• Panikk: Eyes Don't Lie

  Panikk predstavljajo skladbo "Eyes Don't Lie" s prihajajočega drugega studijskega albuma "Discarded Existence", ki bo izšel 15. marca!

  Več >

 • Zmelkoow: Pionirji divergentnega marketinga

  Z znova krajšim novim albumom ostajajo Zmelkoow v glasbenem oziru rockovsko banalni, v besedišču pa znova spretno zasmehujejo sebe in okolico. Ob spretni medžanrski implementaciji. Ostajajo to kar so. A z refleksijo časovnega utripa zadnjih sedmih let.

  Več >

 • Gotthard: Silver

  Skupno dvanajsti album in tretji zaporedni z novim pevcem Nicom Maederjem švicarskih hard rock ikon Gotthard dostavlja znova vse tisto, kar so si njihovi oboževalci in privrženci želeli.

  Več >

 • Tomcat: Something's Coming On Wrong

  Kljub naslovu Tomcat na njihovem drugem studijskem albumu ni šlo narobe popolnoma nič.

  Več >

 • Various Artists: Kočevje špila - Ubrano

  To je že peta zaporedna zbirka v nizu vsakoletnih »Kočevje špila« projektov, za katero redno skrbi Društvo kočevskih Glasbenikov. Sape glavnim aktivistom nikakor ne zmanjkuje in ta njihov boj odtehta vse.

  Več >

 • Srd: Smrti sel

  Smrti sel je prvenec, ki si ga lahko želi marsikateri bend. Res je sicer, da se mestoma še čuti relativna mladost benda, a je obenem tudi res, da album upravičuje »hype«, ki je v zadnjem mesecu ali dveh nastal okrog benda.

  Več >

 • Grave Digger: Healed By Metal

  Novi album potrjuje, da so, izmed vseh nemških zasedb, ki so izšle iz nemškega vala heavy metala na prelomu sedemdesetih v osemdeseta, prav Grave Digger najlepši primer velike pootročenosti na zrela leta delovanja.

  Več >

 • Carnaval: Miss Universe

  Carnaval so z Miss Universe stopili še korak naprej in dokazali svojo zrelost z dodelanim, razgibanim in sofisticiranim izdelkom. Niti malo ne bi bilo nenavadno, če bi ta izdelek izšel pod mednarodno založbo, kot je Southern Lord, Rise Above ali Small Stone.

  Več >

 • Večer metalske teatralnosti v Orto baru (2017)

  Čeprav smo “zvezdam” večera, Fleshgod Apocalypse, lahko prisluhnili že lanskega leta v Tolminu na festival Metal Days je večer obetal veliko. Glavni band naj bi po napovedih največ od sebe dal ravno na klubskih odrih. Glede na videno in slišano v Tolminu, kjer so Italijanski death metalci pozitivno presenetili s svojim perfomansom nas je močno zanimalo kako se šest članska zasedba znajde na manjših odrih.

  Več >

 • Dirty Skunks Fest #2 (2017)

  Leto je naokoli in najljubši domači živali slovenskega koncertnega undergrounda sta upihnili novo svečko!

  Več >

 • Black metal liturgija v Cvetličarni! (2017)

  Bendi, ki skrivajo svojo identiteto so bili zaradi mističnosti, ki jih obdaja za publiko vedno privlačni. V človeški naravi je pač, da nas privlači mistično in skrivnostno in v tem se vsekakor skriva tudi največji razlog za huronsko popularnost bendov kot so Ghost. In poljske black metal senzacije Batushka.

  Več >

 • Španabije z Bakalino v Tolminu (2017)

  Bakalina sta pravi lokalni zvezdi. Vsi ju tam poznajo. Sprva sta v Tolminu razprodala nastop napovedan za 10.01.2017, k temu terminu pa sta, glede na izredno povpraševanje ljudstva, dodala še en datum in sicer za nedeljo 8.1.2017, ki pa ješpostal v tolminskem Kinogledališču, prav tako v celoti razprodan.

  Več >