Rage odslej znova v postavi kvarteta!

0 72

Rage, znameniti hamburški heavy metalci, so se razšli s kitaristom Marcosom Rodriguezom, na njegovo mesto pa sta pristopila k postavi skupine Stefan Weber (ex-Axxis) in Jean Bormann (Angelic, Rage & Ruins). Ob šefu skupine, pevcu in basistu Petru “Peavy” Wagnerju, je v postavi ohranil pozicijo na mestu bobnarja Vassilios “Lucky” Maniatopoulos.

Peavy pravi: “Že nekaj časa smo želeli, da bi Rage postali znova kvartet, z dvema kitaristoma, kot smo funkcionirali v času naših albumov ‘Black In Mind’ in ‘End Of All Days’. Potem, ko se je Marcos vrnil na Tenerife in ni bil več na razpolago, sem izkoristil to priložnost, da integriram v ekipo dva mladeniča.”

Spodaj lahko preverite novo postavo skupine Rage s predvajanjem novega videa za klasiko “The Price Of War 2.0”, ki izhaja iz albuma “Black In Mind” (1995). Spodaj boste našli tudi novo uradno fotografijo skupine.

Peavy nadaljuje: “Kot je razvidno v spodnjem videu, se Stefan in Jean odlično dopolnjujeta. Mladost je garant angažiranosti in zato prinašata oba veliko svežine v skupino!”

“Ta video smo izbrali zato, ker želimo v prihodnje revitalizirati naš zvok po vzoru ‘Black In Mind’ ere. Skladba je pravzaprav bila posneta tako, kot da bi jo skupina izvedla na koncertnem nastopu, pri čemer smo naknadno uporabili le nekaj zvočnih olepšav v studiu. V živo bomo Rage zveneli udarno, kot zvenimo v tem videu!”

Dejstvo, da Rage že ustvarjajo material za novi album zgolj potrjuje, da se je nova ekipa odlično sporazumela med seboj!

Peavy komentira: “Trenutno ne moremo izvajati koncertov zavoljo dane situacije, vendar pa člani ekipe prekipevajo od energije. Zato izkoriščamo to kreativnost za ustvarjanje novega materiala, ki bo po vsej verjetnosti izšel na novem albumu že prihodnje leto.”

Zadnji Rage album z naslovom “Wings Of Rage”, je izšel 21. 1. 2020 pri založbi Steamhammer/SPV in je na voljo kot CD (digipak), dvojna vinilna plošča, količinsko omejeni zaboj, prav tako pa ga lahko pridobite na vseh uradnih digitalnih platformah.

RockLine recenzijo albuma “Wings Of Rage” lahko preberete TUKAJ.

Na fotografiji: Peter “Peavy” Wagner med nastopom Rage 13. 7. 2013 v sklopu nemškega festivala Bang Your Head!!! v mestu Balingen (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ!


Rage – The Price Of War 2.0 (uradni video)
Postava Rage (junij, 2020) – foto: Julez Braun (Rising Arts Photography)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki