• Metaldays Warm up s Huntress in Battlecross!

  20.6.2014 se bo v Orto baru za vse neučakane odvil ogrevalni žur za letošni Metaldays na katerem bodo nastopili ameriški heavy metalci Huntress in njihovi rojaki Battlecross, poleg njih pa se bodo za mesto na odru festivala udarili še naši Cordurs, Era of Hate, Incarnated, Panikk, Sabaium in Vasectomy!

  Več >

 • Malcolm Young se poslavlja, AC/DC nadaljujejo!

  Avstralski rock velikani AC/DC so v izjavi za javnost danes zapisali, da se ustanovni član in ritem kitarist Malcolm Young zaradi zdravstvenega stanja (začasno?) poslavlja od skupine, kar pa ne pomeni tudi njenega konca.

  Več >

 • Elbow: The Take Off And Landing Of Everything

  Če že ni najboljši, pa je »The Take Off And Landing Of Everything« zagotovo najbolj zrel album dosedanje kariere skupine in dokaz, da se Elbow ne mislijo ustaliti na lovorikah preteklih komercialnih uspehov.

  Več >

 • Beck: Morning Phase

  Dejansko deluje »Morning Phase« kot osveženi, revitalizirani »Sea Change« za nove čase.

  Več >

 • To je tvoje razodetje z začimbo sarkazma! (2014)

  Ko združita moči za skupni nastop dve skupini, kot sta Metalsteel in Sarcasm postane v hipu jasno,  da gre za koncertni nastop, ki obeta vrste metalski praznik, ki ga ne gre zamuditi. Obe skupini imata v žepu sveža studijska albuma.

  Več >

 • Animerani Orto bar (2014)

  To nedeljo so Ljubljano prvič obiskali eni glavnih trenutnih predstavnikov japonskega visual-kei gibanja, Heidi.

   

  Več >

 • Hardcore Kung Fu Deathmatch v Kinu Šiška (2014)

  Kljub začetnim dvomom se je mali dvorani Kina Šiške odvil pravcati hardcore spektakel. Kateri so bili favoriti, je pravzaprav težko opredeliti. Vsekakor pa bi si marsikdo želel še več takšnih koncertov.

  Več >

 • Tema brezvladja v kranjskem Trainstation Squatu! (2014)

  Kot persona non grata Watain tokrat niso gostovali v Ortu, so pa svoj black metal pripeljali v kranjski Trainstation Squat, ki tako velikega mednarodnega imena še ni gostil.

  Več >

 • Status Quo: uspešen zaključek velike zgodbe! (2014)

  Zaključni koncert turneje v Dublinu je tako zaprl še eno poglavje rock povesti, pri pisanju katere so imele vidno vlogo tudi sobotne zvezde večera. Zatorej hvala za vso glasbo in zbogom!

  Več >

 • Londonski pobeg k radijskim hitom osemdesetih (2014)

  Stari glasbeni mački s Foreigner na čelu so razprodan avditorij londonskega Hammersmith Apolla vrnili nazaj v osemdeseta, ko je na lestvicah kraljevalo rockersko izročilo melodične briljance.

  Več >

 • Zajeban kranjski dan (2014)

  Don Mentnny Band ostajajo s svojo esencialno figuro, nezamenljivim Janezom Zmazkom Žanom, ena najbolj samosvojih in posebnih glasbeni zgodb, ki s vzniknile na slovenskem. Lepo jih je znova gledati bolj pogosteje na odrih. 

  Več >