Firewind predstavljajo video “Welcome To The Empire”

0 66

Firewind, grški power metalci, ki jih še naprej neustrašno vodi virtuoz in nekdanji Ozzyjev kitarist Gus G, predstavljajo svoj istoimenski novi studijski album “Firewind”, ki bo izšel 15.05.2020 pri nemški založbi AFM Records.

Izvenserijski kitarist Gus G je s svojo tovarišijo znova ustvaril album, ki je več kot dostojni naslednik konceptualiziranega predhodnika “Immortals” (2017). V karieri skupine, ki je napolnila 20 let, Firewind niso poznali šibkega trenutka svoje neusahljive kreativnosti.

Spodaj lahko že predvajate prvi video za skladbo in single Welcome to the Empire!

Na novem albumu se predstavlja novi vokalist. To je Nemec Herbie Langhans, ki je pred priključitvijo k Firewind med drugim sodeloval z: Avantasia, Radiant in Seventh Avenue.

Gus G in Herbie Langhans sta prišla prvič v stik v lanski jeseni, potem ko je Gus G iskal novega pevca, saj je Henning Basse po turneji skupine z Queensryche, Firewind zapustil. Le nekaj tednov kasneje je bilo snemanje za album “Firewind” sklenjeno in posnetki so odromali v roke švedskemu zvočnemu inženirju Tobiasu Lindellu (Europe, Avatar, H.E.A.T.), ki jih je zmiksal v svojem studiu “Lindell Audio Studios”.

Na albumu se je tako znašlo enajst skladb vrhunske eksekucije žanrske oznake melodični power metal, na katerem so našli simbiozo predanost, izkušnje, tehnična izpiljenost, angažiranost, ki išče popolnost, emocije in glasbena strast!

Album “Firewind” lahko že pred-naročite!

Seznam skladb na albumu “Firewind” se glasi:
1. Welcome To The Empire
2. Devour
3. Rising Fire
4. Break Away
5. Orbitual Sunrise
6. Longing To Know You
7. Perfect Stranger
8. Overdrive
9. All My Life
10. Space Cowboy
11. Kill The Pain

Na fotografiji: Firewind med nastopom dne 28.07.2019, v ljubljanskem CUK Kino Šiška (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Firewind – Welcome to the Empire (uradni video)
Firewind – “Firewind” (naslovnica)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki