Platinasti in zlata Jimi Hendrix Experience diska na javni dražbi!

Ewbank's Auctions
0 44

Dee Mitchell – vdova Mitcha Mitchlla, sicer bobnarja znamenitega rock tria Jimi Hendrix Experience, je dala na javno dražbo, ki jo organizira prav danes britanska Ewbank’s Auctions, platinasti in dva zlata diska skupine. Pričakuje se, da bodo prodajne cene vseh treh diskov dosegle vrtoglave vsote nekaj tisoč funtov.

Mitch Mitchell, ki je bil skupaj z Jimijem Hendrixom in Noelom Reddingom član klasične postave Jim Hendrix Experience, je tako igral tudi na vseh največjih uspešnicah skupine, vključno s Hey Joe, Purple Haze, The Wind Cries Mary, Voodoo Chile in All Along The Watchtower.

Ko je Hendrix v septembru leta 1970 umrl star vsega 27 let, je Mitchell nadaljeval na delu z materialom, ki so ga Jimi Hendrix Experience pričeli spravljati skupaj za naslednji studijski album. To je v marcu 1971 pripeljalo do posthumnega izida albuma “The Cry Of Love”. Album je najprej dosegel zlato naklado, potem pa s preko pol milijona prodanih vinilnih plošč in kaset, dosegel tudi platinasti status.

Drugi zlasti disk se nanaša na album “Crash Landing”, ki velja prav tako za posthumni Hendrixov album, izdan leta 1975.

Verjetno najbolj vznemirljiv, pa je platinasti disk in sicer za album “Bold As Love”, ki je drugi studijski album zasedbe Jimi Hendrix Experience, izdan v decembru 1967. Ta se je prebil na ameriški in britanski lestvici med deset najbolje prodajanih albumov. V ZDA se je usidral na tretjem mestu, v Veliki Britaniji pa je obstal na petem. Kot veleva zgodovinski učbenik rock glasbe, ni prav mnogo manjkalo, da do izida tega albuma nikdar ne bi prišlo. Album je tudi glede termina samega izida krepko zamujal. V času, ko je bil album že kompletno zaključen in pripravljen na izid, je Jimi Hendrix med vožnjo z enim izmed londonskih taksijev izgubil master posnetek prve strani LP-ja. Kasneje je sicer hitri remiks rešil vse tegobe, vendar pa je skupina za vedno objokovala pripetljaj, saj je smatrala, da tudi remiks ne more v celoti zadostiti kvaliteti izvirnika (originala).

Zastopnik, ki skrbi z Mitchllovim imetjem, je priložil k vsem trem diskom tudi ročno spisano pooblastilo s strani Dee Mitchell, ki izvira iz 30. 4. 2021, kar izkazuje verodostojnost izvora (porekla).

Ocenjena izklicna cena, znaša po navedbah Ewbank’s Entertainment, Memorabilia & Movie Props za vsakega izmed obeh zlatih diskov med 2,500-3,500£ (3,500 – 4,950$), medtem ko je ocenjena vrednost platinastega med £3,500-4,500£ (4,950 – 6,400$).

Vse tri diske si lahko ogledate na www.ewbankauctions.co.uk , kjer se lahko registrirate in sodelujete v dražbi tudi preko medmrežja.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki