Dirkschneider : Live – Back To The Roots – Accepted!

0 70

“Avtentičnosti vsega kar se  je dogajalo v Brnu, torej na tem dokumentu ne primanjkuje. Koncertna energija in razpoloženje, sta superiorno zabeležena in prenesena na zvočne in vizualne nosilce. “

Založba: AFM Records
Leto izida: 2017
Zvrst: Heavy Metal

Udo Dirkschneider ne potrebuje posebne uvodne predstavitve. Je nekdanji prvi glas nemških velikanov metala Accept, ki si je pred časom domislil izvajati koncertni repertoar sestavljen iz samih Accept klasik. Seveda tistih, ki jih je v svojem času delovanja pri Accept soustvaril s to zares veliko in legendarno nemško zasedbo doma iz mesta Solingen.

Udo je v ta namen (začasno) spremenil ime svoje zasedbe U.D.O. v Dirkschneider, turneja pa mu je prinesla velik uspeh. Zaradi tega uspeha, je v lanskem letu že izšel prvi (dvojni CD) koncertni dokument in sicer posnet v nemškem Memmingenu aprila 2016. In ker povpraševanja po koncertnih nastopih v režiji Dirkschneider nikakor še ni konec, so Dirkschneider tako potrjevali nove nastope in nove turneje. Oboževalci so zahtevali tudi vizualni zapis, ne le zvočnega. Tako je v lanski pozni jeseni zasedbo Dirkschenider na novi turneji pot zanesla v češko mesto Brno, kjer je izkoristila svoj nastop za snemanje. Za izdajo v obliki DVDja, Blu-raya in seveda dvojnega CDja (avdio nosilca). Ob tem je zanimivo dodati, da je uradni izid tempirala založba AFM Records prav na isti dan, kot so tempirali izdajo novega studijskega albuma Udovi nekdanji kompanjoni Accept pri založbi Nuclear Blast.

Že dvojni zvočni zapis iz Memmingena je opravičil vse kar stoji za imenom Udo Dirkschneider. Gre za koncertni biserček, ki dokazuje da se velikemu veteranu in pravemu metalskemu dinozavru glas nikakor ni sfižil, pač pa da ohranja tudi na zrela leta stričkovega vnetega gruljenja, vse prepoznavne karakteristike ter tisto najpoglavitneje. Veliko in prodorno izvedbeno moč avtentične visoko leteče kričavosti, po kateri si je Udo že davno tega izboril na zemljevidu metala posebno mesto.

Tako v vizualnem kot v zvočnem oziru, je pričujoči novi koncertni dokument ,ki prinaša hkrati tudi zaželeni DVD in Blu-ray zapis, visoko kakovosten izdelek, skrbno zabeležen iz več zornih kotov in tudi z uporabo pomožne kamere nastanjene na »žirafi«, ki se je vozila v Brnu med koncertom nenehno sem in tja (pred samim pročeljem odra). Svoje dodaja razbeljena več tisočglava publika v popolnoma razprodani košarkarski dvorani Brna, kjer je skupina naletela na izjemno bučno podporo in evforičnost. Tudi ta koncertni dokument izkazuje izjemno formo Uda Dirkschneiderja, kot tudi njegove tovarišije ter dostavlja resnično najboljše in tisto, kar pač feni od skupine ne le pričakujejo, pač pa zahtevajo. V primerjavi s posnetkom iz Memmingena se čuti, da je dvorana v Brnu večja, širša in višja. Zvočni zapis poseduje namreč nekoliko več »odmeva«. Sicer pa Dirkschneider v občem iztržku znova zadovoljujejo z vso zadržano kakovostjo odrske interpretacije Accept klasik, med njimi mnogih, ki jih Accept že dolgo časa niso igral v živo.

Avtentičnosti vsega kar se  je dogajalo v Brnu, torej na tem dokumentu ne primanjkuje. Koncertna energija in razpoloženje, sta superiorno zabeležena in prenesena na zvočne in vizualne nosilce. Treba je dodati še to, da so Dirkschneider izvajali v Brnu identičen repertoar, kot je zabeležen na posnetku iz Memmingena, zato je po tej plati bila vizualizacija v obliki Blu-ray/DVDja nujna.

 “Live – Back To The Roots – Accepted!” je torej nič manj in nič več, kot nov kremeniti zapis izredno uspešne odločitve Uda Dirkschneiderja, da zažene k življenju formacijo Dirkschneider. Ni treba posebej dodajati, da je predhodno do potankosti preračunal, da zasluži s preigravanjem Accept klasik več sam, kot pa v kompaniji s svojimi Accept kolegi. Oboževalci Accept bodo ta dokument pograbili, medtem pa so Dirkschneider že potrdili nove termine po Severni Ameriki in Evropi, kjer bodo Sloveniji najbliže nastopili, dne 27.10.2017, v dunajskem klubu Szene. Do takrat lahko veselo uživate ob nepozabnih in elementarnih taktih, kot jo piše zgodovina tevtonskega metala in jo v vsej svoji izvedbeni neukročenosti beleži na moč iskreno ta nov, izvrstni studijski dokument. Naj vam torej uspešno razčesne butice! 

Kako je doživel in videl koncert s svojim obiskom češkega Brna, dne 09.12.2017, RockLine, pa lahko v poglobljeni in razširjeni koncertni reportaži izveste TUKAJ!

avtor: Aleš Podbrežnik
ocena: 9.5 / 10

Seznam skladb: 

CD1

01. Intro
02. Starlight
03. Living For Tonite
04. Flash Rockin‘ Man
05. London Leatherboys
06. Midnight Mover
07. Breaker
08. Head Over Heels
09. Neon Night
10. Princess Of The Dawn
11. Winter Dreams
12. Restless And Wild
13. Son Of A Bitch
14. Up To The Limit

CD2

15. Wrong Is Right
16. Midnight Highway
17. Screaming For A Love-Bite
18. Monsterman
19. T.V. War
20. Losers And Winners
21. Metal Heart
22. I’m A Rebel
23. Fast As A Shark
24. Balls To The Wall
25. Burning
26. Outro
27. My Way (Bonus)

DVD/Blu-ray:

01. Intro
02. Starlight
03. Living For Tonite
04. Flash Rockin’ Man
05. London Leatherboys
06. Midnight Mover
07. Breaker
08. Head Over Heels
09. Neon Night
10. Princess Of The Dawn
11. Winter Dreams
12. Restless And Wild
13. Son Of A Bitch
14. Up To The Limit
15. Wrong Is Right
16. Midnight Highway
17. Screaming For A Love-Bite
18. Monsterman
19. T.V. War
20. Losers And Winners
21. Metal Heart
22. I’m A Rebel
23. Fast As A Shark
24. Balls To The Wall
25. Burning
26. Outro

Zasedba:
Udo Dirkschneider – vokal
Andrey Smirnov – kitara, spremljevalni vokal
Kasperi Heikkinen – kitara, spremljevalni vokal
Fitty Weinhold – bas kitara, spremljevalni vokal
Sven Dirkschneider – bobni 

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki