• Glasbeni svet žaluje za Johnnyjem Winterjem

  Billy Gibbons (ZZ Top), Nikki Sixx (Mötley Crüe), Paul Stanley (Kiss) so le nekateri izmed velikanov rock glasbe, ki so se v izjavah poklonili v četrtek preminuli legendi bluesa Johnnyju Winterju.

  Več >

 • Umrl je Johnny Winter (1944-2014)

  Po poročanju ameriške elektronske glasbene revije  American Blues Scene, potrjujejo tamkajšnji viri smrt bluesovskega velikana Johnnyja Winterja, ki je preminil v starosti 70. let! Vzrok smrti zaenkrat še ni znan!

  Več >

 • Judas Priest: Redeemer of Souls

  Trditev skupine, da je to album namenjen v prvi vrsti njenim zvestim oboževalcem, bolj iskreno, kot učinkuje na »Redeemer of Souls«, ne more učinkovati!

  Več >

 • Bang Your Head 2014 - prvi dan! "Rudijevih prvih 25."

  Prvi dan skupno že 19. Bang Your Head!!! festivala je minil v znamenju slavljenja prvih 25. let glasbenega ustvarjanja znamenitega nemškega kitarskega heroja, ki se ga večkrat oprime vzdevek nemški Blackmore, Axla Rudija Pella.

  Več >

 • Pivo in cvetje 2014 - prvi dan! Ne The Winery, pač pa The Brewery Dogs!

   Lajali niso vinski, pač pa pivski psi! Prvi dan festivala Pivo in cvetje se je končal s spektakularnim vrhunstvom nepozabnega nastopa super rock tria The Winery Dogs!

  Več >

 • Bang Your Head 2014 - warm up show!

  Leto je naokoli in nova izdaja festivala Bang Your Head!!! tako pred durmi. Že devetnajstega po vrsti. Kot je običaj se nobeno festivalsko leto ne sme pričeti brez ogrevalnega dne, ki poteka dan pred uradnim odprtjem festivala, pravzaprav na istem prizorišču, kot sam festival, le v dvorani.

  Več >

 • Večer ljudskih viž Roberta Planta (2014)

  Eden od utemeljiteljev rock glasbe, prvi vokal kultnih Led Zeppelin, eden in edini Robert Plant, je v sklopu turneje, ki napoveduje novi album, obiskal tudi italijansko Piazzolo Sul Brento.

  Več >

 • Leteči cirkus Iana Andersona in njegovega stalno obratujočega časovnega stroja (2014)

  Slabo je kazalo, a se je na koncu vse zelo dobro izteklo. Morda je nastop Ianove tovarišije izpadel celo nad pričakovanji, kar še posebno velja za drugi del koncerta, ko so nas popolnoma očarali z izvedbo nekaterih pošteno 'zaprašenih' Tull standardov. Ian je poskrbel za nepozaben šov, kakršnemu po specifični duhovitosti in družbeni zbadljivosti gotovo ni para in katerega se splača videti ob vsaki ugodni priložnosti, kljub temu, da ne gre več za Jethro Tull, temveč za njegov 'privatni' band.

  Več >

 • Nevihta odplaknila večer z Johnom Fogertyjem (2014)

  Po štiridesetih minutah nastopa je grozeče črno nebo odplaknilo preostanek Fogertyjevega nastopa, tako da publiki ni preostalo drugega kot prepevanje verzov "and I Wonder, still I wonder, who'll stop the rain?"

  Več >