Kiko Loureiro (Megadeth) predstavlja “EDM (e-Dependent Mind)” video

0 78

Kiko Loureiro, kitarist velikanov thrash metala Megadeth in nekdanji član brazilskih progresivnih metalcev Angra, je napovedal, da bo njegov peti samostojni studijski album nosil naslov “Open Source”. Novi album bo tako nasledil v letu 2012 izdani predhodnik “Sounds Of Innocence”.

Vsled promocijskih aktivnosti vezanih na svoj prihajajoči novi studijski album, predstavlja Kiko prvi video in single za skladbo “EDM (e-Dependent Mind)”, ki ga lahko predvajate spodaj.

Na “EDM (e-Dependent Mind)” sta sodelovala s Kikom, ki je za skladbo prispeval vse kitare in klaviature, še basist Felipe Andreoli in bobonar Bruno Valverde.

Naslovnico za Kikov novi album “Open Source” je ustvaril Gustavo Sazes (Machine Head, Arch Enemy, Amaranthe) in si jo lahko ogledate spodaj.

Loureiro je med drugim povedal, da se naslov albuma “odprti vir” nanaša na “softvare”, pri katerem je originalno zapisano izvorno kodo vseskozi mogoče spreminjati, širiti in je pri tem vseskozi vsem na razpolago. Ta koncept je pri ustvarjanju novega albuma Kiko prenesel v glasbo in tako povabil prav vse ljubitelje njegove glasbe, da sodelujejo pri nastajanju njegovega albuma. Njegove nove kompozicije ne bodo končni cilj albuma, pač pa prej njegov začetek. Zato bo omogočil vsem zainteresiranim da bodo imeli dostop do teh kompozicij, si jih prenesli z medmrežja ter jih preoblikovali kakor jim bo veleval kreativni navdih. Od zvočnega remiksa, do dodajanja lastnih idej, preoblikovanja aranžmajev. Pri tem je Kiko popolnoma odprt za ideje sodelujočih in se teh prispevkov neizmerno veseli.

Ker nastaja novi album povsem neodvisno, bo Kiko zagnal kampanjo skupinskega financiranja in posebno spletno stran. To bo sodelujoče še bolj povezalo in dodatno prispevalo k obogatitvi arzenala vseh idej, ki se bodo množile med oblikovanjem novega albuma.

Kiko tudi pravi, da vsakdo, ki bo sodeloval v tej kampanji, postane tudi njegov partner, ki mu pomaga, pri nastanku in izidu tega albuma. Obenem pa je pomiril tudi vse, ki zase menijo da jim dar komponiranja ni bil položen v zibelko, naj v zvezi s tem nikar ne skrbijo. Na razpolago bodo že različni motivi, ki jih bo Kiko pripravil in h katerim bodo lahko prispevali svoj inštrument, ali jih zvočno preoblikovali.

Kiko je pričel z delom na svojem novem samostojnem studijskem albumu v lanskem septembru. Material zanj je ustvarjal v času izven aktivnosti skupine Megadeth.

Na zadnjem Lourierovem albumu “Sounds Of Innocence” sta v vlogi posebnih gostov sodelovala famozni avstralski bobnar Virgil Donati in basist Felipe Andreoli (Angra, Almah). Na eni izmed skladb sodeluje tudi basist skupine Living Colour Doug Wimbish. Album je produciral Kiko, za miks je poskrbel Dennis Ward, masterizacijo pa opravil Jürgen Lusky.

Na fotografiji: Kiko Loureiro med svojim samostojnim nastopom 13. 2. 2019, na prizorišču Revolver klub, v italijanskem kraju San Dona Di Piave pri Trevisu (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Kiko Loureiro – “EDM (e-Dependent Mind)” (uradni glasbeni video)
iko Loureiro – “Open Source” (naslovnica albuma)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki