• House Of Lords: Harlequin

  Za »Harlequin« lahko trdim, da House Of Lords že dolgo časa niso ponudili albuma, ki bi nosil tako izrazit retro nostalgičen AOR utrip.

  Več >

 • Asia: Symfonia - Live in Bulgaria 2013 (2CD/DVD)

  Zbogom John Wetton, zbogom Asia. Bilo je drzno in nepozabno potovanje.

  Več >

 • Eclipse: Monumentum

  Ne le najmanj enakovredni naslednik albuma »Armaggedonize«, pač pa v artistično komponističnem oziru še kanček zrelejši in v muzikalični invazivnosti znova močnejši, zbližan albumu »Bleed And Scream« (2012).

  Več >

 • Šank Rock: Nekaj več

  Kar je nakazal »Restart« nadaljuje v polnem zamahu »Nekaj več«. To je prvi pravi dolgominutažni studijski album po vrnitvi Bora Zuljana v ekipo in reaktivaciji skupine leta 2014. Delo je skupina opravila z odliko.

  Več >

 • Lovšin, Peter: Območje medveda

  Prav ta »nenormalnost« vokalne karizme Petra Lovšina ostaja tudi na novem albumu njegov zmagoviti poker asov in zagotovilo, da učinkujejo nove ideje, ne glede na žanrsko formatiranje skladb, samosvoje, prepoznavno in edinstveno. »Lovšinovsko« torej.

  Več >

 • Edge Of Sins: My Escape

  »My Escape« je tudi album, ki predstavlja danes na tleh slovenskega ozemlja vrsto redkosti, zato ob vsej aktualnosti ekstremnih vej metala, v svojih klasičnih metalskih zasnovah toliko lepše preseneča.

  Več >

 • Depeche Mode: Spirit

  Že z uvodnimi takti skladbe Going Backwards postane hipoma jasno, da bo poslušanje novega Depeche Mode albuma svojevrsten izziv. Kar je manjkalo na »Delta Machine«, prinaša »Spriit«. In to je ob novo najdeni idejni otipljivosti, tisti pravi uporniški gnev.

  Več >

 • Neil Zaza Band zabaval peščico kranjskih rockerjev (2017)

  Neil Zaza je še eden v seriji kitarskih supertitanov oziroma akcijskih superherojev igranja kitare, ki pripadajo purizmu struje instrumentalne kitarske igre, močno navdahnjene nad likom in delom klasikov. 

  Več >

 • San Di Ego v vlogi rock`n`roll doktorjev! (2017)

  Matic Ajdič. Martin Rozman, Jure Doles in Sergej Škofljanec so si tega večera v Cvetličarni dali prostega duška. Kaj ne bi, saj je bil to njihov praznik! Zvok, ki so jim ga pripravili tonski mojstri je bil izvrsten. Domala brezhiben. Tako je tudi izvedba samega koncerta izpadla na zares visokem nivoju.

  Več >

 • V območju medveda s Petrom Lovšinom in okroglih 40. let kariere (2017)

  Ni kaj. Človek obnemi. 40. let delovanja žive rock'n'roll okamnine Petra Lovšina, moža, ki je videl vse ere slovenskega rock'n'rolla in še več. Obenem je mož vknjižil prav v letošnjem marcu deseti studijski album z naslovom »Območje medveda«. Dovolj prikladnih razlogov, da se vse to obeleži s konkretnim dogodkom! Konkretnim praznovanjem. Cankarjev dom in Gallusova dvorana. Nabito polna. Razprodana.

  Več >

 • Edge Of Sins predstavili `svoj pobeg` v Tolminu (2017)

  Tega večera so Edge Of Sins v klavrno obiskanem MINK-u, ki pa po novem obljublja v iztekih tedna redni koncertni program, izvlekli optimalni nastop. Za kaj več, bi moralo biti v klubu več ljudi. Bend je korektno nastopil in v takšni maniri tudi korektno predstavil svoj studijski prvenec.

  Več >