• Na tolminskem Sotočju kmalu začetek poletnih festivalov

   Tudi v letošnjem letu na tolminskem Sotočju potekajo naši tako doma kot v tujini najbolj prepoznavni festivali. Festivalske počitnice lahko preživite ob reggae glasbi na Overjam International Reggae Festival-u, za ljubitelje trših zvokov sta tukaj MetalDays in Punk Rock Holiday, festivalsko sezono pa zaključuje festival bluesa, rocka in motorjev MotörCity.

  Več >

 • Dare: Out Of The Silence II.

  Eden najmarkantnejšiho AOR izdelkov ere rock'n'rolla, nosi v novi verziji novo bit, in esenco, obenem pa zadržuje izjemno karizmatičnost  in veličino. Tudi po "osvežitvi" funkcionira povsem korektno.

  Več >

 • Glenn Hughes, Eric Gales in Dr. Feelgood na Pordenone Blues festivalu (2018)

  27. izdaja Pordenone Blues festivala se je dobesedno zaletela v hrbet. Julij je poln koncertnih  dogodivščin in tokratni izlet v Pordenone niti ni bil načrtovan. Za pohod tja smo se odločili v zadnjem hipu. Festival traja sicer praviloma teden dni, mi pa smo izbrali tisti dan, ki je v programu ponujal nastope treh izredno zanimivih izvajalcev. V redosledju so namreč nastopili Dr. Feelgood, Eric Gales s svojo spremljevalno skupino in večno stasiti »Voice of rock«, gospod presvetli, Glenn Hughes.

  Več >

 • Ogrevanje za Metaldays 2018 z Iced Earth!

  Po takšnem "warm up" večeru kot so ga pripravili Iced Earth, Metalsteel in Eruption je dneve do ponovnega obiska T'mina mnogo lažje odštevati.

  Več >

 • Simple Minds čarovnije v Udinah ni ustavil niti dež (2018)

  Jim Kerr je med koncertom nekajkrat pogledal proti nebu, ogovoril občinstvo, da v Glasgowu tako ali tako vseskozi dežuje in tako skušal pomiriti občinstvo, vendar so ljudje s tem nikakor niso belili glave. Nasploh je Kerr brez težav znova navezal tisti neverjetni magični stik s publiko, ki ni popuščal preko koncerta. Ne le da zna solidno nagovarjati v italijanskem jeziku, pač pa je tudi njegova odrska igra, nenehno vzdrževane plesnih korakov in gibov, podžigala obiskovalce, da so ti držali bend in vzdušje visoko na krilih. Magija s Simpe Minds je tako enkrat več zasijala z vso intenziteto. Nepozabno, enkratno in seveda, do novega snidenja s skupino, neponovljivo.

  Več >