• Ne pozabite Pentagram, Mother's Cake, Tytus 5.10.2016 v Mostovni!

  Pentagram je kultna ameriška doom metalska skupina iz Virginije. Čeprav so bili že v sedemdesetih letih izredno plodni, jih je vseskozi spremljala smola, zato v tistem času niso uspeli izdali albuma, s katerim bi se predstavili širši metalski javnosti.

  Več >

 • `The Show Must Go On` – glasbena zapuščina legendarnih Queen - 17.11.2016, Hala Tivoli!

  V četrtek, 17. novembra, lahko v ljubljanski Hali Tivoli prisluhnete rock himnam in klasikam, kot so 'Killer Queen', 'Crazy Little Thing Called Love', 'The Show Must Go On', 'Bohemian Rhapsody', 'We Will Rock You', 'We Are the Champions' in mnogim drugim. The Bohemians vas bodo ob spremljavi simfonikov in zbora držali na nogah plešoče in pojoče.

  Več >

 • Saxon, nedelja, 11.12.2016, Ljubljana (CUK Kino Šiška)!

  V Ljubljano, se v nedeljo, dne 11.12.2016, vračajo znameniti veterani heavy metala Saxon iz Velike Britanije!

  Več >

 • Avtomobili: Daleč

  Idejno razgiban, lahkoten, sproščen, jedrnat, osredotočen, pozitiven, v aranžmajih perfektno detajliran ter stkan iz mnogih filigranskih fines. Nov glasnik artistične briljance legendarnih novogoriških artrockerjev! 

  Več >

 • Narnia: Narnia

  Album »Narnia« je izvrsten, če ne kar odličen novi studijski album skupine. Lahko ga označimo za izpovedno in karatkerno najtrše in najbolj detajlirano delo skupine, izdano do tega dne.

  Več >

 • Wilson, Damian: Built For Fighting

  Prelep kantavtorski album, ki na najlepši način razgalja tiste glasbene sferei, ki ostajajo, zavoljo Wilsonove siceršnje reputacije enega najimenitnejših pevcev v progresivno metalskih sferah, največkrat prikrita.

  Več >

 • King Crimson: Radical Action to Unseat the Hold of Monkey Mind

  Impresivna koncertna zbirka z nenavadnim naslovom, ki (v njihovi dolgoletni tradiciji) nima prav nič skupnega s še bolj nenavadno naslovnico, ponuja doslej najbolj temeljit vpogled v koncertne nastope novih King Crimson.

  Več >

 • Hansen & Friends: XXX - Three Decades In Metal

  Če že kdo, potem gotovo Kai Hansen! Neskromno povedano glasbenik, ki je verjetno največ prispeval k afirmaciji, vzponu in popularizaciji evropskega power metala. Tu je njegov prvi samostojni studijski album!

  Več >

 • Kraljeva vrnitev sredi Prage s King Crimson (2016)

  Dolgo, predolgo, je bilo potrebno čakati, da je vendarle napočila priložnost tudi za bližnje srečanje s King Crimson, kateri so nas osrečili s spektakularnim koncertnim nastopom, med katerim so ves čas ambientalno na izjemno prepričljiv način prehajali med peklom in nebesi ter mimogrede še sprožili lepo število bobnarskih kataklizem.

  Več >

 • Kozmično potovanje z Miho Kraljem v Kinu Šiška (2016)

  Miha Kralj, jugoslovanski ter kasneje slovenski klaviaturist, skladatelj, pevec in zvočni pionir na področju elektonske ter ambientalne glasbe, je v veliki dvorani Kina Šiške odigral enega izmed redkih samostojnih nastopov v svoji pestri karieri, katerega si bomo zapomnili predvsem po izjemnem, nostalgično obarvanemu vzdušju, ki je že od izvedbe prve kompozicije zavladalo v prostoru, da o bravurozni tehnični izvedbi v režiji našega glasbenega mojstra in zvočnega inovatorja sploh ne govorimo.

  Več >

 • Veličastna jazzrockovska ekstrakcija v režiji edinstvenega Jonasa Hellborga (2016)

  Dame in gospodje! Eden in edini jazrrockovski vrač iz Skandinavije. Basist Jonas Hellborg, v ambientu nepozabne razporeditve treh sil na relaciji bas kitara, klaviature in bobni. Ostali tretjini tega posebnega glasbenega telesa prispevata Keith LeBlanc in Aydin Esen. 

  Več >