Junema s singlom V gozdu nad meglo

BLAŽ VERBIČ
0 124

“»V gozdu nad meglo« je lahkotna, radoživa in eterična pripoved, ki opozarja na pasti urbanega življenja in nas opominja, da čisto blizu mestnega hrupa in luči obstaja okolje miru in tišine, kjer lahko vsaj za hip pozabimo na vsakdanje življenjske tegobe in skrbi.”

Nedaleč od mestnega vrveža se lahko po ozki stezi povzpnemo tja, kjer v družbi macesnov kaj hitro pozabimo na svet rutin in obvez. Ko pride zima, svet betona in saj zastreta plundra in megla, tam nekje v gozdu nad meglo pa se drevesa spokojno nastavljajo sončnim žarkom.

»Zapustil ga je skrivaj,
ta svet betona in saj …«

»V gozdu nad meglo« je lahkotna, radoživa in eterična pripoved, ki opozarja na pasti urbanega življenja in nas opominja, da čisto blizu mestnega hrupa in luči obstaja okolje miru in tišine, kjer lahko vsaj za hip pozabimo na vsakdanje življenjske tegobe in skrbi.

V sodelovanju z mlado umetnico Jovano Đukić je za skladbo nastala tudi risana animacija. Jovana v njej poudarja kontraste med urbanim in zelenim ter kreativno namiguje na potencialne simbiotične povezave med na videz nepovezljivimi svetovi.

Besedilo: Luka Snoj
Glasba: Junema
Vokal: Neža Trošt
Kitare: Marko Ovčak, Luka Snoj
Bas: Blaž Vehar
Spremljevalni vokali: Anja Pavlin
Bobni: Ivo Rimc
Klaviature: Miha Renčelj
Produkcija/mix/mastering: Igor Ilić
Posneto v studiu Lotos music

Junema je šestčlanska skupina iz Ljubljane. Žanrsko jih težko opredelimo; njihova glasba staplja elemente pop muzikaličnosti, bossa nove, kantavtorskih pripovedi, latino zvočnih nians, koketirajo pa tudi z alternativno-rockovskimi glasbenimi vzgibi.

Njihov debitantski album Ko se ustavi čas, ki je izšel spomladi 2018 pri založbi Celinka, je čudovito, igrivo in intimno glasbeno potovanje, med katerim čas zagotovo teče počasneje, če se že ne ustavi. Ob koncu leta minulega leta je postal tudi album tedna časopisa Dela, skladbi V intervalu večnih sanj in Odčarana pa sta bili izbrani za popevki tedna na Valu 202.

Junema bo ponedeljek 14.1.2019, ob 21.00, zaigrala v Ljubljanskem Prulčku!

Recenzije albuma:

»Junema je na Ko se ustavi čas popolna, čista, dehteča, drhteča romantika. To so dobri, stari časi; a od poslušalca terjajo zmožnost dojemanja časa skozi paralelni svet in druge dimenzije.« (Jaša Lorenčič, SIGIC)

»Prvenec zasedbe Junema je uglajen izdelek, primeren za poslušanje v premoru od vsakodnevnega dirkanja.« (Zdenko Matoz, Delo)

»Skupina je v talilnem loncu več žanrskih prepletov uspešno stkala svojevrstno glasbeno izkaznico sebi lastne identitete, ki te žanre učinkovito premošča in jih združuje v odprt ter silno spravljiv medsebojni dialog.« (Aleš Podbrežnik, Rockline.si)

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki
X