Teramaze predstavljajo ‘vizualni’ video za single “Stone”

TERAMAZE
0 31

Teramaze – avstralski progresivni metalci-, so izdali še en video za novi single Stone, ki prihaja iz novega albuma skupine. Ta se imenuje “Sorella Minore” in bo izšel 11. 5. 2021 pri Wells Music. Video lahko pogledate spodaj. Tam boste našli tudi prvi single (in video) za skladbo Between These Shadows, ki so ga Teramaze predstavili sredi letošnjega marca.

Z albumom “Sorella Minore” napoveduje skupina nadaljevanje albuma “Her Halo”, ki so ga Teramaze izdali leta 2015. Gre torej za konceptualizirano zgodbo in njeno nadaljevanje – drugi del.

Teramaze odkrivajo jedro koncepta: “To je zgodba o dveh sestrah. Potem ko je starejša sestra preminila v čudnih okoliščinah, so kmalu za tem ugrabili še mlajšo in jo zaprli. Punca preživlja dneve izolirana v grajskem stolpu, edina družba pa ji me možakar, ki odloča o njeni usodi z imenom “The Tyrant”. Tiran ji pravi, da ju bo kmalu na silo zaročila gnusna zver – kot imenuje svojega očeta. Njeno edino upanje je, da prepriča tirana naj ne podleže bogastvu in moči svojega očeta, da premaga obsedenost z demoni in ji pomaga zbežati.”

Naslovna skladba albuma Sorella Minore je kar 26-minutna suita in je zahtevala med komponiranjem, snemanjem, miksom in aranžiranjem, zahtevala izdatno angažiranost in zavzetost skupine.

Na albumu se v vlogi vodilnih pevcev preizkusijo kar štirje pevci. Vsi Avstralci, tako kot Teramaze. To so kitarist skupine Teramaze Dean Wells, pa Nathan Peachey, Silvio Massaro (Vanishing Point) in Jennifer Borg (Divine Ascension). ki so si razdelili vloge glavnih likov nadaljevanja zgodbe iz albuma “Her Halo”.

“Between These Shadows je nemara celo najtežja pesem, ki sem jo moral kdajkoli odpeti za Teramaze”, pravi kitaristi in pevec skupine Dean Wells in nadaljuje. “Ne le iz tehničnega vidika, pač pa zlasti iz emocionalnega. Zelo sem se moral poglobiti, da sem spravil iz sebe prav dozo emocij in frustracij v vokal, da so besedila prejela interpretacijo, kot si jo zaslužijo. Kot skupina smo zelo ponosni na to skladbo, ki je postala ena mojih osebnih Teramaze favoritov.”

Ne pozabimo, da je skupina doma iz Melbournea v času ‘lockdowna’ sila produktivna. V lanskem oktobru so izdali album “I Wonder” (RockLine recenzija), prav tako pa so posneli in izdali progmetalsko predelavo skladbe Break Me Shake Me, ki pripada v izvirniku Savage Garden.

Album “Sorella Minore” lahko že prednaročite.

Seznam skladb na “Sorella Minore” se glasi:
1. Sorella Minore
2. Stone
3. Take Your Soul
4. Between These Shadows


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki