Steve Grimmett (Grim Reaper) 19. 8. 1959 – 15. 8. 2022

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2017
0 670

Steve Grimmett, pevec kultne N.W.O.B.H.M. zasedbe Grim Reaper, je preminil v 63 letu starosti.

Novico je prvi potrdil preko socialnih omrežij njegov brat Mark, ki je včeraj 15. 8. 2022 zapisal: “Zares ne vem kje bi začel, zato bom kar naravnost povedal. Z veliko žalostjo in težino v srcu vam moram sporočiti – in mnogi med vami ga prav dobro poznate. Moj brat Steve Grimmett je žalostno preminil danes.”

Steve Grimmett se je rodil leta 1959 v mestu Swindon, njegova prva skupina so bili kratkoživi Medusa, potem pa je leta 1982 v mestu Droitwich so-ustanovil zasedbo Grim Reaper. Leta 1983 je prispeval vodilni vokal na prvencu zasedbe Chateaux in še istega leta so Grim Reaper izdali album “See You in Hell”. Sledila sta albuma “Fear No Evil” (1985) ter “Rock You to Hell” (1987), potem pa se je Steve priključil britanskim thrash metalcem Onslaught iz Bristola s katerimi je zdržal dve leti. S slednjimi je leta 1989 posnel in izdal album “In Search Of Sanity”.

Steve Grimmett se je kasneje priključil zasedbi Lionsheart ter pel na petih albumih skupine, prav tako je bilo mišljeno, da naj bi zamenjal Brucea Dickinsona po njegovem odhodu iz Iron Maiden. Vendar pa je Steve posnel še dva Grim Reaper albuma. To sta bila albuma “Walking In The Shadows” (2016) ter “At The Gates” (2019, RockLine recenzija). Z nekdanjimi Onslaught člani je ustanovil The Sanity Days ter posnel in izdal album “Evil Beyond Belief”.

Četudi so Grim Reaper vselej veljali za kultne prvake N.W.O.B.H.M. scene, pa jim je največ pozornosti prineslo nenehno obregovanje s strani animirane serije “Beavis And Butthead”. Kreator te uspešnice Mike Judge je kasneje povedal, da je nekoč srečal Grimmetta ter se mu opravičil za ‘norčave manevre’ Beavisa in Buttheada, vendar pa je Grimmett vse skupaj sprejemal z navdušenjem.

V januarju leta 2017 so pevcu amputirali večji del desne noge z namenom da ustavijo hudo infekcijo. Po hospitalizaciji v Južni Ameriki, so v britanskem mestu Bury organizirali koncertni dogodek “Grimm Up North”, na katerem se je zbiral denar za Grimmettovo zdravljenje. Na tem festivalu so nastopile zasedbe: Holocaust, Oliver Dawson Saxon, Tysondog, Spartan Warrior, Salem in Scarab.

Vzrok Grimmettove smrti ni znan.

Na fotografiji: Vokalist Steve Grimmett med nastopom Grim Reaper, 14. 7. 2017 v sklopu nemškega festivala Bang Your Head!!!, v kraju Balingen (RockLine fotoarhiv 2006-2022, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki