Jakko Jakszyk (King Crimson) bo izdal “Secrets & Lies” album!

0 89

Jakko Jakszyk, dobro znani vokalist in kitarist aktualne postave progresivnorockovskih legend King Crimson, je sklenil pogodbo z nemško založbo InsideOut Music ,pri kateri bo še pred koncem letošnjega leta izdal svoj novi samostojni studijski album “Secrets & Lies”.

Jakko komentira: “Brezmejno sem navdušen ob podpisu pogodbe za Inside Out Music. Thomasa Waberja (šef založbe Inside Out Music, op.ur.) poznam vrsto let in vseskozi me je opogumljal v mojih izzivih. Naposled je to privedlo do tega, da sem zelo sproščeno ustvaril znova nekaj nove avtorske glasbe.”

Jakko Jakszyk je s svojo glasbeno kariero začel v art rock zasedbi 64 Spoons, ko so se pisala še sedemdeseta leta prejšnjega stoletja. 64 Spoons so bili nekakšna mešanica med Stravinskym in Barron Knights. Jakszyk je sklenil pogodbo za legendarno založbo Stiff in s skupino Rapid Eye Movement opravil turneje z legendama Counterburyjevske scene Daveom Stewartom in Pipom Pyleom. Ob neštetih sodelovanjih v studiu, bodisi v vlogi multi-instrumentalista, ali producenta, pri čemer je postal za en teden celo član kultnih The Kinks, velja Jakkova kariera za eno najbolj posebnih in nenavadnih, recimo kar eklektičnih.

Po prebiranju članka v enem od izvodov revije Guitarist, pisala so se osemdeseta, je šef art rockerjev Level 42 Mark King, kontaktiral Jakszyka, da se priključi skupini, v kateri je pred tem igral znameniti Allan Holdsworth. Jakko se je Level 42 priključil v začetku devetdesetih in snemal ter nastopal s skupino nadaljnja štiri leta.

Talentirani multi-instrumentalist in izvrstni pevec, je tako v karieri sodeloval s plejado izjemnih glasbenikov in izvajalcev širokega diapazona, vse od avant-gardne rock srenje, do visoko inteligentnega art popa, kot mdr.: Anton Fier, Mica Paris, Tom Robinson, Peter Blegvad, John Greaves (Henry Cow), Mick Karn (Japan), Richard Barbieri (Japan, Porcupine Tree), Dave Stewart, Barbara Gaskin, Steve Hackett, Steven Wilson.

Na fotografiji: King Crimson (Jakszyk v ozadju drugi z desne) ob koncu nastopa dne 06.07.2019, v italijanski Palmanovi (Piazza Grande) – RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preverite TUKAJ!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki