Robert Fripp (King Crimson) pripravlja “Music For Quiet Moments”

0 111

Založba DGM Records je naznanila da namerava Robert Fripp, sicer prva glava progresivnorockovskih velikanov King Crimson, izdati serijo svojih soundscapesov, ki se bo imenovala “Music for Quiet Moments”. Vsak petek bo tako izšel po en Frippov “soundscape”, ki bo dostopen na DGMLive, You Tube, Spotify, Apple Music in preostalih medmrežnih glasbenih platformah. Spodaj lahko že preverite prvega med njimi.

“Končno nekaj, kar nas bo v teh negotovih časih naposled spravilo v dobro voljo in razvedrilo”, ugotavlja Frippov ko-producent David Singleton in dodaja: “Užival sem v miru, v katerem sem se v tem času znašel in mi je omogočil, da uredim in masteriziram nekatere posnetke. V letu brez turnej, ko tičiš doma, se je našlo veliko časa, da sem lahko prisluhnil nekaterim pozabljenim koncertnim posnetkom, v katerih se je našlo kup zakladov!”

“Moji tihi trenutki, skozi 51. let turnej v karieri kitarista, izhajajo pretežno iz prizorišč, kjer kolaži plasti zvoka, skozi stopnjevanje hrupa, namerno preglašajo ter nasičujejo zvočno okolje,” pa nadaljuje Fripp in dodaja: “Tihi trenutki mojega glasbenega življenja, izraženi v “soundscapih”, so globoko osebne narave, a obenem popolnoma neosebni. Nagovarjajo s skrbmi, ki jih sicer delimo znotraj človeštva v občem.”

“Nekateri od tih “soundscapov” so refleksija notranjosti, drugi se v potrditvah gibljejo navzven, nekateri med njimi pa ne gredo nikamor in so preprosto to, kar so.” sklepa svoje misli neomajni Robert Fripp.

Na fotografiji: King Crimson po koncertu, dne 23.06.2017, v avstrijski prestolnici Dunaju (Wiener Stadthalle, Halle E) – RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Robert Fripp – Music For Quiet Moments 1 – Pastorale (Mendoza 3rd Jun 2007)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki