• Stef Burns League v Portogruaru (2015)

  Stef Burns je še eden izmed tistih posebnih glasbenikov, ki kot kitarist v samosvojem pristopu do instrumenta pa tudi komponiranja glasbe, zagotovo izstopa na planetu rock 'n' rolla. Prihaja iz ameriškega mesta Oakland in je zelo cenjen glasbenik. V karieri je igral za Alice Cooperja, v skupini Huey Lewis & The News ter pri ekipi svojih sovrstnikov iz Oaklanda - govora je o znamenitih ameriških hard rock veteranih Y & T. Burnsa je v začetku devetdesetih sprejel v svojo ekipo famozni italijanski pop rockovski superzvezdnik Vasco Rossi. Burns se je tako dokončno nastanil v italijanski Bologni, kjer od leta 1993 dalje, služi kruh pri Vascu.

  Več >

 • Vrnitev bombnika na Bavarsko! (2015)

  Lemmy ne pozna umika. Tako so na nemško-skandinavski del nove evropske turneje krenili Motörhead, kot da ni nobenih zadržkov, povsem neobremenjeno, v sozvočju z življenjsko rutino. V profesionalnem oziru je to seveda pravzaprav edino smiselno. Je pa to način življenja te skupine. Točneje povedano Lemmyjev način.

  Več >

 • Oskrunjene in dekadentne Medvode! (2015)

  Na dan/večer ko so v Ljubljani in Mariboru zakorakali v decembrsko potrošniško norijo se je kakšnih sto glav raje odpravilo v medvoško Jedro, kjer je uvod v blaženi decembrski čas uspešno oskrunil menage-a-trois Skrun, Morost in Dekadent. 

  Več >

 • `Jaz častim kaos` - Children of Bodom razprodali Mostovno v petih dneh (2015)

  Prihod enega večjih metalskih izvoznih artiklov s Finske, melodičnih death metalcev Children of Bodom in britanskih death thrash metalcev Sylosis v novogoriško Mostovno, je lepo popestril nekoliko zaspali jesenski koncertni utrip v letošnjem letu na slovenskem.

  Več >