• Max and Iggor Cavalera Return To Roots, sobota, 12. 11. 2016, Zagreb (Tvornica Kulture)

  Max in Iggor Cavalera, ustanovitelja Sepulture, prihajata v sklopu turneje »Return To Roots« v zagrebško Tvornico Kulture, kjer bosta odigrala celotni album »Roots« in ostale klasike legendarne brazilske zasedbe.

  Več >

 • Paradox: Pangea

  Album »Pangea« je nov izvrsten dosežek, ki opravičuje v vsem thrash metalsko zapuščino za katero stoji ime Paradox. Steinhauer se tudi na tem albumu drži preverjene formule, ki hipoma vžiga in od nje ne odstopa niti za ped.

  Več >

 • Fates Warning: Theories Of Flight

  »Theories of Flight« je album, s katerim so Fates Warning presenetili. Ne zato, ker ga slučajno ne bi bili sposobni ustvariti, pač pa zato, ker takšne artistične mojstrovine res ni šlo pričakovati po dolgoživih 34. letih kljubovanja na sceni.

  Več >

 • Gilbert, Paul: I Can Destroy

  »I Can Destroy« je torej album, ki ob vsej zagledanosti v rockovsko zgodovino, deluje retrospektivno tudi v oziru Gilbertove solo kariere. Izredno sproščen, lagoden in visoko poslušljiv album!

  Več >

 • Brutal Assault 2016 - prvi dan!

  Tri leta je minilo od zadnjega obiska največjega češkega metal festivala Brutal Assault in 21. ponovitev festivala je bila primerna za vnovično vrnitev v objem nekdanje vojaške utrdbe Josefov. 

  Več >

 • Novi `Pandalizem` na Kamfestu (2016)

  Sekstet Panda je naslov artistične perfekcije, ki ob dejstvu 30. letnega obstoja, novega in sveže izdanega studijskega albuma v žepu z naslovom »Stoletni ples« in pa ducata radijskih hitov, ki so postali skozi leta ponarodeli zimzeleni, znova aktivneje obiskuje slovenske glasbene odre.

  Več >

 • Brutal Assault 2016 - tretji dan!

  Tudi tretji dan festivala nam je vreme prizaneslo, čeprav se je zvečer kar pošteno ohladilo. Da ni preveč zeblo pa je poskrbel Budvar in že skoraj preveč pester petkov program.

  Več >

 • Brutal Assault 2016 - drugi dan!

  Tudi drugi dan festivala se je nadaljeval žanrsko zelo raznoliko. Brutal Assault je v četrtek ponudil vse od death metala pa do elektronske glasbe.

  Več >

 • Dre Hočevar Trio in vabljiva provokacija freejazzovske kulture na Kamfestu (2016)

  Tiho, skromno, prosto in srčno! Ob deseti uri zvečer. Na gradu Zaprce. V Kamniku. V sklopu letošnjega Kamfesta. Prava glasba za pravšnji ambient. Pred zbranim občinstvom dvajsetih poslušalcev. Dre je z Domnom in Cenetom predstavil sicer vsega dve kompoziciji, koncertna predstava pa je posledično namerila dobro uro igre. In to kakšne.

  Več >