• Na tolminskem Sotočju kmalu začetek poletnih festivalov

   Tudi v letošnjem letu na tolminskem Sotočju potekajo naši tako doma kot v tujini najbolj prepoznavni festivali. Festivalske počitnice lahko preživite ob reggae glasbi na Overjam International Reggae Festival-u, za ljubitelje trših zvokov sta tukaj MetalDays in Punk Rock Holiday, festivalsko sezono pa zaključuje festival bluesa, rocka in motorjev MotörCity.

  Več >

 • Stormwitch: Bound To The Witch

  Po treh letih ga je nasledil tako še en album. Skupno enajsti studijski album z nazivom »Bound to the Witch«, ki je nadaljevanje zgodbe s predhodnika, vendar s pomembno razliko, da deluje precej bolj prepričljivo, konsistentno in še bolj čvrsto osredotočeno.

  Več >

 • Grind petek v Šiški! (2018)

  Festivalska sezona je v polnem teku in v prestolnici je že nastopilo koncertno mrtvilo, ki z redkimi izjemami traja vse do jeseni. Ena glasnejših izjem letošnjega poletja pa je bila pretekli petek gotovo grind dvojica Glista in Brujeria v Kinu Šiška.

  Več >

 • Ogrevanje za Metaldays 2018 z Iced Earth!

  Po takšnem "warm up" večeru kot so ga pripravili Iced Earth, Metalsteel in Eruption je dneve do ponovnega obiska T'mina mnogo lažje odštevati.

  Več >

 • Zapuščina Zveri sredi Trsta! (2018)

  Iron Maiden so pretekli torek sredi Trsta delovali tako mladostno kot, da za njimi ne bi bila že štiri desetletja trajajoča glasbena kariera in odigrali enega svojih najboljših koncertov, kar smo jim bili lahko priča.  

  Več >

 • Glenn Hughes, Eric Gales in Dr. Feelgood na Pordenone Blues festivalu (2018)

  27. izdaja Pordenone Blues festivala se je dobesedno zaletela v hrbet. Julij je poln koncertnih  dogodivščin in tokratni izlet v Pordenone niti ni bil načrtovan. Za pohod tja smo se odločili v zadnjem hipu. Festival traja sicer praviloma teden dni, mi pa smo izbrali tisti dan, ki je v programu ponujal nastope treh izredno zanimivih izvajalcev. V redosledju so namreč nastopili Dr. Feelgood, Eric Gales s svojo spremljevalno skupino in večno stasiti »Voice of rock«, gospod presvetli, Glenn Hughes.

  Več >

 • Simple Minds čarovnije v Udinah ni ustavil niti dež (2018)

  Jim Kerr je med koncertom nekajkrat pogledal proti nebu, ogovoril občinstvo, da v Glasgowu tako ali tako vseskozi dežuje in tako skušal pomiriti občinstvo, vendar so ljudje s tem nikakor niso belili glave. Nasploh je Kerr brez težav znova navezal tisti neverjetni magični stik s publiko, ki ni popuščal preko koncerta. Ne le da zna solidno nagovarjati v italijanskem jeziku, pač pa je tudi njegova odrska igra, nenehno vzdrževane plesnih korakov in gibov, podžigala obiskovalce, da so ti držali bend in vzdušje visoko na krilih. Magija s Simpe Minds je tako enkrat več zasijala z vso intenziteto. Nepozabno, enkratno in seveda, do novega snidenja s skupino, neponovljivo.

  Več >