“Peter Green – The Albatross Man” – nova biografska knjiga

Rufus Publications
0 46

Založba Rufus Publications bo v letošnjem oktobru izdala retrospektivno knjigo “Peter Green – The Albatross Man” o življenju enega najbolj pronicljivih in inovativnih kitaristov Petru Greenu, ki so vstopili na prizorišče v drugi polovici šestdesetih in s svojo aktivnostjo pripomogli k popularizaciji in razcvetu blues rocka. Lik in delo ustanovitelja skupine Fleetwood Mac še danes navdihuje vedno nove in nove garnizone kitaristov.

Peter Green je z založbo zadnja tri leta in vse do njegove lanskoletne smrti intenzivno sodeloval, pri snovanju te knjige, katere avtor je Mark Smith.

Knjiga, ki jo bo mogoče naročati od 28. 4. 2021 dalje, bo natisnjena v treh različnih verzijah. Dve med njimi bosta vsebovali tudi dva doslej neizdana posnetka.

Prva je skladba Need Your Love So Bad, na kateri igra kitaro David Gilmour (Green je na vokalu) in je bila nedavna odkrita. Posnetek izvira iz sredine šestdesetih. Skladba je bila posneta na podstrešju stanovanja mame Petra Greena na snemalni trak. Druga skladba je Man Of The World, gre za novo odkriti posnetek skladbe iz leta 1971, na kateri igra kitaro Kirk Hammett (Metallica), na bobnih pa se mu je priključil bobnar Mick Fleetwood.

Peter Green je umrl konec lanskega julija.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki