Lionville: Magic Is Alive

0 66

Založba: Frontiers Music Srl.
Datum izida: 7. 8. 2020
Produkcija: Lionville
Dolžina albuma: 50.37 min
Zvrst: AOR/Melodic Rock
Ocena: 8.5/10


Lionville so (pretežno) italijanska zasedba, združena ob Stefanu Lionettiju, komponistu, pevcu in kitaristu iz Genove, s katerimi pa sodeluje tudi švedski pevec Lars Säfsund (Work Of Art, Enbound). “Magic Is Alive“ je četrti studijski dosežek Lionville, ki je tako nasledil odličnega predhodnika “A World of Fools” (2017), ki so ga ljubitelji melodičnorockovskih in AOR viž sprejeli z odprtimi rokami. Visoka pričakovanja nikakor niso zaman. Italijani, Švedi, no, tretji bi bili Japonci, so znani po tem, da zelo dobro obvladujejo ustvarjanje ponaredkov. Lionville so tipična skupina AOR revitalizma. Vseprisotna pregrinjala »šelestenja« sintetizatorskih zaves, ki držijo ozadje in bogato zvočno prostornino dinamičnim in visoko pretočnim ter poletnim kitarskim frazam, takoj opozorijo, da so Lionville globoko zapisani čislanju dognanj in pridobitev rocka osemdesetih, z jasno poudarjeno noto takratnih trendov v pop glasbi. Glede na to, da je revitalizem žanra precej močan zadnjih dvajset let, čeprav ni v fokusu množic (kar je po svoje sreča), sodijo Lionville v ligo kvalitetnejših glasbenih projektov oziroma tovrstnih skupin, ki se silno prepričljivo peča z glasbeno formulo, ustvarjeno pred štiridesetimi leti.

Einsteina ne gre odkrivati. Vse to ste namreč slišali v času, ko je bila reč modna, aktualna in vroča. A glasbena receptura ne zastara, le nekoliko drugačno embalažo moraš uporabiti, da reciklaža vžge. Lionetti je nedvomno talentiran komponist, ki mu je natanko jasno, kako naj ležijo stvari v kompoziciji, da ta dosega želeno grabežljivost v poslušanju na prvo žogo. Bombastike in pompa temu albumu nikakor ne primanjkuje in je po kakovosti kompozicij in zajedljivi nalezljivosti kar se muzikalne note tiče vsaj tako dober kot predhodni album »A World Of Fools«. Integracija Säfsunda na vokalih je pisana na kožo komponiranju skladb in Säfsund v Lionville format skladanja zelo posrečeno vnaša vse tisto, kar ustvarja s svojim glasom pri Work Of Art. Ni več daleč sklep – in ta informacija bo dobrodošla zlasti za vse, ki Lionville šele odkrivate -, da lahko posamezni deli komponiranja vzbujajo asociacije mdr. na: Toto, Richarda Marxa, Giant, Bad English, Survivor, pa tudi Honeymoon Suite ali/in Boulevard.

Nemara niti ne čudi zelo pomenljivo izbran naslov albuma “Magic Is Alive”. V teh čudnih časih, ko nihče več ne ve, kaj se dejansko dogaja, je ta album vzorčni primerek odličnega partnerstva vpetih gradnikov Lionville glasbe. To je njenega članstva. Kombiniranje vokalnih duetov Säfsunda in Lionettija dosega zaželene kontraste in odklone vzdušij, harmoniziranje vokalov z dodatnimi vokali je vsekakor prisotno, tipske solaže v mid eight pasažah. Skratka, album brez kakovostnih nihanj in vrsta posvetila zlatim časom AOR glasbe. Všečno in tudi v letu 2020 še vedno dovolj žgečkljivo.

Avtor: Aleš Podbrežnik

Seznam skladb:
01. Nothing Without You
02. You’re Not Alone
03. Runaway
04. Finally You’re With Me
05. Every Little Thing (Leads Back To You)
06. If You Don’t Know Me
07. Living With The Truth
08. Reaching For The Sky
09. I’ll Never Give My Heart Away
10. Into The Night
11. Magic Is Alive

Zasedba:
Stefano Lionetti – kitara, vokal, klaviature
Lars Säfsund – vokal, spremljevalni vokal
Michele Cusato – kitara
Fabrizio Caria – klavir, klaviature
Giulio Dagnino – bas kitara
Martino Malacrida – bobni


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki