Maciej Meller (Riverside) predstavlja “Zenith” album!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2019
0 48

Maciej Meller, kitarist in od lanskega leta stalni član poljskih progresivnorockovskih imenitnežev Riverside, pri katerih je nasledil pokojnega, originalnega in ustanovnega člana in kitarista Piotra Grudzinskega, bo 18. 9. 2020 izdal svoj samostojni studijski prvenec z naslovom “Zenith”.  

Spodaj sta na voljo avdio zvočna nosilca za skladbi Trip in Frozen!

Vso glasbo za albumu “Zenith” je skomponiral Maciej Meller, z izjemo skladbe “Trip”, ki je nastala ob sodelovanju s šefom skupine Riverside Mariuszem Dudo. Besedila za skladbe je prispeval Krzysztof Borek. Album “Zenith” je bil posnet med januarjem in junijem 2020 v več različnih studiih.

Bobni in vokali so bili posneti v studiu Paputek za kar je poskrbel Szymon Paduszyński, akustične kitare je posnel v studiu Alaskan Wojciech Piotrowski, medtem ko je električne kitare posnel v studiu JNS Paweł Grabowski.

Album je produciral Maciej Meller, za miks in masterizacijo zvoka je poskrbel Robert Szydło (Maciej Gołyźniak Trio). Naslovnico za album sta oblikovala Kaja Sosnowska in Łukasz Pach.

Album “Zenith” lahko že prednaročite!

Seznam skladb na albumu “Zenith” se glasi:
1. Aside
2. Knife
3. Plan B
4. Halfway
5. Frozen
6. Fox
7. Trip
8. Magic

Glasbeniki, ki so sodelovali na albumu “Zenith”:
Maciej Meller – kitara, mandolina, piščal
Krzysztof Borek – vokal
Robert Szydło (Maciej Gołyźniak Trio) – bas kitara
Łukasz Damrych – klaviature
Łukasz Sobolak – bobni
Szymon Paduszyński – spremljevalni vokal

Na fotografiji: Maciej Meller med nastopom Riverside v ljubljanskem CUK Kino Šiška (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Maciej Meller – Frozen (uradni zvočni nosilec)
Maciej Meller – Trip (uradni avdio nosilec)
Maciej Meller – “Zenith” (naslovnica)

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki