• AC/DC se poslavljajo!

  Po vsej verjetnosti se od aktivne glasbene kariere poslavlja ena izmed največjih rock skupin kdajkoli, potem ko je v medije pricurljala novica, da je kitarist Malcolm Young pred tremi tedni doživel možgansko kap.

  Več >

 • Metaldays Warm up s Huntress in Battlecross!

  20.6.2014 se bo v Orto baru za vse neučakane odvil ogrevalni žur za letošni Metaldays na katerem bodo nastopili ameriški heavy metalci Huntress in njihovi rojaki Battlecross, poleg njih pa se bodo za mesto na odru festivala udarili še naši Cordurs, Era of Hate, Incarnated, Panikk, Sabaium in Vasectomy!

  Več >

 • Ne pozabite na NU-ROCK Festival!

  Dirty Skunks spročajo: V četrtek 17.4. se bo  v Gala Hali pod taktirko ŠKUC Ropot in Dirty Skunks kolektiva zgodil NU-ROCK festival, ki je mlajši underground brat znamenitega Novi Rock festivala

  Več >

 • Predstavljamo vam Metalsteel!

  Medvoška heavy metal zasedba Metalsteel velja danes s petimi studijskimi albumi, dvojnim koncertnim albumom, sodelovanjem z znamenitim pevxem Jamesom Rivero (Helstar) v projektu Sabbath Judas Sabbath in številnih koncertnih nastopih doma in v tujini, za eno najbolj prepoznavnih, priljubljenih in cenjenih imen slovenske heavy metal scene. 

  Več >

 • MetalDays najavljajo še štiri nastopajoče skupine!

  Med tem, ko se je na facebook strani MetalDays začelo glasovanje, ki bo po izbiri obiskovalcev naboru nastopajočih dodalo naknadnih pet mladih obetavnih skupin, najavljajo še štiri nastopajoče.

  Več >

 • Elbow: The Take Off And Landing Of Everything

  Če že ni najboljši, pa je »The Take Off And Landing Of Everything« zagotovo najbolj zrel album dosedanje kariere skupine in dokaz, da se Elbow ne mislijo ustaliti na lovorikah preteklih komercialnih uspehov.

  Več >

 • Beck: Morning Phase

  Dejansko deluje »Morning Phase« kot osveženi, revitalizirani »Sea Change« za nove čase.

  Več >

 • Hardcore Kung Fu Deathmatch v Kinu Šiška (2014)

  Kljub začetnim dvomom se je mali dvorani Kina Šiške odvil pravcati hardcore spektakel. Kateri so bili favoriti, je pravzaprav težko opredeliti. Vsekakor pa bi si marsikdo želel še več takšnih koncertov.

  Več >

 • Animerani Orto bar (2014)

  To nedeljo so Ljubljano prvič obiskali eni glavnih trenutnih predstavnikov japonskega visual-kei gibanja, Heidi.

   

  Več >

 • To je tvoje razodetje z začimbo sarkazma! (2014)

  Ko združita moči za skupni nastop dve skupini, kot sta Metalsteel in Sarcasm postane v hipu jasno,  da gre za koncertni nastop, ki obeta vrste metalski praznik, ki ga ne gre zamuditi. Obe skupini imata v žepu sveža studijska albuma.

  Več >

 • Zajeban kranjski dan (2014)

  Don Mentnny Band ostajajo s svojo esencialno figuro, nezamenljivim Janezom Zmazkom Žanom, ena najbolj samosvojih in posebnih glasbeni zgodb, ki s vzniknile na slovenskem. Lepo jih je znova gledati bolj pogosteje na odrih. 

  Več >

 • Tema brezvladja v kranjskem Trainstation Squatu! (2014)

  Kot persona non grata Watain tokrat niso gostovali v Ortu, so pa svoj black metal pripeljali v kranjski Trainstation Squat, ki tako velikega mednarodnega imena še ni gostil.

  Več >

 • Status Quo: uspešen zaključek velike zgodbe! (2014)

  Zaključni koncert turneje v Dublinu je tako zaprl še eno poglavje rock povesti, pri pisanju katere so imele vidno vlogo tudi sobotne zvezde večera. Zatorej hvala za vso glasbo in zbogom!

  Več >