• Na obzorju posebni koncertni dokument Franka Zappe!

    V letošnjem marcu bo izšel poseben zaboj sedmih CDjev na katerem bodo zbrani vsi posnetki s koncertnih nastopov legendarnga Franka Zappe, ki so bili odigrani leta 1973 na Hollywoodskem prizorišču Roxy Theater, z naslovom "The Roxy Performances". 

    Več >

  • Satriani, Joe: What Happens Next

    Satriani je na tem albumu ponudil torej paleto dvanajstih novih točk, ki so skomponirane rockovsko slečeno, vzdržujejo noto neposrednosti ter posledično nagovarjajo s sijem svete rockovske preproščine.

    Več >

  • Vzpon kaosa na Bavarskem z Accept! (2018)

    Accept ostajajo na odru jedki in ošiljeno nazobčani. Rušilnost jim ne primanjkuje. Strupene in kot britev ostre kitare, ohranjajo duh preteklih dni in ga učinkovito prenašajo v karakter in karizmo skupine novih časov. Zakladnica pečatnih kitarskih fraz skupine je vrsta biblije nemške šole tevtonskega metala, ki nosi žlahtni predznak »pionirstva« ter vso spoštljivo »zimzelenost«!

    Več >

  • Peklenska vročica z Rage in Firewind v bifeju na Solnograškem (2018)

    Da časi za Rage že davno tega niso več rožnati in da je bend po razhodu Wagnerja in Smolskega izgubil precej na koncertni, kot tudi komponostični privlačnosti, pa potrjuje dejstvo, da so morali Rage ob koncu vplesti v svoj repertoar še dve priredbi  in sicer Heaven And Hell (Black Sabbath) ter Holy Diver (DIO). S tem so nekako uspeli zadrževati publiko ob sebi, vse do konca svojega nastopa. Ob dejstvu da obe novi plošči tria v prenovljeni zasedbi, zadržujeta vso kvaliteto in privlačni stik s prvo polovico Rage kariere devetdesetih let. 

    Več >

  • Ples orkov in kuščarjev na Metelkovi (2018)

    Z LizZard in O.R.K. se je Channel Zero odvil več kot dober koncert, ki je postregel z zanimivo mešanico različnih žanrov, obenem pa smo dobili še en dokaz več, da so tudi novejše skupine vredne pozornosti. 

    Več >

  • Septična inkvizicija v Ortu (2018)

    »No rest for the wicked« gre znani rek in povsem v skladu z njim je že dober teden po novem letu Orto bar obiskal prvi ponovoletni paket.

    Več >