Brother Against Brother: Brother Against Brother

0 47

Založba: Frontiers Music Srl.
Datum izida: 11. 6. 2021
Produkcija: Alessandro Del Vecchio
Dolžina albuma: 48.33 min
Zvrst: Melodic Metal
Ocena: 7.0/10


Brother Against Brother je novi projekt za katerim stoji italijanska založba Frontiers Music Srl., ki sledi tradiciji glasbenih pridobitev projekta Allen/Lande, v katerega sta bila povezana dva vrhunska vokalista Russell Allen in Jorn Lande. Da pa reč ne bi bila povsem identična so se odločili za vzbujanje nostalgije tako, da so pridobili k skupnemu sodelovanju dva nič manj silovita in karizmatična pevca iz brazilske hard rock in heavy metal scene. To sta Renan Zonta (Electric Mob) in Nando Fernandes (Sinistra), ki sodelujeta na prvencu novega projekta Brother Against Brother.

Se spominjate tistih časov iz prve dekade novega milenija, ko se je na velik del novih albumov, ki so izhajali pri zgoraj omenjeni založbi, podpisoval švedski studijski legionar, komponist, producent in multi-instrumentalist Magnus Karlsson (Primal Fear)? No, zadnja leta opravlja to vlogo zelo intenzivno možakar po imenu Alessandro Del Vecchio, zato ga skorajda ni albuma, ki bi izšel pri založbi Frontiers Music Srl., kjer Alessandro ne bi imel prstov zraven. Najmanj kot producent, sicer pa redno sodeluje pri aranžiranju in oblikovanju kompozicij, pa tudi večino instrumentov lahko odigra sam. Včasih, če je za to potreba, spesni in spiše kar cel album. Po naročilu založbe. In takšen je pričujoči.

Nič mu ne manjka popolnoma nič. Navzven popolnoma nič. Prav lepo je izpeljan. Muzikalno hiper grabežljiv, všečno teatralno razgiban, na trenutke v napevih in frazah pečaten. Vendar? Preveč je preveč. Album lovi energijo projekta Allen/Lande in to je očitno od prvega takta. Vseeno pa album ne deluje drugače, kot banalno povedano, le še eno hitro naročilo s strani založbe.

Oba pevca ponujata zelo všečno navezo, razvijata kompatibilno kontrastnost in tudi pokrijeta zelo lepo prostor s kombiniranjem vokalov, sploh kar se duetov in harmonij tiče. Vseeno je slog pisanja Alessandra Del Vecchia tako dominanten (kar je logično – sicer albuma ne bi bilo), obenem pa že tako dobro prepoznani in utečen, da album po 48 minutah poslušanja, ne zapušča posebnega vtisa. Razen v primeru, da ste novo pečeni prišlek na sceni. Potem boste nad tem izdelkom več kot navdušeni.

Verjetno je tako prazno in »naročeno« izzvenela tudi tale recenzija. A tako to gre. Album je zelo dobra replika replike že slišane replike. Fino bi bilo, da si Alessandro del Vecchio malo odpočije. Je krasen glasbenik in komponist, o tem ni nobenega dvoma. A oddih si je več, kot zaslužil. Vprašanje pa je, če ne bi založba Frontiers Music Srl. kar propadla brez njega. Pustimo ob strani sarkazem in zaključimo z bodrilnim stavkom. »Brother Against Brother« je v osnovi korekten, kompakten in kvaliteten izdelek. Gre za melodični metal, konkretno podprt tudi s triki neoklasicizma, ki produkcijsko stoji z zvočno sliko, kot se šika. Poseduje vztrajni moment bombastike in zaželene prevrate vzdušij. Skratka. Opremljen je z vsem. Škoda le, da daje tisti neprijeten občutek, da je ustvarjen po naročilu.

Avtor: Aleš Podbrežnik


Seznam skladb:
1. Two Brothers (3:58)
2. What If (4:43)
3. City Of Gold (4:19)
4. Heaven Sent (5:44)
5. Haunted Heart (3:49)
6. Deadly Sins (3:54)
7. In The Name Of Life (3:55)
8. Demons In My Head (4:34)
9. Whispers In Darkness (6:03)
10. Valley Of The Kings (4:12)
11. Lost Son (3:16)

Zasedba:
Renan Zonta – vokal, spremljevalni vokal
Nando Fernandes: vokal, spremljevalni vokal
Alessandro Del Vecchio – klaviature, bas kitara, spremljevalni vokal
Jonas Hornqvist – kitara
Michele Sanna – bobni

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki