• Fates Warning, torek, 23.01.2018, Ljubljana (Orto bar)!

  23. janaurja se bo v Ljubljani odvil večer progresivnega metala, ki ga ne smete zamuditi - prihajajo namreč kultni progresivni metalci Fates Warning.

  Več >

 • Jag Panzer: The Deviant Chord

  Jag Panzer so se nadvse uspešno vrnili na powermetalsko sceno. Kdor prisega na epski, možati in obenem inteligentni power metal bo nad »The Deviant Chord« več kot navdušen, saj gre za popolnoma klasičen album z ravno pravšnjimi modernimi skladateljskimi in produkcijskimi prijemi, se pravi popolnoma po okusu dolgoletnih privržencev.

  Več >

 • H.E.A.T.: Into the Great Unknown

  »Into the Great Unknown« je še en kreativno zrelostni premik skupine navzgor, ki ga bodo njeni ljubitelji globoko še dolgo po izidu častili in čislali. Album se bo skozi leta uvrstil v ligo najboljših albumov celotne H.e.a.t. kariere, o tem ni nobenega dvoma.

  Več >

 • Newman: Aerial

  Newman ne ponujajo tu ničesar novega, le novo spretno plasirano embalažo polno klasičnih AOR trikov. "Aerial" je dokument, ki ga je Newman opravil in ustvaril z odliko rutiniranega in izkušenega starega mačka. 

  Več >

 • Nocturnal Rites: Phoenix

  Lahko rečemo, da je »Phoenix« uspeli album zvočne in slogovne tranzicije skupine. Je nekaj kar je poizkušal biti pred desetimi leti tudi »The 8th Sin«, kar pa mu je spodletelo. Zrelo delo vrnitve!

  Več >

 • Phantom 5: Play To Win

  Novi izdelek je nadaljevanje glasbenih usmeritev studijskega prvenca, ki je izšel leto in pol nazaj. Glavna komponista ostajata seveda Voss in Lessmann, skladbe pa sledijo zvesto klasičnemu kalupu nemške hard rock šole

  Več >

 • CyHra: Letters To Myself

  Nova švedska skupina CyHra bo v petek izdala svoj prvi album. Čeprav gre za novo skupino, pa so ta moderni melodični metalski izdelek ustvarili sami prekaljeni glasbeniki.

  Več >

 • Gilmour, David: Live At Pompeii (2CD)

  »Ena četrtina« znamenitih Pink Floyd,  torej še naprej uspešno trži slovito ime in zapuščino svoje nekdanje skupine. Vrhunsko embalažiran koncertni dokument, v skladu s strogim standari, ki dostavljajo pač novo perfekcijo.  

  Več >

 • Revolution Saints: Light In The Dark

  Pred nami je torej kakovostno kompakten naslednik studijskega prvenca, brez komponističnih hib in aranžerskih mimostrelov, ki dokazuje, da ohranja trio še naprej vso artistično svežino in ustvarjalni zagon. 

  Več >

 • Paradise Lost: Medusa

  Zelo dober novi album zasedbe, ki pa ga občasno pesti le občutek, da želi biti nekoliko previden, da dostavlja malo manj razgibanosti kot predhodnik in da mu manjka še kakšen idejno bolj pečaten in grabežljiv doom/death metalski riff.

  Več >

 • Minotauro: Apocalyptic Sense

  Z novim albumom utrjujejo Minotauro svoj mednarodni položaj glasbene entitete, čvrsto zveste doktrini simfoničnega power metala. Album ponuja občo nadgradnjo glede na studijski prvenec. 

  Več >

 • Drugi pristanek medzvezdnega plovila `Voivod` v Zagrebu (2017)

  Rojstvo post apokaliptične družbe robotskih zombijev na krilih glasbenih prijemov, kreacije edinstvenega sveta glasbene kulture kanadskih eksperimentalnih odličnjakov Voivod. Nepozabno! 

  Več >

 • Paradise Lost zadoomirali v Zagrebu (2017)

  Koncert Paradise Lost, Pallbearer in Sinistro je bil v zagrebškem klubu Boogaloo solidno izpeljan, boljši vtis pa bi bil nedvomno ob boljšem zvoku. Tu se zgolj upa, da se do naslednjič ta napaka odpravi.  

  Več >

 • Procol Harum na veličasten način proslavili visoki jubilej (2017)

  Težko je strniti vse emocije, ki te preplavijo, ko v živo prisostvuješ nastopu skupine za katero si bil že skorajda prepričan, da je ne boš nikoli uspel videti v živo, še posebno, če te med izvajanjem klasik s katerimi so soustvarjali zgodovino progresivnega rocka preseneti s tako rekoč brezhibnim nastopom. 

  Več >