Van Der Graaf Generator z orjaškim “The Charisma Years 1970-1978” zabojem!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2013
0 75

Van Der Graaf Generator, kultni progresivnorockovski pionirji iz Velike Britanije, so napovedali izid razkošnega in orjaškega zaboja imenovanega “The Charisma Years 1970-1978”, ki bo na voljo 3. 9. 2021. Za izid bodo poskrbeli pri založbi Universal Music.

Zbirka bo vsebovala 17 CD-jev in tri Blu-ray-e in bo zajela prav vsa dela, ki so jih Van Der Graaf Generator posneli za založbo Charisma Records, vključno z nekaterimi, do tega dne nikdar izdanimi posnetki, obdelanimi v osveženi novi stereo in ‘surround’ tehniki zvočnega miksa.

“No, tu se nahajamo. Kot mladeniči, voljni raziskovanja, željni dokazovanja,” razlaga Peter Hammill in nadaljuje: “To je najbolj detajlno in vseobsegajoče dokumentiran čas naših najbolj razburljivih dni življenja. Dlje od tega ne gre. Imeli smo srečo, da nam je založba Charisma Records ponujala enormno obilje svobode tako, da smo lahko našli našo pot in našo publiko. To pomeni, da smo prignali in izpovedali našo glasbeno zgodbo do konca.”

Hammil dodaja: “Čudovito je imeti zbrano dokumentirano zgodovino snemanja na enem mestu, z novimi miksi vred, ki dodajajo povsem nov uvid v materijo nekaterih naših kompozicij. Do neke mere smo vsi še danes zelo presenečeni, ko smo po združitvi znova zaživeli, posneli album in pričeli znova nastopati. In kot trio: Hugh, Guy in jaz, ustvarjamo še vedno dalje in bomo znova zaigrali takoj, ko bodo okoliščine to dopuščale. Vsa ta opravila ostajajo za nas še danes velika zabava.”

“The Charisma Years 1970-1978” vsebuje vse albume skupine, ki so izšli pri Charisma Records in so bili za to priložnost remasterizirani iz ‘master’ izvirnikov. Obenem bosta v zaboj dodana dva CD-ja nedavna odkritih posnetkov. Na prvem se bo nahajal celotni koncertni nastop posnet za francosko televizijo v Parizu leta 1976, na drugem pa vsi ‘preživeli’ posnetki, ki jih je skupina posnela za radio BBC.

To pa še ni vse. Tu so tudi trije Blu-ray-i. Na njih bodo televizijski posnetki koncertnih nastopov skupine, kot tudi promocijski filmi. To vključuje posnetke za nemško televizijsko oddajo “Beat Club” iz leta 1970, koncertni film s pariškega prizorišče The Bataclan iz leta 1972, ki je bil predvajan na francoski televiziji, nastop na belgijskem RTBF-ju in oddaji “Pop Shop”, nadalje koncertni film posnet za belgijsko televizijo, ki izvira iz septembra 1975, ko so Van Der Graaf Generator nastopili v belgijskem kraju Charleroi. Tu so promocijski filmi za skladbi Wondering in Cat’s Eye, pa dvajset minutni dokumentarec s koncertnimi posnetki, ki so bili predvajani na avstrijski televiziji in izhajajo iz junija 1978, ko so Van Der Graaf nastopili na The Kohfidisch Open Air festivalu.

Vsa reč vsebuje tudi remikse albumov “H to He Who Am the Only One”, “Pawn Hearts”, “Godbluff” in “Still Life”. Remiksi so bili opravljeni z uporabo originalnih večkanalnih mešalnih miz v obeh tehnikah, stereo in ‘5.1 surround’ za kar je poskrbel Stephen W Tayler. Ti štirje album bodo izšli tudi ločeno v trojnih CD formatih, pri čemer bo vsebovana tudi verzija albuma z originalnim stereo miksom. Vsi ti štirje albumi bodo natisnjeni tudi v vinilnem formatu.

Zaboj bo krasila tudi posebna knjižica, ki bo vsebovala 68 strani, polna redkih in neobjavljenih fotografij.

“The Charisma Years 1970-1978” bosta v kratkem najavili singli Refugees (Single Version), Killer (New Stereo Mix) in Pilgrims (New Stereo Mix). Več podrobnosti bo znanih v kratkem.

“The Charisma Years 1970-1978” lahko že prednaročite.

Na fotografiji Peter Hammill (levo, v ospredju) in Guy Evans (desno, v ozadju) med nastopom Van Der Graaf Generator 2. 7. 2013 v italijanskem Vidmu (Teatro Palamostre) – RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane. RockLine recenzijo tega koncertnega dogodka lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki