Mythopoeic Mind napovedujejo novi album “Hatchling”

Mythopoeic Mind 2021
0 17

Mythopoeic Mind, norveški progresivnorockovski kvintet, navdahnjen zlasti nad pridobitvami ene od žanrskih vej imenovane RIO/Canterbury, sporočajo, da bodo 20 .8. 2021 izdali svoj drugi studijski album z naslovom “Hatchling”. Album bo izšel pri založbi Apollon Records.

Vsled promocije svojega novega albuma predstavljajo Mythopoeic Mind single za skladbo Fear Fiesta, ki ji lahko prisluhnete spodaj.

Mythopoeic Mind so nastali iz studijskega projekta Steinarja Børvea (Panzerpappa) in leta 2019 izdali svoj studijski prvenec “Mythopoetry”. Projekt je ravno zajel veter v naproti višjim sferam glasbene kreativnosti in da preraste njegovo poslanstvo v nekaj več, pa je prve koncertne načrte sfižila lanskoletna ‘pandemična scenografija’. Zahvaljujoč trmoglavi vztrajnosti in jekleni volji Børvea, je skupina vzdržala in jo tako danes zastopajo: Pål Selsjord Bjørseth (klaviature, trobenta), Ola Mile Bruland (‘fretless’ bas kitara, kontrabas in evfonij), Trond Gjellum (bobni, tolkala, in programiranje), Veronika Hørven Jensen (glavni vokal, spremljevalni vokal) in Anders K. Krabberød (električne, akustične kitare), kot tudi omenjeni Steinar Børve, ki igra saksofone, EWI, klaviature, ter skrbi za programiranje in dodatno vokalno spremljavo.

Album “Hatchling” je bil posnet v pogojih Covid-19 izolacije na različnih lokacijah med Oslom in Bergenom na Norveškem med junijem 2020 in marcem 2021. Za miks in masterizacijo je med letošnjima januarjem in aprilom, v studiu Dude Ranch, poskrbel Jacob Holm-Lupo.

Seznam skladb na albumu “Hatchling “, ki ga lahko že prednaročite, se glasi:
1. Fear Fiesta
2. Winter of ’73
3. Fog Vision
4. Cottage of Lost Play
5. Hatchling
6. Supreme Vision


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki