Steve Hackett predstavlja video in single “Scorched Earth”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2017
0 50

Steve Hackett, eden ultimativnih inovatorjev kitarske igre v rock glasbi in nekdanji del zlate postave progresivnih rock titanov Genesis, je pred časom napovedal izid novega studijskega albuma “Surrender of Silence”, ki je že izšel v petek 10. 9. 2021 pri založbi InsideOut Music.

V začetku letošnjega julija je tako Steve že predstavil prvi single (in video) za skladbo Wingbeats, temu je sledil konec julija drugi single (in ‘vizualni’ video) za skladbo Fox’s Tango, konec avgusta pa je predstavil treji single in video za skladbo Natalia. Izid albuma je Steve pospremil še s četrtim singlom (in videom) za skladbo Scorched Earth. Vsem štirim singlom lahko prisluhnete spodaj.

Na albumu sodelujejo glasbeniki, ki so sicer sestavni del Hackettove regularne spremljevalne zasedbe, in sicer Roger King (klaviature, programiranje, orkestralni aranžmaji), Rob Townsend (saksofon, klarinet), Jonas Reingold (bas kitara), Nad Sylvan (vokal) in Craig Blundell (bobni). No, Hackett pa je poleg teh integriral za novi album tudi nekaj posebnih gostov, med katerimi izstopata imeni bobnarjev Phil Ehart (Kansas) in Nick D’Virgilio (Big Big Train, ex-Spock’s Beard). Svoje vokalne talente so na album prispevale Amanda Lehmann ter sestri Durga in Lorelei McBroom, violo in violino je odigrala Christine Townsend, za eksotično zvočnost pa sta poskrbela Malik Mansurov (tar) in Sodirkhon Ubaidulloev (dutar).

Novi album, ki bo torej zelo električen, je že na voljo v več različnih formatih, lahko pa ga tudi že prednaročite.

Steve Hackett je album soustvarjal s svojo ženo Jo Hackett ter Rogerjem Kingom. Skladbe je posnel Roger King, album pa produciral Steve Hackett v Kingovem studiu Siren.

Seznam skladb na albumu “Surrender of Silence” je sledeč:
1. The Obliterati
2. Natalia
3. Relaxation Music For Sharks (Featuring Feeding Frenzy)
4. Wingbeats
5. The Devil’s Cathedral
6. Held In The Shadows
7. Shanghai To Samarkand
8. Fox’s Tango
9. Day Of The Dead
10. Scorched Earth
11. Esperanza

#SteveHackett#SurrenderOfSilence#Wingbeats

Na fotografiji: Steve Hackett med nastopom 5. 7. 2017 v italijanskem letoviškem kraju Lignano Sabbiadoro (Beach Arena) – RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncertnega dogodka lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki