• Def Leppard gredo na evropsko turnejo!

  Britanski hard rock veterani Def Leppard bodo maja naslednje leto prekinili dvanajstletno sušo samostojnega nastopanja na Stari celini.

  Več >

 • RockLine išče novo delovno silo!

  Iščemo reporterje, recenzente z vseh področij rocka, metala, jazza, folka, progresive, alternative! Če se vidite kot del ekipe RockLinea, vas vabimo, da nam na ELEKTRONSKI NASLOV pošljete kratko predstavitev.

  Več >

 • Machine Head: Bloodstone & Diamonds

  osmim albumom so Machine Head dokazali, da jim ne pojenjajo moči. Pri pisanju skladb imajo še vedno nekaj domišljije, le na momente se zna malce zatakniti, kar se v kaže v kakšnem fillerju.

  Več >

 • Pink Floyd: The Endless River

  »The Endless River«, med številnimi glasbenimi ljubitelji najtežje pričakovani album leta 2014, je lepo slovo ene največjih rockovskih zasedb vseh časov in dostojno posvetilo pokojnemu Richardu Wrightu.

  Več >

 • Sanctuary: The Year the Sun Died

  Sanctuary so s svojo come-back ploščo dokazali, da svojega čara še niso izgubili. Le da bodo tokrat verjetno bližje kot fenom Sanctuary ljubši tistim, ki pogrešajo Nevermore.

  Več >

 • Za malo denarja veliko dobre muzike (2014)

  Znan slovenski pregovor pravi: malo denarja, malo muzike. Da pa to ne drži vedno, so minuli četrtek dokazali člani skupine San Di Ego, ki so v Biljardni hiši v Ljubljani pripravili brezplačen promocijski koncert ob izidu prvenca z naslovom San Di Ego.

  Več >

 • Pax Noctiferiana v kranjskem skvotu (2014)!

  Noctiferia drvi proti izidu novega albuma PAX, baklo noctiferijanskega miru pa so tokrat prinesli v kranjski Trainstation Squot!

  Več >

 • Parni Valjak razprodali Cvetličarno (2014)

  Pestro novembrsko koncertno dogajanje je popestril tudi obisk hrvaške skupine Parni Valjak. Skupina rada in pogosto koncertira v naši državi. Kar nekajkrat so se člani skupine pri nas znašli že v velikih arenah, tokrat pa so se odločili za intimnejši nastop v Cvetličarni, ki so jo tudi napolnili do zadnjega kotička.

  Več >

 • Na krilih kitarskih čudodelostev Stefa Burnsa (2014)

  Nastop Stefa Burnsa je popolna kitarska poezija! Vse leži na svojem mestu. Zvok, igra, prezenca. To pot je mož letos še drugič predstavil svoj novi studijski album "Roots & Wings" v neposredni bližini naših krajev!

  Več >

 • Občutite kar čutijo Gotthard! (2014)

  Dunajski Gasometer je bil priča brezhibni prezentaciji formule, ki je Gottharde v četrt stoletnem obstoju pripeljala do staža enega najpriljubljenejših (mlajših) bendov, ko seveda govorimo o klasično zasnovanem rocku.

  Več >

 • Žogica zblaznela (znova) v Zagrebu! (2014)

  Eruptivne energije, ki so jo nadgradile in sooblikovale zlasti silovite reakcije poblaznele in podivjane publike, ni primanjkovalo in nad predstavo ter celokupnim izkupičkom večera namenjenega oživljanju pristno izvornega izročila NYHC scene, se res nihče ni pridušal! Četudi je tokrat do popolnega HC uroka le manjkala mala pika na »i«.

  Več >