Brainstorm : Midnight Ghost

0 170

Skrivalnic ni in pravi ljubitelji te skupine, bodo z velikim zadovoljstvom pritaknili tudi tale novi album preverjene sinteze občevanja med pravoverstvom nemške šole power in thrash metala, k svoji, že tako ali drugače, zavidljivi zbirki Brainstorm diskografije.

Založba: AFM Records
Datum izida: 28.09.2018
Produkcija:  Seeb Levermann
Dolžina albuma: 51:38
Ocena: 9.0 /10


Kako funkcionira bend, ki se je od nekdaj spogledoval z izročilom tevtonskega thrash metala in ima v svojih vrstah pevca, ki  vpeljuje melodično avtoritativno petje ter ki s svojo »dominantno pozo« vpliva tako občutno na komponiranje materiala, da se avtorska glasba posledično odmika v vode power metala? Vprašajte nemške Brainstorm.

Dolgoživi metalci iz nemškega mesta Heidenheim, so v zavidljivi beri let svojega delovanja (delujejo namreč neprekinjeno od leta 1989 dalje) razvili svojevrstni slog in zvok, od katerega ne odstopajo niti za ped. Skozi leta so se fantje seveda zrelostno obtesali in se razvili v še imenitnejše aranžerje, še vedno pa z neverjetno prepričljivostjo na moč učinkovito prenašajo tisti starošolsko neukročeni gnev razbeljenega tevtonskega rifanja, s katerim neusmiljeno zasipajo poslušalca ter tako na nek način zadržujejo neukročenost, značilno za entuzijazem skupin, ki so komaj začele s kariero in ne za veterane v metalu, kar Brainstorm nedvomno so. Brainstorm, ki so prodrli na mednarodno prizorišče zlasti z izrednim »Metus Mortis« (2000), se nahajajo na nekakšnem novo najdenem vrhuncu orjaškega vala navdiha, kot je to veljalo za skupino v času na prelomu obeh milenijev, ko so studijski albumi, kar deževali drug za drugim. Skozi leta so Brainstorm postali bolj fokusirani na piljenje aranžmajev, to zrelostno evolucijo pa potrjujejo tudi nekatere pretkano dodane orkestracije ter nekateri artistični prijemi, ki so se jim, pred več kot 15. leti, fantje zavestno odrekali, saj so takrat hoteli zveneti rušilno kar se da.

Sinteza nekaterih novitet v njihovi glasbi je na moč uspešna in integracija le teh, ne prinaša nobenih »pohujšanj« v smislu, da bi Brainstorm žrtvovali delček sebi lastne karizme metalske samobitnosti. Muzikalični izplen ostaja nalezljiv, refrenski napevi razpoloženjski vrhunci skladb. »Midnight Ghost« prinaša novo bero pravi metalskih antemov, pravih koračniških himen, polnih prodorne bombastike in vrhunce je znova težko izbirati.  Besedila se znova dotikajo pestre bere izbranih  tematik. Od stisk malega človeka ter njegovega počasnega (a gotovega) propada, do okultizma, pa vse tja do zgodovinskih basni in pripovedi.

Skrivalnic ni in pravi ljubitelji te skupine, bodo z velikim zadovoljstvom pritaknili tudi tale novi album preverjene sinteze občevanja med pravoverstvom nemške šole power in thrash metala, k svoji, že tako ali drugače, zavidljivi zbirki Brainstorm diskografije.

avtor: Aleš Podbrežnik


seznam skladb:
01. Devil’s Eye
02. Revealing The Darkness
03. Ravenous Minds
04. The Pyre
05. Jeanne Boulet (1764)
06. Divine Inner Ghost
07. When Pain Becomes Real
08. The Four Blessings
09. Haunting Voices
10. The Path

zasedba:
Andy B. Franck – vokal
Milan Loncaric – kitara, spremljevalni vokal
Torsten Ihlenfeld – kitara, spremljevalni vokal
Antonio Ieva – bas kitara
Dieter Bernert – bobni

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki
X