U.D.O. napovedujejo novi album “We Are One”!

0 126

U.D.O., legendarni nemški prvaki heavy metala, ki jih vodi ikonski Udo Dirkschneider, nekdanje prvo grlo Accept in pri katerih basira naš Tilen Hudrap, napovedujejo izid novega albuma “We Are One”. Gre za novi studijski album s povsem novo glasbeno substanco skupine. Album namreč predstavlja absolutno posebnost v dolgoživi karieri tega cenjenega pevca in njegove skupine, ki je svojim na moč posebnim vokalom so-utemeljil žanr heavy metala.


Povzemamo uradno PR besedilo za Slovenijo:
Iz tabora nemških heavy metal legend U.D.O., ki jih vodi znameniti Udo Dirkschneider, so sporočili novico o izidu novega studijskega albuma v sodelovanju z državnim orkestrom Nemške vojske, ki šteje preko 60 članov. Studijski album s petnajstimi avtorskimi komadi je plod dvoletnega dela celotne produkcijske ekipe, izšel pa naj bi sedemnajstega julija v sedmih različnih formatih (2LP (red, silver, green vinyl), Digipak/CD, Graphic/Art book, DVD/Blu-ray, online). 

Tilen Hudrap, domača metal ikona, ki v skupini igra od leta 2018, bo 17. julija 2020 izdal prvi studijski album z U.D.O. in s tem obeležil svoj sedmi dolgometražni studijski album v zadnjih sedmih letih (Pestilence, Paradox, Vicious Rumors (2), Thraw, Dragonlord).


Več podrobnosti o albumu “We Are One” je v nadaljevanju povzetih po uradni PR novici založbe AFM Records:
“We Are One”, ki izide 17.07.2020, pri nemški založbi AFM Records/Soulfood Records, je glasbeni projekt, ki velja za unikat v svetovnem oziru, saj je bil posnet v sodelovanju z državnim orkestrom Nemške vojske (Musikkorps der Bundeswehr) pod poveljstvom podpolkovnika Cristopha Scheiblinga, v katerem sodeluje 60. članov.

Na albumu se nahaja 15. skladb, ki so nastale in doživele aranžiranje ob sodelovanju med U.D.O. in Cristophom Scheiblingom. K pisanju novega materiala sta se vključila tudi Udova nekdanja soborca iz časov Accept in sicer bobnar Stefan Kaufmann, ki ga U.D.O. feni še posebej dobro poznajo, kot nekdanjega U.D.O. kitarista ter producenta in basist Peter Baltes. To še ni vse. Pri pisanju nove glasbe za album “We Are One”, sta prispevala svoje usluge, znanje in navdih tudi komponista državnega orkestra Nemške vojske Guido Rennert in Alexander Reuber. Naslov albuma`We Are One‘ je pomenil glavno kreativno vodilo vsem vključenim v ta projekt.

Karkoli si razlagate ob asociacijah soočanja kombinacije rock skupine in orkestra, kot jih je svet slišal in videl že nič koliko doslej, pa je pričujoče sodelovanje med U.D.O. in državnim orkestrom Nemške vojske, ki je dalo album “We Are One”, posebna avantura, kakršne svet še ni izkusil in daleč od česarkoli, kar bi mu bilo v glasbenem oziru lahko podobno. Gre za album z enim najbolj izpopolnjenih konceptov, kar jim je bilo glasbeno tržišče kdajkoli priča! Težki zvok zasedbe U.D.O., ni postal zgolj intenziviran s 60. članskim orkestrom, pač pa vsebuje v novi podobi nekaj unikatnih aranžmajev, ki obenem dodatno poudarijo kako karakteristična, a raznolika, je glasba skupine U.D.O.

Projekt preseneča poslušalca v vseh aspektih ter na vsakem koraku in nosi jasno sporočilo! ‘We Are One‘ je namreč kritična refleksija na svet v katerem puščamo vsi svojo sled in svet v katerem moramo za dejanja vsi prevzemati odgovornost.

Album bo dostopen v sedmih različnih formatih in sicer: dvojni (rdeči, srebrni in zeleni) vinil, digipak/CD, Graphic/Art book, DVD/Blu-ray ter digitalno.

Album lahko že pred-naročite na spodnji povezavi:
http://afmrec.de/WeAreOne

Seznam skladb na albumu “We Are One” je sledeč:
01. Pandemonium
02. We Are One
03. Love And Sin
04. Future Is The Reason Why
05. Children Of The World
06. Blindfold (The Last Defender)
07. Blackout
08. Mother Earth
09. Rebel Town
10. Natural Forces
11. Neon Diamond
12. Beyond Gravity
13. Here We Go Again
14. We Strike Back
15. Beyond Good And Evil

Prihodnje leto pa obljubljajo U.D.O. še en povsem nov studijski album, ki pa ga bo skupina posnela znova na svoj klasičen način. S pristopom, ki smo ga sicer vajeni, to je v režiji klasičnega heavy metal kvinteta!

Ostanite čuječni in na preži za več informacij povezanih z U.D.O. tudi v prihodnjih dneh in tednih!

Na gornji fotografiji: U.D.O. med koncertnim nastopom v češkem Hluku (Sportovni Hala), dne 06.12.2019 (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


U.D.O. & Das Musikkorps der Bundeswehr – “We Are One” (naslovnica)
U.D.O. & Das Musikkorps der Bundeswehr
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki