Ronnie James Dio v avtobiografiji “Rainbow in the Dark”

image credit: Little, Brown & Co.
0 52

Ronnie James Dio, ikonski vokal heavy metala in hard rocka, bo deležen posthumne avtobiografije z naslovom “Rainbow in the Dark”, ki bo izšla 27. 7. 2021 pri založbi Little, Brown & Co.

Dio je namreč pisal svoje spomine še v letih pred svojo smrtjo 2010, njegovi zapisi, pa so, ob avtorizaciji njegove žene Wendy, doživeli materializacijo v novi prostrani in razkošni knjigi, za katero je poskrbel Mick Wall – znani glasbeni pisec glasbenih knjig, sicer novinar revije Classic Rock. Mick Wall je denimo avtor biografij skupin, kot mdr.: Guns N’ Roses in Led Zeppelin.

Dio in Mick Wall sta se prijateljevala več kot trideset let, zato gre v primeru knjige “Rainbow in the Dark” za optimalno detajlirano zbirko prigod iz Diovega življenja, zlasti takšnih, ki so običajnim ljubiteljem glasbe, ki poznajo izvajalce predvsem z naslovnic glasbenih revij, poslušanja studijskih albumov in koncertnega utripa, skrite in nedostopne.

Knjiga popelje bralca v sam začetek Diove glasbene kariere, ko se je odraščajoč v New Yorku skušal prebiti na sceno s prvimi samostojnimi singli, nadalje do formacije Rainbow v družbi Richiea Blackmorea ter vsemi zgodbami, ki so pripeljale do postopnega razpada skupine, pa Diovem “reševanju” potapljajoče se Iommijeve Black Sabbath barke, v času, ko se je ta utapljala v oceanu drog in paranoji, ki ga je zapustil Ozzyjev odhod, kot tudi medosebnih trenjih, ki so pripeljala do tega, da se je naposled odločil za samostojno glasbeno pot.

Naj dodamo , da se v zvezi z razburkano življenjsko zgodbo Ronnie James Dia, pripravlja tudi dokumentarni film režiserjev Dona Argotta in Damiana Fentona, ki bo vseboval še nikdar videne arhivske posnetke in fotografije. Pri tem sta si oba režiserja pomagala tudi z zasebno Diovo zbirko posnetkov, ki vsebujejo mnoge scene, v katerih se v družbi legende, pojavljajo glasbeniki s katerimi je v karieri tesno sodeloval, prijatelji in člani družine.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki