• Spominjamo se: Judas Priest na zatožni klopi

  Dober teden dni pred prvim nastopom Judas Priest na slovenskih tleh po letu 1991, na festivalu Metaldays 2018 (v četrtek, 26. julija 2018) bo minilo 28 let od dogodkov, ki bi lahko kaj kmalu pomenili tudi konec kariere ene najvplivnejših metal zasedb vseh časov.

  Več >

 • Dukes Of The Orient: Dukes Of The Orient

  "Dukes of the Orient" je legitimni naslednik glasbene zapuščine zasedb GPS in Asia med letoms 1992 in 2006, to je v času, ko je v tej skupini sodeloval John Payne! 

  Več >

 • Machine Head: Catharsis

  S Catharsis, ki ima vzpone in padce, so Machine Head veliko tvegali. Skupina namreč ni ponovila prejšnjega albuma, poskusila je tudi nekaj novega in drugačnega, kar pa za mnoge ni privlačno. Catharsis se lahko šteje kot napako ali pa kot drzen poskus. Čas bo povedal, ali se je ta poteza izplačala.

  Več >

 • Grad Gori! : Grad Gori!

   Ob siceršnji rabi znanih tradicionalnih napevov in melodij, dodaja trio na pronicljiv način sebi lastno etiketo izraznosti, rezultat vsega tega pa je album, ki sodi v ligo tistih posebnih glasbenih dokumentov z edinstveno karizmo in karakterjem.

  Več >

 • Benečija je postala posejana s kužnimi znamenji (2018)

  Neuničljivi starešina nizozemskih death metal pionirjev Patrick Mameli je torej še tretjič obudil Pestilence in mestece San Dona Di Piave so skokovito pregazili na svoji aktualni "Fight the Plague" turneji, na kateri je repertoar sestavljen le iz klasik prvih štirih albumov skupine..

  Več >

 • Ullmann/Swell's The Chicago Plan in petkova jazz matineja v Cerknem (2018)

  Drzno, nenavadno, ne pa tudi skrajno. Torej. Glasbena substanca je rahla, vendar ne brezmejno razrahljana, kar pomeni, da Ullmann / Swell's The Chicago Plan, od glasbenega konzumenta ne zahtevajo tako debele kože, kar sicer ni težko obče izkusiti v širnem kraljestvu freejazzovske retorike. Prelepo druženje, briljantno muziciranje, izvrstno dopolnjevanje in hipnoza, ki te je odpeljala za dobro uro daleč, daleč stran, v paralelni svet, ki ga lahko skreirajo le ti čudoviti in enkratni umetniki.

  Več >

 • Steven Wilson z novim koncertnim triumfom prevzel in začaral Dunaj (2018)

  Ni kaj! Ko gre Steven Wilson na turnejo, je vselej kar nekako samoumevno, da ga je treba na njej vsaj enkrat v živo prestreči! Na tokratni "To The Bone" turneji, nas je s svojim perfekcionizmom in izvedbeno briljanco še tretjič razorožil, očaral in osupnil na Dunaju! 

  Več >