• U2 omogočajo zastonjski dolpoteg novega albuma preko iTunes!

  U2 so predstavili nov studijski album, 'Songs Of Innocence', ki je izšel ekskluzivno na iTunes! Album bo drugod na voljo od 13. oktobra, do takrat pa si ga lahko uporabniki iTunes po celem svetu naložijo brezplačno. Prvi single z albuma je The Miracle (Of Joey Ramone). 

  Več >

 • Mineva 37 let od smrti Marca Bolana

  Pred 37. leti je v jugovzhodnem delu Londona v prometni nesreči umrl vodja kultnih britanskih glam rockerjev T. Rex Marc Bolan.

  Več >

 • Festival Metaldays 2015 s prvimi najavami nastopajočih skupin!

  Poletje je za nami in tu so že prve najave nastopajočih na Metaldays 2015. Prvih trinajst zasedb je znanih: Death Angel, Moonspell, Rotting Christ, Ne Obliviscaris, Saced Steel, Noctiferia, Wehrmacht, Butcher Babies, Avatar, hirax, Internal Bleeding, Adam Bomb in The Devil.

  Več >

 • Šank Rock gre naprej!

  Skupina, ki ima nedvomno prav posebno mesto na slovenski glasbeni sceni, se je po koncertu na Festivalu Pivo in Cvetje v Laškem, odločila, da gre naprej. Prekaljene rockerske mačke čaka niz koncertov, prvi v Zelenem Gaju. 

  Več >

 • Electric Light Orchestra ponovno v koncertni pogon?

  Potem ko so v nedeljo po skoraj tridesetih letih spet nastopili legendarni britanski rockerji Electric Light Orchestra, je njihov vodja Jeff Lynne že napovedal možnost novih koncertnih nastopov.

  Več >

 • Haken: The Mountain

  Z »The Mountain« so Haken naredili velik korak naprej pri zvokovni evoluciji in oblikovanju lastne zvočne podobe, obenem pa so ustvarili enega izmed najboljših progrockovskih albumov v letu 2013, kar pomeni da so dosegli uresničitev ene izmed svojih velikih ambicij.

  Več >

 • Odpisani: Šah mat

  Ljutomerski hard core puintarji se vračajo! Bolj živi kot kdajkoli prej vam bodo korenito "spucali" sluhovode!

  Več >

 • Freak Kitchen: Cooking With Pagans

  Nekje globoko v gothenburškem gozdu so trije zvočni pogani pod vodstvom vihravega kitarskega bedanca zacmarili »Cooking With Pagans«, ki je eden izmed njihovih do zdaj najbolj provokativnih in prismojenih dosežkov.

  Več >

 • Lunin svit obsijal deževno prestolnico (2014)!

  Bil je nov četrtek in nov dan, za nov koncert v ljubljanskem Prulček baru. Starih znancev. Dobrih znancev. Moonlight Sky Trio. Da. To so tisti trije mladeniči velikih glasbenih posebnosti, velemojstri obvladovanja svojih instrumentov, ki se združijo v eno glasbeno telo polno osupljivih vzgibov avtorske samobitnosti. 

  Več >

 • Glasnik hipijevske generacije na avstrijskem Koroškem (2014)

  Eric Burdon ostaja tradicionalist. Nastope bi lahko zastavil bolj mainstreamovsko, a se raje prepušča zahtevam petičnejših glasbenih sladokuscev, ki se jim po krvi pretaka od boga pozabljena govorica šestdesetih let prejšnjega stoletja.

  Več >