina še tretji novi single in sicer za skladbo Tainted Blood. Pozor! Vodilni vokal prevzame v tej skladbi kitarist in klaviaturist Richie Castellano! Vse tri videe lahko predvajate spodaj.

Album “The Symbol Remains” izide 9. 10. 2020 pri italijanski založbi Fronters Music Srl. Na albumu bo skupno 14 novih skladb, Blue Öyster Cult, pa pravijo za album, da je treba na dobre stvari vedno dolgo čakati.

Blue Öyster Cult pravijo, da jih čas ni ustavil in se jih pravzaprav niti dotaknil ni. Svoj prihajajoči novi studijski album so pospremili z besedami, da gre za enega najbolj energičnih, raznolikih in navdahnjenih studijskih dosežkov njihove sicer bogate glasbene kariere.

Skupino, ki je svoj istoimenski studijski prvenec izdala že leta 1972, uvršča tudi Metallica med svoje vzorne skupine.

Skupina je v karieri nanizala serijo hitov, izstopajo pa “(Don’t Fear) The Reaper” iz albuma “Agents Of Fortune” (1976), “Godzilla” iz albuma “Spectres” (1977) in brezmejno muzikalno invazivna “Burnin’ for You” iz albuma “Fire Of Unknown Origin” (1981). Čeprav je v bogatem glasbenem arzenalu skupine vselej težko izbirati favorite, naštejmo še nekaj reprezentativnih točk njihove kariere: “Cities On Flame With Rock And Roll”, “Then Came The Last Days Of May”, “I Love The Night”, “E.T.I. (Extraterestrial Inteligence)”, “In Thee”, “Veteran Of The Psychic Wars”, “Dominance And Submission”, “Astronomy”, “Harvest Moon”, Here Comes That Feeling”, “Black Blade”, “Dance in the Ruins”, “Perfect Water” in “Shooting Shark”.

Kreativno in vizionarsko jedro skupine še vedno zastopata neomajna pevca in kitarista skupine Donald “Buck Dharma” Roeser in Eric Bloom, aktualno postavo kvinteta, ki je posnel novi album, pa zastopajo še: Richie Castellano (klaviature, kitara), povratnik na bas kitari Danny Miranda ter bobnar Jules Radino.

Seznam skladb na albumu “The Symbol Remains” se glasi:
01. That Was Me
02. Box In My Head
03. Tainted Blood
04. Nightmare Epiphany
05. Edge Of The World
06. The Machine
07. Train True (Lennie’s Song)
08. The Return Of St. Cecilia
09. Stand And Fight
10. Florida Man
11. The Alchemist
12. Secret Road
13. There’s A Crime
14. Fight

Založba Frontiers Music Srl je v letošnjem letu že poskrbela za kopico izidov vezanih na ime Blue Öyster Cult. Tako je izdala serijo ponatisov treh albumov in treh povsem novih koncertnih dokumentov.

Ponatis so doživeli albumi:
Cult Classic
Heaven Forbid
Curse of the Hidden Mirror

Izdani so bili sledeči novi koncertni albumi:
40Th Anniversary – Agents Of Fortune – Live 2016
Hard Rock Live Cleveland 2014
iHeart Radio Theater N. Y. C. 2012

V letošnjem avgustu so pri Frontiers Music Srl. izdali še en koncertni dokument skupine in sicer “45th Anniversary – Live In London”. Novi koncertni dokument je izšel 7. 8. 2020 in je na razpolago v formatih: CD/DVD, Blu-ray in dvojni vinil. Izhaja iz nastopa, ki so ga Blue Öyster Cult izvedli 17. 6. 2017 v sklopu festivala Stone Free, in sicer na londonskem prizorišču O2 Indigo. Skupina je na tem koncertu v celoti izvedla svoj legendarni studijski prvenec “Blue Öyster Cult” ter k temu dodala nekaj kultnih klasik oziroma hitov, vzetih iz njenega železnega repertoarja. RockLine recenzijo tega koncertnega dokumenta lahko preberete TUKAJ!

Na fotografiji: Buck Dharma med nastopom Blue Öyster Cult 30. 7. 2016 v sklopu tretjega dne nemškega festivala Rock Of Ages, v kraju Seebronn (Rottenburg Am Neckar) – RockLine 2006-2020, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ!

Blue Őyster Cult – “Tainted Blood” (uradni video)
Blue Őyster Cult – “Box In My Head” (uradni video)
Blue Őyster Cult – “That Was Me” (uradni video)
Blue Őyster Cult – “The Symbol Remains” (naslovnica)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki