Peter Gabriel predstavlja video za single “The Court (Dark-Side Mix)”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2014
0 60

Peter Gabriel predstavlja svež video za single The Court (Dark-Side Mix), ki ga je ustvaril mož z umetniškim vzdevkom Oranguerillatan. Single The Court (Dark-Side Mix), ki ga je Gabriel predstavil že v letošnjem februarju, je drugi single s prihajajočega studijskega albuma “i/o”.

Video je ustvaril Oranguerillatan kot del tekmovanja, ki ga je organiziral Peter Gabriel v navezi s podjetjem Stability AI imenovanim “Diffuse Together” in je zaživelo v aprilu 2023. Zmagovalci so bili uradno naznanjeni v letošnjem juniju, Oranguerillatan pa je s pričujočim videom za The Court (Dark-Side Mix) osvojil tretje mesto. Video dopolnjuje tudi umetniško delo kiparja Tima Shawa.

Glede omenjenega tekmovanja je Peter Gabriel povedal mdr. sledeče: “Skozi tekmovanje so prejemniki nagrad izkazali enormno količino svojih talentov na katere moramo biti pozorni tudi v prihodnje. Ko človek to opazuje dobi občutek, kot da gre za nenaden vznik filmskih režiserjev v šestdesetih letih za katere takoj veš, da bodo obvladovali domet umetniškega ustvarjanja v letih, ki sledijo. Ta povsem nova tehnologija prinaša orodja s katerimi lahko izražamo sami sebe na tisoč različnih načinov. Kar se tiče vseh sodelujočih v tekmovanju lahko povem le to, da sem popolnoma očaran in navdušen nad dejstvom, da sem tudi sam lahko del tega novega sveta.”

Oranguerillatan dodaja: “Ko sem si prvič ogledal video za skladbo ‘Sledgehammer’ z nenehno spreminjajočimi se motivi, je to predstavljalo osreden dogodek v mojem življenju, ki je zanetil iskro ljubezni do animiranja, ta pa me je pripeljala do študija animacije in ilustracije na Univerzi pred 20. leti in me postavila na pot na kateri se nahajam sedaj. “

Več koristnih informacij:
Oranguerillatan – https://www.instagram.com/oranguerill…
Tim Shaw – https://www.timshawsculptor.com
Glasba albuma “i/o” – https://lnk.to/PG21

Na gornji fotografiji: Peter Gabriel med nastopom 23. 11. 2014, v graški dvorani Stadthalle (Avstrija) – RockLine fotoarhiv 2006-2023, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo s tega koncertnega spektakla lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki