Saga z novo ‘best of’ kompilacijo in ponatisom albumov!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2016
0 71

Minilo je več kot 40 let odkar so kanadski art rock veterani Saga leta 1978 izdali svoj istoimenski studijski prvenec. Od tu dalje je postalo ime skupine glasbeni fenomen, ki je osvojil svetovni globus s serijo turnej ter prodal skozi čas preko deset milijonov studijskih albumov.

Zaščitne znamke glasbene tradicije, ki je unikum in ki ga definirajo značilni harmonični dueli kitare in klaviatur, kombinacija kompleksnih aranžmajev in muzikalne grabežljivosti ter na miljo prepoznaven in markanten vokal Michaela Sadlerja, so postali skozi čas navdih mnogih rock skupinam modernih časov.

Pri založbi earMUSIC so 16. 4. 2021 obeležili prvih štirideset let delovanja skupine z izidom kompilacije “The Best Of Saga”. Že izdana kompilacija pooseblja dvojni CD z naborom petindvajsetih kariernih klasik skupine. Nanj so vključeni komadi, kot mdr. On The Loose, Wind Him Up, Don’t Be Late, ter mnoge druge. Prav tako sta nanjo uvrščena dva komada iz nedavna izdanega albuma “Symmetry” (RockLine recenzija).

To še ni vse. Založba pripravlja tudi ponatise vseh albumov, ki so izšli med letoma 1978 in 2007. Ti bodo znova natisnjeni na digipak CD-jih, kot tudi enojnih 180 gramskih vinilih. Za to priložnost so vsi albumi doživeli remasterizacijo in zvolni remiks. V dodanih knjižicah bodo opremljeni z novimi eseji in bogato arhivsko fotogalerijo.

“The Best Of Saga” lahko že naročite.

Na fotografiji: Kitarist Ian Chrichton med nastopom zasedbe Saga 29. 7. 2016 v sklopu nemškega festivala Rock of Ages v kraju Seebronn (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki