Mizar predstavljajo novi single 1903 ‘Sloboda ili smrt’

Gorazd Čapovski (promo foto)
0 112

Makedonska skupina MIZAR, katere člani so bili eni od pionirjev dark zvoka v naših prostorih, na sceni pa so prisotni že več kot 40 let, so objavili novi singel, 1903.

Predhodni singel se je imenoval ‘Messengers of the Downfall’, za 1903 pa je besedilo pred petdesetimi leti napisal Petar M. Andreevski, priznani makedonski književnik. V originalnem besedilu avtor opisuje leto 1903, ko so Makedonci začeli oboroženo vstajo proti Turkom in z njo izrazili upor proti povečanemu izkoriščanju turških fevdalcev ter političnemu in nacionalnemu zatiranju. Mizar sporočajo, da je tematika – svoboda, spet aktualna.

Novi singel ‘1903’ je pesem o svobodi, o zelo aktualni temi, že več kot dve leti smo priprti v domovih zaradi pandemije kovida. Malo po malo izgubljamo svoje lastne socialne in politične pravice. To tudi sporoča refren pesmi – ‘Sloboda ili smrt.’

Besedilo je delo priznanega makedonskega književnika Petra Andreevskog, aranžma in glasbo je napisal Gorazd Čapovski, pri glasbi se mu je pridružil Zoran Tortevski.

glasba | Gorazd Čapovski in Zoran Tortevski 
besedilo | Petre Mito Andreevski 
aranžma | Gorazd Čapovski 
produkcija | Zlatko Simionski in Gorazd Čapovski 

Mizar: 
Gorazd Čapovski – kitara 
Zoran Tortevski – vokal 
Pece Kitanovski – bas 
Zlatko Simionski – bobni
Petar Georgievski in Ivan Petkovski – spremljevalni vokali


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki