Steve Lukather predstavlja “I Found The Sun Again” single in video!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2015
0 93

Steve Lukather napoveduje za 26. 2. 2021 pri založbi The Players Club/Mascot Label Group novi studijski album z naslovom “I Found The Sun Again”.

Potem, ko je čislani kitarist zasedbe Toto in sicer eden največjih navdihov mladim kitaristom že v lanskem letu predstavil prvi single in video za single “Run To Me” – temu je v začetku decembra 2020 sledil še “Serpent Soul”-, predstavlja tokrat single in video za naslovno skladbo albuma (vsi trije videi se nahajajo spodaj).

V videu za naslovno skladbo se Luke pojavlja skupaj s svojim dekletom, to je bivšo ženko Kiss kitarista Tommy Thayerja, Amber Thayer, ki je bila Lukatherju v navdih, ko je napisal to skladbo.

Album “I Found The Sun Again” je ko-produciral Ken Freeman, ki je album tudi inženiral ter poskrbel za njegov miks. Na albumu sodeluje z Lukatherjem garnizon renomiranih glasbenih imen, s katerimi je Luke sicer sodeloval že v preteklosti. To so bobnar Gregg Bissonette, klaviaturist Jeff Babko in basista Jorgen Carlsson ter John Pierce. Na albumu je sodeloval z orglami in klavirjem tudi Lukatherjev življenjski Toto sopotnik David Paich, prav tako pa se je na nekaj skladb albuma vključil z vodilnim vokalom Toto vokalist Joseph Williams. Slednji je za skladbo “Run To Me” prispeval tudi aranžmaje za godala in pihala ter dodane klaviature. So-avtorja te skladbe sta poleg Lukea, tudi Williams in Paich. Bobne odigra na njej Ringo Starr. Z Lukeom so kot komponisti sicer na albumu sodelovali Stan Lynch, Jeff Babko in seveda Joseph Williams.

Naj dodamo, da bo Joseph Williams pri isti založbi, na isti dan, prav tako izdal svoj novi samostojni studijski album “Denizent Tenant”.

Seznam skladb na albumu “I Found the Sun Again” se glasi:
1. Along For The Ride
2. Serpent Soul
3. The Low Spark Of High Heeled Boys
4. Journey Through
5. Welcome To The Club
6. I Found The Sun Again
7. Run To Me
8. Bridge Of Sighs

Na fotografiji: Steve Lukather med nastopom Toto 2. 7. 2015 v ljubljanski dvorani Hala Tivoli (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki