Hellcats iščejo kitaristko

0 867

Srečali smo se z dekleti iz vseženske rock skupine Hellcats. Punce so znane po tem, da so slovenski glasbi prispevale prvo samostojno ploščo, ki jo je posnela ženska rock zasedba, koncertna pot pa jih je vodila že po mnogih slovenskih in tudi evropskih odrih, lansko leto pa so igrale na do sedaj največjem, v Stožicah kot predskupina legendarnih Pankrtov.

V pogovoru z vodjema skupine, sestrama Sašo in Sonjo Zagorc, ki sta to skupino začeli sestavljati pred 15 leti in orali ledino v udejstvovanju pripadnic nežnejšega spola v rock glasbi, smo izvedeli, da se je dosedanja kitaristka na vaje in koncerte vozila iz Beograda, kar je postalo že malce naporno. Seveda se še dobijo, tudi zaigrale bodo še skupaj, toda sedaj sta se odločili, da v svoje vrste pritegnejo še eno kitaristko. Material za novo ploščo imata že pripravljen in kmalu sledi odhod v studio.

Novo kitaristko čakajo poleg tega še drugi zanimivi izzivi, saj se punce že pripravljajo na 4. festival vse-ženskih skupin Dan rock žena, ki sta ga kot spodbudo za ustvarjanje žensk v rock glasbi začeli organizirati pred petimi leti. Koncerti, snemanje videospotov, ustvarjanje in zabavne vaje so vsekakor nekaj kar si želi vsaka glasbenica, zato verjamemo, da se vas bo našlo kar nekaj, ki bi se želele preizkusiti v priznani in uspešni glasbeni skupini, ki je v Sloveniji sinonim za rock glasbo, petke in usnje.

Vse hitroprste kandidatke se lahko prijavite in pošljete posnetke svojega igranja na [email protected] ali kar na Facebook stran skupine. Z vsako se bodo pogovorile in jo povabile na vajo.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki