Sigur Rós predstavljajo “Stendur æva” single in video!

SIGUR ROS 2020
0 125

Sigur Rós, islandski post-rockerji, predstavljajo novi single ter video za skladbo “Stendur æva”, ki ga lahko preverite. Skladba se bo znašla na novem (orkestralnem) studijskem albumu “Odin’s Raven Magic”, ki izide v letošnjem decembru. Ob koncu oktobra so Sigur Ros predstavili prvi single “Dvergmál”, ki je prav tako dostopen spodaj.

“Odin’s Raven Magic”, je orkestralno delo na katerem so s Sigur Rós sodelovali islandski pevsk izbor Schola Cantorum of Reykjavik in orkester L’Orchestre des Laureats du Conservatoire national de Paris. Album bo izšel pri založbi Krunk (distribucija Warner Classic), 4. 12. 2020.

Spodaj sta poleg prvega singla Dvergmál, na voljo tudi naslovnica albuma in seznam skladb.

“Odin’s Raven Magic” je nastal ob sodelovanju z islandsko glasbeno Hilmarjem Örnom Hilmarssonom (možakar je sicer ‘chief goði’ nordijske poganske religije Ásatrúarfélagið) in Steindórjem Andersenom, ribičem in enim najbolj cenjenih islandskih pripovedovalcev. Orkestralne in zborovske aranžmaje sta prispevala Kjartan Sveinsson in Maria Huld Markan Sigfúsdóttir (amiina). Na albumu je uporabljena tudi pet oktavska marimba, zgrajena iz grobo rezanih skalnih skulptur, sicer delo umetnika Pálla Guðmundssona.

Album Odin’s Raven Magic lahko že prednaročite!

Seznam skladb na albumu “Odin’s Raven Magic” se glasi:
1. Prologus 
2. Alföður orkar 
3. Dvergmál 
4. Stendur æva 
5. Áss hinn hvíti 
6. Hvert stefnir 
7. Spár eða spakmál 
8. Dagrenning 


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki