Peter Hammill (Van Der Graaf Generator) z več podrobnostmi o novem albumu!

foto: James Sharrock 2021
0 43

Peter Hammill, vokalni gromovnik kultnih britanskih pionirjev progresivnega rocka Van Der Graaf Generator, bo izdal svoj prvi album priredb drugih izvajalcev.

Album z naslovom “In Translation” bo izšel 7. 5. 2021 v samozaložbi, na njem pa se bodo nahajale priredbe živopisanih podob glasbenega sveta, od klasične glasbe, ameriške pesmarice, italijanskega popa, pa vse do tanga.

Spodaj sta znana celoten seznam skladb albuma in njegova naslovnica.

Album je bil posnet med marcem in decembrom 2020 v domačem Hammillovem studiu Terra Incognita, v angleškem kraju Wiltshire. Za produkcijo albuma je poskrbel Peter Hammill. Poleg vokala, je Hammill znova odigral tudi vse instrumente na albumu.

Od kod takšen naslov albuma? Hammill je z izjemo treh skladb, ostale prevedel v angleški jezik. Znameniti kantavtor pravi, da ima vsaka izmed skladb izjemno zanimivo zgodbo. Album je Hammill posnel v času “lockdowna” in je navdahnjen tudi nad novimi časi, ki jih je prinesel “Brexit”.The Folks Who Live On The Hill (Kern/Hammerstein).

Seznam skladb na albumu  “In Translation” se glasi:
1. The Folks Who Live On The Hill (Kern/Hammerstein)
2. Hotel Supramonte (de André/Bubola)
3. Oblivion (Piazzolla/Tarenzi)
4. Ciao Amore (Tenco)
5. This Nearly Was Mine (Rodgers/Hammerstein)
6. After A Dream (Fauré/Bussine)
7. Ballad For My Death (Piazzolla/Ferrer)
8. I Who Have Nothing (Magati/Mogol/Leiber/Stoller)
9. Il Vino (Ciampi/Marchetti)
10. Lost To The World (Mahler/Rückert)


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki