• Prvaki slovenske metal scene Noctiferia pripravljajo novi album!

  Skupina, ki je v svoji dolgoletni karieri pokazala veliko obrazov in mnoge vizije ekstremne glasbe, se je novega albuma lotila kot je v njihovi navadi - brez kompromisov in perfekcionistično.

  Več >

 • Surov death metal z Mitochondrion, Ritual Necromancy, Auroch v Channel Zero!

  Enaindvajset je pomembna številka in prav njo bo Metelkova obeleževala, ko se na svoji prvi evropski turneji European Exhumation v Channel Zeru ustavi severnoameriška trojica zasedb, ki bodo njen prehod iz mrtvila v življenje pospremile z obilico surovega death metala.

  Več >

 • Talk Talk: Spirit of Eden

  Mojstrovina »Spirit of Eden« je bila revolucionaren album, katerega je za 'svojega' kasneje posvojila cela legija post-rockovskih bandov in alternativcev.

  Več >

 • Wolf: Devil Seed

  Švedski heavy metal revitalisti Wolf so z novim izdelkom spravili od sebe najbolj zrelo delo kariere, pri čemer so težavno nalogo zadržati kakovostni nivo predhodnika »Legions of Bastards«, opravili z veliko odliko.

  Več >

 • Pink Floyd: The Division Bell

  Le pičlo število oseb si je drznilo napovedati, da bo »The Division Bell« postal eden izmed najboljših albumov zadnjega desetletja 20. stoletja ter eden najglobljih dosežkov v celotni Pink Floyd diskografiji.

  Več >

 • Accept: Blind Rage

  Na albumu »Blind Rage« stoji vse natanko tako kot mora. V skladu s tradicijo skupine. Ta v moderni produkciji in navdahnjenosti veteranov metala ne popušča in tako ohranja še naprej poln artistični razcvet. Tudi na zrela leta.

  Več >

 • Niva: Incremental IV

   »Incremental IV« ne pomeni artistične nadgradnje predhodnika, pač pa za Tonyja Nivo utrjevanje statusa enega najimenitnejših mojstrov pisanja v modernem svetu melodičnega rocka in AOR glasbe skandinavskega porekla. 

  Več >

 • Opeth: Pale Communion

  Opeth so s »Pale Communion« ustvarili resnega kandidata za najboljši progresivnorockovski album leta 2014.

  Več >

 • Juvančič, Katarina & Lapanja, Dejan: Hope's Beautiful Daughters

  Album »Hope's Beautiful Daughters« je zagotovo posebna stvaritev. Naveza škotskih in slovenskih glasbenikov funkcionira pod budno dirigentsko taktirko Katarine in Dejana skladno, ljubko in jedrnato.

  Več >

 • Kraljevska vrnitev Rhapsody of Fire v domače mesto (2014)

  Rhapsody of Fire so v tem večeru iz sebe iztisnili maksimum in zvesto publiko nagradili z vrhunskim koncertom, ki je vseboval nekatere najbolj čislane standarde iz njihove pestre kariere, obenem pa je pritegnil pozornost tudi marsikaterega glasbenega ljubitelja, ki sicer samo občasno spremlja kaj je novega v taboru tržaških simfoničnometalskih praporščakov.

  Več >

 • Zdravljenje post festivalske depresije s Converge in Misery Index (2014)

  Po mnenju mnogih so bili zmagovalci večera Misery Index, a tisti, ki prisegajo na hardcore v širokem smislu, so nedvomno dobili svoje s Converge. Domačini pa so potrdili, da se takšen koncert v Pekarni ni zgodil že lep čas.

  Več >

 • Ko ne gre vse po načrtih… (2014)

  Večer poln presenečenj. Nekaterih bolj prijetnih, drugih manj. Lepo pa je bilo videti, da niti eno izmed teh presenečenj ni uničilo dobre volje med trojico, ki morda tokrat ni delovala tako usklajeno v tonih in ritmih, vendar pa je s srčnostjo, zavzetostjo in predanostjo glasbi pokazala, kaj pomeni biti velik na odru.

  Več >

 • Borghesia pošastno vkorakala v Kamnik (2014)

  Bend je v uri in pet minut tako predstavil novi studijski album »And Man Created God« ter po pričakovanju zabelil predstavo s klasikami. V formaciji septeta in povsem novih aranžmajih, kar je marsikomu, ki je obiskal koncert. "spodneslo tla" pod nogami!

  Več >

 • V vrtincu penečega ženskega čustvovanja z All Strings Detached (2014)

  Ko človek spremlja All Strings Detached se ne more načuditi odličnemu prepletu in zaznavanju, ki vlada v tej delovni kemiji med obema umetnicama. Izjemno je tudi spoznanje neverjetne preciznosti, skladnosti in fokusiranosti, ki v uri angažirane izvedbe nikakor ni tajilo.

  Več >

 • Neca predstavila album Od daleč z bližine Kamfesta (2014)

  Od praznovanja jubilejev (30. let izdaje albuma "Maček Muri") v sedanjost, oziroma čase aktualnega albuma »Od daleč«. Necin magični vokal ostaja zapeljivo prevezten. Kot sveže hrustljava žemljica. Tudi na njena zrela leta!

  Več >