• Flotsam And Jetsam, 1.6.2015, Orto bar!

  Čez dober teden se bo v ljubljanskem Orto baru ustavili kultna ameriška thrash zasedba Flotsam And Jetsam, s setlisto polno klasik!

  Več >

 • Prepovedano plakatiranje: zgodba o Buldožerjih

  V Kinu Šiška je do 12. junija na ogled razstava ob 40-letnici ustanovitve skupine Buldožer in izdaji njene debitantske plošče Pljuni istini u oči, ki je luč sveta ugledala decembra 1975.

  Več >

 • Program za maj v Trainstation Squat-u!

  Po udarnem začetku meseca s srbskimi garažnimi rockerji Repetitor in legendarno britansko psihedelično space rock zasedbo Ozric Tentacles bo kranjski Trainstation Squat v podobnem tempu nadaljeval tudi v prihodnjih tednih.

  Več >

 • Nile in Suffocation z gosti septembra v Ljubljani!

  24. 9. bo dan, ki bo na koledarjih od zdaj naprej obarvan z rdečo - namreč, v Slovenijo bodo prišli ameriški death metalci Nile in Suffocation!

  Več >

 • Metaldays 2015: odpovedi in novosti!

  Včasih morajo stvari propasti, da naredijo prostor nečemu boljšemu. Tako je tudi na festival, ki jih slej kot prej udarijo tudi odpovedi in nič drugače ni tudi na Metaldays.

  Več >

 • Festival Godibodi - Odprite ušesa!

  Festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi bo letos z obilo sveže glasbe odmeval med 2. in 6. junijem v Ljubljani in tekom celotnega junija na več kot desetih koproducentskih mestih po vsej Sloveniji.

  Več >

 • Alkaloid: The Malkuth Grimoire

  Alkaloid so s svojim izjemnim prvencem dokazali, v kakšne ekstreme je možno dvigniti progresivni death metal.

  Več >

 • Vročični San Di Ego v Logatcu (2015)

   Bend je užival, ljudje so se odlomili na polno in žuru ni bilo videti konca. To je osnovno poslanstvo rock'n'rolla in ekipa San Di Ego ga je udejanjila kar se da resnično, ko je udarja s polnimi jajci in enovito. In tega fantom nikakor ne moreš odvzeti.

  Več >

 • V drugi orbiti s Simonom Phillipsom in njegovimi Protocol (2015)

  Preprosto se zgodi v hipu na odru toliko stvari hkrati, ki zaposlijo poljubnega glasbenega konzumenta v polnem iztržku, da te glasba le pelje, pelje in pelje. Vodi v svoj edinstveni svet magije. Edinstveni glasbeni jezik genialnega in enkratnega bobnarskega čarovnika Simona Phillipsa in njegovih treh bravuroznih sodelavcev. V Zagrebu smo torej tega večera odsanjali prav vse najslajše sanje prvobitne magije, ki ti jo lahko dostavi izkustvo jazzrockovske fuzije

  Več >

 • Triumfalni povratek bardov v Ljubljano! (2015)

  Čeprav jih na naših odrih v tem času ni manjkalo, pa je trajalo skoraj debelih devet let, da so se nemški velikani Blind Guardian naposled vrnili tudi v prestolnico. In čakanje ni bilo zaman, saj so bardi iz svoje bogate zakladnice črpali debeli dve uri!

  Več >

 • Katarzično doživetje v Bluesiani (2015)

  Ulrich Ellison & Tribe so z vmesnim odmorom Bluesiansko publiko zabavali skoraj polni dve uri. In tudi po koncertu se niso neslišno podali v zaodrje, ampak so sproščeno kramljali z obiskovalci v klubu. S svojo pristnostjo, čutnostjo in profesionalnostjo so nas prepričali, da jih na naslednji evropski turneji gotovo ne smemo zamuditi. 

  Več >

 • Ko zlagano sonce posije na planet starcev (2015)

  33. let delovanja in novi, skupno 14. album legendarnih Demolition Group iz Brežic. Veliko praznovanje z maratonsko koncertno set listo v CUK Kino Šiška! In nov fantastičen koncert!

  Več >