Joey Image (The Misfits) 5. 3. 1957 – 1. 6. 2020

0 85

Joey Image, nekdanji bobnar skupine The Misfits, je preminil v 64. letu starosti. Novico so potrdili The Misfits na svojem FaceBook profilu.

Vzrok njegove smrti sicer ni znan, je pa glasbenik od leta 2016 dalje bolehal za rakom na jetrih.

Joey Image, s pravim imenom Joey Pool, se je pridružil The Misfits leta 1978 ter prispeval bobne na EP-ju skupine “Horror Business”, na katerem se poleg naslovne skladbe nahajata še “Teenagers from Mars” ter “Children in Heat”. Prispeval je tudi bobne za sedeminčni single “Night of the Living Dead” (na B-strani singla se nahajata še skladbi “Where Eagles Dare” in “Rat Fink”). Prav tako se je pojavil na skladbi “Who Killed Marilyn?”, ki je bila uvrščena na kompilacijo skupinne “Legacy of Brutality” iz leta 1985.

The Misfits je zapustil po neuspešni britanski turneji z The Damned, zatem pa se dodobra “nabobnal” pri mnogih skupinah: Whorelords, Human Buffet, Psycho Daisies, The Mary Tyler Whores, The Strap-Ons, The Bell Ringers, Evil Doers, The Hooples, Jersey Trash, The Hollywood 77’s ter The Undead.


The Misfits – Horror Business (EP)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki