Heart Line: Back In The Game

0 120

Založba: Pride & Joy Music
Datum izida: 19. 11. 2021
Produkcija: Heart Line
Dolžina albuma: 46.32 min
Zvrst: AOR revival / Melodic Rock
Ocena: 8.5/10


Heart Line so nova francoska zasedba zapisana AOR revitalizmu. Ekipo gradi pet izkušenih glasbenikov, pod vodstvom kitarista in glavnega komponista ter producent Yvana Guillevica (YGAS, PYG, United Guitars), obkrožajo pa ga še:  vokalist Emmanuel Creis (Shadyon, Equinox), klaviaturist Jorris Guilbaud (Devoid, Shadyon), bobnar Walter Français (Shadyon) in basist Dominique Braud (YGAS, EBH).

Torej? Ne jih zamešati z Američani Hardline, Britanci Heartland, ali pri vseh nesvetih peklenščkih bog ne daj, slovenskim rock e-medijem RockLine. V vizionarstvu gre za definirano in izpiljeno glasbeno entiteto, ki ne prinaša ničesar novega, a česar se loteva na prvencu »Back in the Game«, se loteva z velikim perfekcionizmom briljantnega pogrevanja stare glasbene župe, ki je bila utemeljena in spisana pretežno že v prvi polovici osemdesetih.

Deset komadov popelje poslušalca naravnost v nedrja osemdesetih. Tako produkcijsko, aranžersko, izvedbeno. Navadno Francozi ne ljubijo pretiranega petja v angleškem jezika, kar izhaja iz same zgodovine, vendar so Heart Line izredno prepričljivi v tem segmentu. Pred leti so udarili npr. na plano avstralski  White Widdow, za katerimi se je sicer v zadnjih letih izgubila sled. Pristop skladanja je pri Heart Line na trenutke zelo podoben (npr. I’m in Heaven), le da so Heart Line zapisani bolj živi, organski produkciji, bolj navitim kitaram in nekoliko bolj razgibanim in raznolikim zvokom šelestenja sintetizatorjev osemdesetih let, vsekakor pa daje vokalist Emmanuel Creis s svojim všečnim in nalezljivim izvedbenim pečatom ter vokalno barvo, skladbam in izrazu skupine, pomembno piko na ‘i’, doseganja kredibilnosti, ki ji ljubitelji AOR glasbe in melodičnega rocka, ne bodo pracv ničesar očitali. 

»Back in the Game« je neverjetno poslušljiv izdelek, dolg dobre tričetrt ure, brez kraje čase. Spretno aranžiran, v reciklaži že izumljenega prefinjeno embalažiran, skupina pa navaja za jedro navdihovanja skupine, kot mdr.: Winger, Giant, Foreigner (prisluhnite predzadnji skladbi albuma in baladi In the City), Whitesnake. Dovolj povedanega.

Izredno všečnost albuma krepi odličnost kitarske igre Yvana Guillevica, ki zlasti v solažah znotraj mid-eight pasaž osupne s svojo vratolomno sržjo visoke tehnične izpiljenosti. Ko se mu v njih priključi s svojimi solažami še klaviaturist Jorris Guilbaud, kot je to nakazano v Fire Dance ali sklepni, ‘party time’ I Long To Rise, dosegajo Heart Line briljanten moment sprevračanja atmosfere, dviga dinamike, pri čemer se niti za hip ne odrekajo sledenju občutka za vzdrževanje visokega izplena muzikalnosti. Tudi v smislu visoke dinamike razvoja samih dogodkov na albumu. Z izjemo udarne in nekoliko razvlečene, jamrave balade Once In A Lifetime, ohranja album »Back in the Game« izredno rockovsko nabrušenost. Kljub plovbi v AOR revitalizmu, kjer človek pričakuje nekoliko mehkejšo produkcijo kitar. Refrenski napevi so zaviti v grabežljivo bombastičnost in skladbe prevzemajo pozornost druga drugi. Album nagovarja nostalgično, Heart Line pa z njim izkazujejo, da je pred nami še ena skupina, ki jo bodo pravi ljubitelji tega žanra hipoma posvojili in vzeli za svojo. Tako prepričljiva je namreč njihova reciklaža.

Avtor: Aleš Podbrežnik


Seznam skladb:
1. Fighting To Live (4:50)
2. One Night In Paradise (4:05)
3. Hold On (3:53)
4. I’m In Heaven (4:55)
5. On Fire (3:33)
6. Back In The Game (3:59)
7. Once In A Lifetime (4:27)
8. Fire Dance (3:51)
9. Stranger In The Night (4:13)
10. In The City (4:56)
11. I Long To Rise (3:43)

Zasedba:
Emmanuel Shadyon Creis – vokal
Yvan Guillevic – kitara
Jorris Guilbaud – klaviature
Dominique Braud – bas kitara
Walter Français – bobni

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki