• Orto bar vabi na že 16. Orto Fest!

  Orto bar tokrat že 16. leto zapored pripravlja edini mesečni klubski festival Orto Fest. Ta bo v aprilu znova ponudil pester koncertni program in nastope tako uveljavljenih kot prebijajočih se kakovostnih glasbenih kolektivov. Vsako leto aprila je Ljubljana tako bogatejša za glasbeni dogodek, ki spodbuja delovanje klubske scene in bogati kulturni utrip prestolnice.

  Več >

 • Botri New York hardcore scene se vračajo v Slovenijo!

  15. julija, le tri dni po koncertu newyorških thrasherjev Nuclear Assault, bodo prav tako Gala Halo na Metelkovi v Ljubljani zasedli botri NYHC-ja, Agnostic Front.

  Več >

 • Vrnitev avstralskega cunamija na MOSH BEACH PARTY!

  Poletje se ne bo še sploh prav začelo, ko bodo letni oder Gala Hale zopet zalili avstralski metalcorovci Parkway Drive.

  Več >

 • Jedrski napad na Metelkovo! Zadnja Nuclear Assault turneja!

  Gotovo vas je presenetila novica, da se je kultna ameriška thrash metal zasedba Nuclear Assault odločila ponovno vaditi, mogoče še kaj posneti, nato pa dokončno zaključiti kariero s poslovilno turnejo.

  Več >

 • Toto (posebni gost Perpetuum Jazzile), četrtek, 02.07.2015, Ljubljana (Hala Tivoli)!

  Prvi nastop legendarne ameriške rock skupine Toto, avtorjev hitov »Africa« in »Rosanna«, v Sloveniji, v četrtek, dne 02.07.2015 (Hala Tivoli)!       

  Več >

 • Program na Punk Rock Holiday 1.5 zaključen!

  The Exploited, Raised Fist, Teenage Bottlerocket, The Smith Street Band, Jaya The Cat, In-Sane, Consumed...

  Več >

 • Vrnitev puščavskih hudičev!

  Konec maja se bodo v Ljubljano vrnili možje, katerih glasba in sporočila utelešajo davno pozabljene skrivnosti starodavnih bogov. 28. maja bodo Metelkovo obiskali Melechesh.

  Več >

 • Prvomajski vikend v Trainstation Squatu: OZRIC TENTACLES

  V kranjskem Trainstation Squatu bo prihodnji vikend precej udaren in rockerski, 2. maja se bodo v okviru evropske turneje tokrat končno ustavili tudi legendarni OZRIC TENTACLES, veterani psihedeličnih space rock zvokov, ki bodo predstavljali svoj najnovejši studijski album »Technicians Of The Sacred«.

  Več >

 • Cordura: Astral Projection

  Debi Cordure je astralna nadgradnja solo prvenca Tima Drakslerja Morbid Desire in poskus zanimivo zvenečega progresivnega thrasha, ki uspe.

   

  Več >

 • Resistance, The: Torture Tactics

  Novi EP švedske "super skupine" The Resistance, bo razgrel predvsem ljubitelje stare šole švedskega death metala, seveda pa je začinjen z novejši elementi hardcorea in ščepcom melodičnega death metala.

  Več >

 • Gong: I See You

  Vselej lucidni in navihani Gong očak se je z »I See You«, poslednjim potovanjem njegovega letečega čajnika, poslovil na nepričakovano imeniten način ter za svoje končno glasbeno dejanje ustvaril album, ki je povsem primerljiv z vrhunci njegove bogate diskografije.

  Več >

 • Pepel, kri in ogledala na Kadilnici of Death! (2015)

  Za vse, ki živite v pomanjkanju koncertnih obiskov skupin, kot med drugim Nightwish, Epica, Delain, Edenbridge, Sirenia, Leave's Eyes , spisek se tu še zdaleč ne zaključi, je program letošnjega Ortofesta, ki je vrinil v četrtkovo Kadilnico of Death koncertni nastop dveh metalskih zasedb, ki ju vodita ženska vokala, predstavljal pravi obliž na rane.

  Več >

 • Lene kosti prepričljivo tudi v Orto Baru (2015)

  V Orto Baru se je v sklopu letošnjega Orto Festa z Lenimi Kostmi in Underground odvil koncert, ki je pihal na dušo privržencem heavy metala. Z Lenimi Kostmi so bili obujeni stari časi, Underground pa so pokazali, da se dolga tradicija nadaljuje tudi pri mlajših glasbenikih.

  Več >

 • Šamanski obred v CUK Kino Šiška! (2015)

  Neodvisni koloradski alternativnorockerski divjaki Wovenhand so v sklopu nove turneje, ki je posvečena promociji njihovega novega in skupno sedmega studijskega albuma »Refractory Obdurate« (2014) znova obiskali slovensko prestolnico. 

  Več >

 • Grega Habič Band - hipervirtuozni stroj v praznem Lokalpatriotu (2015)

  Pravi pristni stik z glasbo prinaša le koncertno izkustvo. Nič drugega. In če je to klubski prostor, kjer lahko ješ iz roke tako vrhunskemu kitarskemu akrobatu in njegovi spremljevalni supini, kot je Grega Habič, potem je to izkustvo resnično vsega zlata vredno. Žal tega v deželi Butalcev ne ceni prav nihče več, kajne Dolenjčki? 

  Več >