• Konec novembra na pohod odhaja nemški tank!

  Panzer je nova super skupina, ki jo sestavljajo legendarni akterji nemških zasedb kot so Destruction, Accept in Victory!

  Več >

 • Mineva 37 let od smrti Marca Bolana

  Pred 37. leti je v jugovzhodnem delu Londona v prometni nesreči umrl vodja kultnih britanskih glam rockerjev T. Rex Marc Bolan.

  Več >

 • 20 leta Sognametal z Vreid, Windir in Ulcus v Mariboru!

  14. oktobra se v Gustafu obeta ekskluzivni nastop norveških VREID, ki s turnejo SOGNAMETAL obeležujejo dvajseto leto skupnega ustvarjanja.

  Več >

 • Šank Rock gre naprej!

  Skupina, ki ima nedvomno prav posebno mesto na slovenski glasbeni sceni, se je po koncertu na Festivalu Pivo in Cvetje v Laškem, odločila, da gre naprej. Prekaljene rockerske mačke čaka niz koncertov, prvi v Zelenem Gaju. 

  Več >

 • Festival Metaldays 2015 s prvimi najavami nastopajočih skupin!

  Poletje je za nami in tu so že prve najave nastopajočih na Metaldays 2015. Prvih trinajst zasedb je znanih: Death Angel, Moonspell, Rotting Christ, Ne Obliviscaris, Saced Steel, Noctiferia, Wehrmacht, Butcher Babies, Avatar, hirax, Internal Bleeding, Adam Bomb in The Devil.

  Več >

 • Freak Kitchen: Cooking With Pagans

  Nekje globoko v gothenburškem gozdu so trije zvočni pogani pod vodstvom vihravega kitarskega bedanca zacmarili »Cooking With Pagans«, ki je eden izmed njihovih do zdaj najbolj provokativnih in prismojenih dosežkov.

  Več >

 • Beatles, The: Revolver

  »Revolver«, eden najboljših in najpomembnejših albumov v povesti rock glasbe, je za Beatle pomenil začetek nove ere, ki je bila v artističnem smislu brez dvoma neprecenljive vrednosti in je imela gromozanski vpliv na številna bodoča glasbena pokolenja.

  Več >

 • Haken: The Mountain

  Z »The Mountain« so Haken naredili velik korak naprej pri zvokovni evoluciji in oblikovanju lastne zvočne podobe, obenem pa so ustvarili enega izmed najboljših progrockovskih albumov v letu 2013, kar pomeni da so dosegli uresničitev ene izmed svojih velikih ambicij.

  Več >

 • Brutalni pričetek jesenske koncertne sezone (2014)

  Channel Zero je s Cryptopsy, Disgorge in Jungle Rot dobil pravo dozo brutalnosti in tehničnosti. Vsekakor dober uvod v pestro jesensko sezono.

  Več >

 • Lunin svit obsijal deževno prestolnico (2014)!

  Bil je nov četrtek in nov dan, za nov koncert v ljubljanskem Prulček baru. Starih znancev. Dobrih znancev. Moonlight Sky Trio. Da. To so tisti trije mladeniči velikih glasbenih posebnosti, velemojstri obvladovanja svojih instrumentov, ki se združijo v eno glasbeno telo polno osupljivih vzgibov avtorske samobitnosti. 

  Več >