Yes so sprejeli v svoje vrste bobnarja Jaya Schellena!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2014
0 81

Yes, britanske ikone progresivnega rocka, so sprejeli v svoje vrste in v polnopravno članstvo ameriškega bobnarja Jaya Schellena. Schellen sicer pomaga skupini na koncertnih nastopov že lep čas, v ekipi aktualne Yes postave, pa je na permanentni ravni nadomestil legendarnega Alana Whitea, ki je preminil v lanskem maju.

“Počaščeni smo da lahko tudi uradno sprejmemo v našo skupino Jaya”, pravi kitarist Steve Howe, v trenutni Yes postavi njen član z najdaljšim stažem. Steve nadaljuje: “Nudil nam je odlično podporo v zadnjih sedmih letih. Boljšega in bolj raznovrstnega bobnarja v tem trenutku ne bi mogli najti.”

Schellen dodaja: “Navdušen sem nad dejstvom, da sem postal bobnar skupine Yes. Odraščal sem ob igranju na bobne med poslušanjem Yes plošč in zelo sem ponosen, da sem lahko v zadnjih letih sodeloval s svojim glasbenim herojem in velikim prijateljem Alanom Whiteom.”

Yes se v letošnjem maju vračajo na evropske koncertne odre. Za obisk kakšnega od njihovih koncertov sta zanimiva termina v italijanski Padovi, kjer nastopijo 11. 5. 2023, kot tudi na Dunaju, kjer se legendarna skupina oglasi 15. 5. 2023. Na tej turneji bodo Yes izvajali v celoti svoj klasični album “Relayer” iz leta 1974, ter seveda mnogo izbranih klasik svojega mogočnega, vseobsežnega železnega repertoarja.

Na fotografiji: Kitarist Steve Howe med koncertom Yes 17. 5. 2014, v italijanski Padovi (Gran Teatro Geox) – RockLine fotoarhiv 2006-2023, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki