Genesis bodo prejeli novo knjižno publikacijo!

foto: JERNEJ VENE 2007
0 96

Genesis, ultimativni progresivnorockovski titani, bodo prejeli še eno novo knjižno publikacijo. Ta se bo osredotočila na zgodnja leta delovanja skupine in pravzaprav zaokrožila ero delovanja skupine, v času, ko jo je vodil pevec, flavtist in glavni komponist Peter Gabriel.

Knjiga se bo imenovala “Genesis 1967 to 1975: The Peter Gabriel Years”, njen avtor je Mario Giammetti, izšla pa bo dne 08.05.2020, pri založbi Kingmaker Publishing. V knjigi bo kup intervjujev z vsemi člani takratne postave skupine, prav tako pa bo publikacija založena z galerijo neobjavljenih fotografij, ki so arhivska last skupine.

Založbo Kingmaker Publishing sta v lanskem letu soustanovila novinar britanske revije Prog Nick Shilton ter ustanovitelj skupine Big Big Train Greg Spawton, ki pravi v zvezi z novo Genesis biografijo sledeče: “Že od otroštva sem veljal za velikega oboževalca skupine Genesis ter prebral prav vse knjige, ki so bile tako ali drugače povezane z Genesis. No, Mariova knjiga pa vsebuje kopico podrobnosti o eri delovanja skupine za časa Petra Gabriela, ki jih do danes nisem poznal. Čutil sem, da bi bilo te nove podrobnosti in podatke o Genesis vredno predstaviti oboževalcem skupine, zato sem z veliko naklonjenostjo sprejel priložnost, da založba Kingmaker Publishing izda Mariovo delo v obliki knjige!”

Mario Giammetti je sicer italijanski glasbeni kritik, ki je do tega dne napisal že 14. različnih knjig o progresivnem rocku, prav tako pa je leta 1991 ustanovil revijo posvečeno skupini Genesis imenovano “Dusk”. “Genesis 1967 to 1975: The Peter Gabriel Years” pa je nasploh prvo Giammettijevo delo, ki je v celoti napisano in objavljeno v angleškem jeziku.

Na fotografiji: Phil Collins med nastopom Genesis davnega dne 17.06.2007, v avstrijskem Linzu (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Mario Giammetti – “Genesis 1967 to 1975: The Peter Gabriel Years”
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki