Whitesnake z novo kompilacijo največjih hitov!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2013
0 81

Whitesnake nadaljujejo z remiksi in zvočnim osveževanjem svoje multi-platinaste kariere ter nekaterih največjih hitov, ki bodo tako pristali na novi kompilacijski zbirki globokoumno poimenovani “Greatest Hits”. Kompilacija je že na voljo od 6. 5. 2022 dalje na vseh digitalnih platformah (preostali formati bodo izšli kasneje, glej spodaj).

Pri tem je bilo tudi nekaj finih posegov v figuracijo izvirnikov. Tako je klaviaturist Derek Sherinian (sons Of Apollo, ex-Dream Theater), ki se je v tem oziru ukvarjal z nedavno ‘best of’ trilogijo skupine “Red, White And Blue”, poigraval ponovno s Hammondom s polovico izbranih skladb, njegov prispevek pa je mogče slišati mdr. na hitih: “Here I Go Again”, “Fool For Your Loving”, “You’re Gonna Break My Heart Again”. Novo izvedbe je dostavil tudi nekdanji Whitesnake kitarist Adrian Vandenberg, ki ga lahko na novi kompilaciji slišite igrati v hitih: “The Deeper The Love” in “Judgement Day”, iz albuma “Slip Of The Tongue” (1989).

Še več. Coverdale je kopal po arhivskih posnetkih iz katerih je vključil neuporabljene posnetke Johna Sykesa, vključujoč njegovo solažo na skladbi “Slide It In” ter ritem kitaro v skladbi “Give Me All Your Love”, ki sta na tak način doživeli osvežitvi.

“Greatest Hits” se osredotoča na tri orjaške albume Whitesnake diskografije, ti so: “Slide It In” (1984, dvakrat platinast), “Whitesnake” (1987, osemkrat platinast) in “Slip Of The Tongue” (1989, enkrat platinast). No, na kolekciji pa najdemo tudi mdr. skladbe, kot so  “Sweet Lady Luck”, ki je B-stran dvanajstinčnega singla “The Deeper The Love” in “Forevermore”, ki je naslovna skladba albuma iz leta 2011.

Kot je že znano se Whitesnake v letošnjem poletju mudijo tudi na evropskih koncertnih odrih, kjer bodo mdr. 2. 7. 2022 znova obiskali hrvaško prestolnico Zagreb.

Seznam skladb na “Greatest Hits” se glasi:
01. Still Of The Night
02. Here I Go Again
03. Is This Love
04. Give Me All Your Love
05. Love Ain’t No Stranger
06. Slide It In
07. Slow An’ Easy
08. Guilty Of Love
09. Fool For Your Loving
10. Judgment Day
11. The Deeper The Love
12. Now You’re Gone
13. You’re Gonna Break My Heart Again
14. Sweet Lady Luck
15. Crying In The Rain
16. Forevermore

Na fotografiji: David Coverdale med koncertom Whitesnake 15. 6. 2013 v zagrebškem Domu sportova na Hrvaškem (RockLine fotoarhiv 2006-2022, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki