• Šank Rockerji bodo pravljico pisali naprej

  Slovenski hard rock prvaki Šank Rock so po uspešnem koncertu v Laškem potrdili svoj naslednji nastop, kar pomeni da obuditev zasedbe dobiva stalnejšo podobo.

  Več >

 • Eric Burdon: petek, 5. september 2014 @ Šentvid ob Glini (Avstrija)

  V Šentvidu na avstrijskem Koroškem bo v začetku septembra nastopil Eric Burdon, nekdanje prvo grlo legendarnih britanskih rockerjev The Animals.

  Več >

 • Kadilnica Of Death: Otvoritev sezone 2014/2015!

  Na voljo bodo tudi že članske izkaznice za sezono 2014/2015! Članarina znaša 13 €! Po koncertu welcome drink v obliki pollitrskega točenega piva na šanku Kadilnice Of Death!

  Več >

 • Morgoth: God Is Evil

  Nemški death metal veterani Morgoth predstavljajo prvi novi komad po sedemnajstih letih!

  Več >

 • Striker: City of Gold

  Tako mora zveneti prav heavy metal album, ki učinkovito črpa navdih starošolskih učbenikov speed in thrash metal pionirstva in ga grabežljivo prevaja v izpoved časov nove dobe. 

  Več >

 • Trobentar, Andrej: Dar

  Osebno izpovedna zgodba, ki bolje ne bi mogla poosebljati Trobentarjeve glasbene filozofije in njegove ustvarjalne globine. Bodisi kot kantavtorja, bodisi kot nekdanje gonilne sile legendarnih glasbenih ekscentrikov Na lepem prijazni (NLP).

  Več >

 • Ayreon: Into The Electric Castle

  »Into The Electric Castle« je predstavljal ključno delo v režiji enega in edinega Arjena Anthonya Lucassena s katerim je zakoličil povsem nove standarde sodobne rock/metal opere ter pomagal obuditi zanimanje za skorajda pokopani konceptualni žanr.

  Več >

 • Wolf: Devil Seed

  Švedski heavy metal revitalisti Wolf so z novim izdelkom spravili od sebe najbolj zrelo delo kariere, pri čemer so težavno nalogo zadržati kakovostni nivo predhodnika »Legions of Bastards«, opravili z veliko odliko.

  Več >

 • Juvančič, Katarina & Lapanja, Dejan: Hope's Beautiful Daughters

  Album »Hope's Beautiful Daughters« je zagotovo posebna stvaritev. Naveza škotskih in slovenskih glasbenikov funkcionira pod budno dirigentsko taktirko Katarine in Dejana skladno, ljubko in jedrnato.

  Več >

 • HammerFall: (r)Evolution

  »(r)Evolution« se obrača h klasičnim zvočnim in aranžerskim prijemom. To pomeni, da dostavlja izdelek, ki naj bi preverjeno vžigal pri privržencih skupine. Pa res?

  Več >

 • Ko ne gre vse po načrtih… (2014)

  Večer poln presenečenj. Nekaterih bolj prijetnih, drugih manj. Lepo pa je bilo videti, da niti eno izmed teh presenečenj ni uničilo dobre volje med trojico, ki morda tokrat ni delovala tako usklajeno v tonih in ritmih, vendar pa je s srčnostjo, zavzetostjo in predanostjo glasbi pokazala, kaj pomeni biti velik na odru.

  Več >

 • Blondie s steklenim srcem v sosednjem Varaždinu (2014)

  Sodeč po slišanem in videnem je koncertno izkustvo z legendarnimi Blondie v jeseni njihovega obstoja vezano zgolj na priklic zlate dobe novega vala, saj zaradi pomanjkanja moči Debbie Harry in kompanija na stara leta kaj več od nostalgičnih spominov niso znali priklicati.

  Več >

 • Besnele so pesmi Janija Kovačiča (2014)

  Če je kje kdo pod slovenskim svobodnim soncem, ki se mu prikladno poda oznaka »heroj delavskea razreda«, potem je to nedvomno legendarni slovenski kantavtor Jani Kovačič. "Besne pesmi" ohranjajo kantavtorjev umetniški stik z utripom aktualnega družbenega stanja lovenske državice. 

  Več >

 • Brecljev kranjski overdose (2014)

  Oder ostaja njegov prvi dom in Brecelj ga fantastično izkorišča za terapijo šoka! Nihče mu ni enak, težko kdo kos in jasno je da ga v njegovem vizionarstvu nihče na planetu ne zmore naslediti.

  Več >