David Andersson (Soilwork, The Night Flight Orchestra) 25. 2. 1975 – 14. 9. 2022

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2019
0 184

David Andersson, kitarist švedskih melodičnih death metalcev Soilwork, AOR revitalistov The Night Flight Orchestra, ki se je pred kratkim priključil avstralski death metal formaciji imenovani Gang Of Old Ladies (z njimi je uspel posneti in izdati prvi single Disease of the Undead, je preminil star vsega 47. let.

To žalostno novico sta potrdili skupini Soilwork ter The Night Flight Orchestra, preko socialnih omrežij (uradni izjavi se nahajata spodaj).

David Andersson je igral tudi kitaro pri powermetalcih Mean Streak s katerimi je izdal dva albuma “Declaration Of War” (2011) in “Trial By Fire” (2013). Mean Streak niso nikoli uradno prešli v mirovanje, pa čeprav po letu 2013 niso izdali nobenega albuma več.

Andersson se je Soilwork priključil leta 2012, z njimi pa je izdal štiri studijske albume, in sicer: “The Living Infinite” (2013), “The Ride Majestic” (2015), “Verkligheten” (2019, RockLine recenzija) in zadnjega “Övergivenheten”, ki je izšel v začetku letošnjega avgusta.

Že pred Soilwork, pa je Andersson skupaj s Soilwork pevcem Bjornom Stridom ustanovil AOR revitaliste The Nigth Flight Orchestra. Oba glasbenika sta prišla na idejo o ustanovitvi skupine, ko sta se nahajala leta 2007 skupaj na turneji (Strid s Soilwork, Andersson pa z Mean Streak). Skupina je prvi album “Internal Affairs” izdala v letu priključitve Anderssona k Soilwork. Naklonjenost širše glasbene javnosti so The Night Flight Orchestra pridobili zlasti po prestopu k založbi Nuclear Blast Records. Pot k uspehu jim je odprl album “Amber Galactic” (2017), bend pa je pridobival na priljubljenosti z vsakim naslednjim albumom: “Sometimes The World Ain’t Enough” (2018), “Aeromantic” (2020, RockLine recenzija) in “Aeromantic II” (2021, RockLine recenzija).

Na fotografiji: David Andersson med nastopom The Night Flight Orchestra 11. 7. 2019, v sklopu programa prvega dne Bang Your Head!!! festivala v nemškem Balingenu (RockLine fotoarhiv 2006-2022, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki