• Frbežar, Ivo: Anti/SONETI

  Visoko intelektualno delo. V vseh ozirih. Glasba in poezija funkcionirata obče spravljivo in znotraj dialoga obče izpolnitve. Priporočljivo za vsakogar med vami, nadvse pa bodo navdušeni nad njim tisti, ki vas privlači zdrav črni humor ter radi raziskujete nenavadnost in čudaštvo.

  Več >

 • Vanden Plas: The Seraphic Live Works

  »The Seraphic Live Works« je izvrsten koncertni album in prvi pravi uradni koncertni dokument, ki je naposled nasledil v letu 2000 izdani koncertni album »Spirit of Live«. Škoda da ni dočakal izida v celoti, kot je bil zaigran. Na dveh CD-jih.

  Več >

 • Divje Jezero: Pobeg iz blodnjaka

  Lahko rečemo, da so Divje jezero na albumu »Pobeg iz blodnjaka« še jasneje definirali svoje artistično glasbeno izrazoslovje, rezultat tega pa je album strogega revitalizma jazzrockovske fuzije.

  Več >

 • Rhino Bucket: The Last Real Rock'N'Roll

  Rhino Bucket ne odstopajo od začrtanih smernic. Ostajajo znotraj preverjene glasbene recepture, ki jo najbolje obvladujejo. Zakaj bi sploh preizkušali karkoli drugega? Ni potrebe. Kdor ima rad glasbo legendarnih AC/DC, bo preveril tudi novi Rhino Bucket album.

  Več >

 • Kukushai: Fruitile

  Bend, ki je sicer pred leti nastal na Nizozemskem, zastopajo pa ga slovenski pianist Rok Zalokar, pevka Eva Poženel in nizozemska bobnarka Sun Mi Hong, je nov izvor glasbene neobičajnosti in dražljivih posebnosti.

  Več >

 • Snakecharmer: Second Skin

  Levitev po recepturi stare Whitesnake šole se nadaljuje!

  Več >

 • Jazz Cerkno festival 2017 - prvi dan!

  Kronika prvega dne, tradicionalnega in skupno 22. festivala Jazz Cerkno!

  Več >

 • Globalni duh Depeche Mode v Stožicah (2017)

  Enajst let je že minilo, ko so takrat na enem zadnjih koncertov na razprodanem Bežigrajskem stadionu Depeche Mode predstavljali eno njihovih najbolj prepoznavnih plošč “Playing the angel”. Na slovenskih oboževalcih so takrat ob ogrevanju s predskupino Placebo pustili čudovit vtis. V vmesnem času so Depeche Mode izdali še dve plošči. “Sounds of the universe” izdano leta 2009 in “Delta machine” izdano leta 2013. Turneje Slovenci ob teh dveh albumih žal nismo bili deležni, zato je bila ekspresna prodaja kart ob najavi koncerta v Stožicah, kljub razmeroma visoki ceni pričakovana. Pojavi se vprašanje:”Je bilo vso navdušenje ob najavi novega albuma in koncerta v Ljubljanskih Stožicah upravičeno? Odgovor je suveren:”DA!”

  Več >

 • Jazz Cerkno festival 2017 - drugi dan!

  Kronika drugega dne, tradicionalnega in skupno 22. festivala Jazz Cerkno!

  Več >

 • Nastop tandema Halvorson / Fujiwara za ogrevanje v tretji dan festivala Jazz Cerkno 2017!

  Napočil je zdanji dan letošnjega Jazz Cerkno fesitvala. Že ob peti uri popoldan istega dne, pa sta v glasbeni šoli v Cerknem nastopila Mary Halvorson in Tomas Fujiwara. To je bil nastop glasbenega tandema silno zanimivega izrazoslovja.

  Več >

 • Deep Purple v Zagrebu navdušili na poti proti neskončnosti (2017)

  Številnim prisotnim v zagrebški Areni je bilo žal, da je nastop neuničljivih rockovskih starost med uživanjem ob neponovljivih Deep Purple zimzelenih minil kot bi pihnil, saj so prekaljeni glasbeni mojstri vnovič potrdili, da jim ni para kadar je treba poskrbeti za izjemno koncertno vzdušje. Deep Purple so skozi celoten nastop dvorano polnili z izjemno pozitivno energijo.

  Več >

 • Jazz Cerkno festival 2017 - tretji dan!

  Kronika tretjega dne, tradicionalnega in skupno 22. festivala, Jazz Cerkno!

  Več >